УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

Дякую, Іване, але я думаю, Валерій добре все це знає, просто косить.

2. Валерий

Валерий Well-Known Member

Ivan.
    Ну, какой Вы мне „калєга” ? :D :D :D
    А теперь, чтобы с Вашей стороны не было претензий, что я выборочно дал хронологию событий, якобы подгоняя их под свою теорию, привожу практически полный хронологический перечень всех, достойных внимания событий, за январь 1919 года (пожелаете - дам и по другим периодам):

1 января 1919 Украинская Народная Республика приняла закон об автокефалии церкви;
    3 января 1919 Харьков занят Красной армией;
    3 января 1919 Станислав. Украинская Национальная Рада провозгласила объединение ЗУНР с Украинской Народной Республикой ("злука");
    4 января 1919 Центральная Рада запретила оборот на Украине русских, немецких и австрийских денег;
    4 января 1919 Рада Восточной Галиции приняла решение о присоединении к Украине;
    6 января 1919 Красная Армия вошла в Одессу;
    12 января 1919 советские войска вошли в Чернигов;
    14 января 1919 советские войска заняли Краматорск и Славянск;
    16 января 1919 Центральная Рада Украины объявила войну России ;
    16 января 1919 войска Антанты заняли Николаев (4962).
    21 января 1919Луганск занят большевиками;
    21 января 1919 в Хусте Закарпатские всенародные сборы приняли решение о воссоединении Закарпатья с Украиной;
    22 января 1919 был провозглашен акт соборности Украины и республика формально стала единой;
    22 января 1919 украинская Директория провозгласила объединение украинских земель в единое Украинское государство;
    22 января 1919 УНР. Киев. Обращение Директории УНР к народу Украины о воссоединении украинских земель УНР и ЗУНР в единую Украинскую Народную Республику;
    24 января 1919 большевики за подписью А.Д.Цурюпы и Я.М.Свердлова приняло директиву Оргбюро ЦК РКП(б) о массовом терроре против казачества (расказачивание);
    25 января 1919 по просьбе П.Н.Краснова в Мариуполе была высажена дивизия В.З.Май-Маевского, выделенная А.И.Деникиным для действий в Донбассе на фланге ЮФ красных;.
    25 января 1919 правительство Украины возглавил болгарский революционер Христиан Раковский (стал главой Совнаркома Украины);
    26 января 1919 махновцы заключили договор о совместных действиях с большевиками;
    27 января 1919 в Киеве объявлено о воссоединении Восточной Галиции с Украиной;
    28 января 1919 принята временная конституция Украинской Народной Республики, после чего Директория Украины сбежала из Киева в Винницу ;
    28 января 1919 УНР. Киев. На митинге на Софиевской площади провозглашен "Акт объединения" УНР и ЗУНР в единую Украинскую Народную Республику. Фактически объединение осталось лишь на бумаге, хотя правительство С.Петлюры направило в ЗУНР вооружение и ряд военных руководителей;
    29 января 1919 временное рабоче-крестьянское правительство Украины преобразовано в совнарком.

Есть еще вопросы ?
    И наконец, ряд советов Вам Ivan, как начинающему :o
    1) Когда рассматриваешь исторические вопросы, то в первую очередь надо напрочь забыть о своих симпатиях и политических пристрастиях. Даже если факты глубоко тебе неприятны – все равно это факты.
    2) Надо пользоваться только архивными материалами, а не тем, что пишут современные псевдоисторики, подгоняя факты под выгодную для них теорию;
    3) Пользуйтесь трудами историков, которых весь мир относит к классикам (если пожелаеете - дам списочек).

Благодарить за советы не надо :D :D :D
    И последнее… Сомневаюсь, что человек, еще не научившийся обращаться к незнакомым людям на «ВЫ», сможет разобраться в таких сложных вопросах, как история.

• Подобається Подобається x 1
  3. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Колм Добкін прийшов до влади в одному з виступів він сказав "Время безвластия кончилось...." Журналісти продовжили " Начинается время беспредела....." саме це ми зараз і
    бачимо....

4. Валерий

:D :D :D НЄ !!! Косоглазием не страдаю. Чего и Вам желаю :)

5. Corbie

Corbie Аморальний соціопат

Ви знаєте пам'ятник Щорсу все ще стоїть у Києві, можете спитати ЩО ЗРОБИВ щорс для Київа .... в кого він стріляв

6. Валерий

Как на мой взгляд - традиция воздвигать памятники, это не больше и не меньше как идолопоклонничество.
    Мало того, рано или поздно, роль той или иной увековеченной личности всегда, со временем,пересматривается. Сегодня он герой, а завтра преступник.
    Отсюда конфликты и недовольства. Тот же Щорс или таже УПА.
    А если уж и устанавливать кому, то не раньше чем сто-двести лет спустя.

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не можу собі дозволити втручання у дискусію професіоналів, але вразила назва книги. "...українсько-більшовицька війна..."? Тобто, були "українці", були "більшовики", і одні воювали з іншими...:confused: Для мене це звучить як "копайте звідси і до обіду". Чи ні?

8. Ivan

Ivan Well-Known Member

Відверто кажучи, вже й нема :D :D :D . Твоя здатність передруковувати на компі якісь цифри просто потрясна. Цирк відпочиває! От тільки до чого все це словоблудіє? Я звертаю твою увагу на якісь дивні хронологічні лакуни у твоїй аргументації (зокрема, на перескакування через два роки, насичені різними важливими подіями), а ти демонструєш блискучі набірні якості і знову засипаєш всіх датами з того самого 1919 року. Це неуважність, нездатність зрозуміти адекватно питання чи впевненість у тому, що за купою літер і цифр ніхто того пересмикування не помітить? ;)

Дякую, тату, за поблажливе ставлення до мого початківства. Я намагаюся слідувати принципу безпристрасності, а от ти чомусь не дуже. Як ще пояснити стрибки в хронології аж через два роки, коли це вигідно? ;)

Коли мова заходить про якихось абстрактних соврємєнних псєвдоісторіков, яким всім без виключення, як я розумію, вірити не можна, то знову питання до джерела такого от безапеляційного заклику. Нєкто Валєрій оголошує себе деміургом і сміливо ділить істориків на псевдо- і справжніх. Підстави? Як я розумію, виключно деміургова мудрість. І апелювання до абстрактних архівних матеріалів, яких він, як випливає, сам в очі не бачив. І це, звісно, не є підгінка під "выгодную теорию", ні! Це є універсальне неоєвангеліє від Валерія. Декларації... декларації... декларації... :rolleyes:

Я не знаю, що таке "вєсь мір". Тинченко для мене досить фаховий дослідник. Ти, мабуть, його таки не читав? І 305 позицій бібліографії, зокрема архівні першоджерела, теж опустимо? Це ж не класик, правда? :D :D :D Тоді прошу таки обіцяний списочок. Чекаю! :p

Отут ти в точку! Не буду!!! Бо й нема особливо за що. Хіба насміяввся досхочу...:D :D :D

Мої низькі моральні якості, звісно, мене здорово опускають в діалозі з таким досконалим і дуже-дуже фаховим істориком. Це, як я розумію, і є головний аргумент на користь моєї тотальної неправоти? :D :D :D

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Щорс - звичайний собі Робін Гуд. Грабував "багатіїв" (на його поняття), віддавав селянам.
    Але є свідчення того, що селяни просили не ображати того чи іншого власника садиби (офіцера у відставці) і Щорс досить шанобливо з такими панами спілкувався.

• Подобається Подобається x 1
  10. Ivan

Ivan Well-Known Member

Це авторське бачення і авторський же термін. Ярослав так вважає вже з огляду на те, що й Денікін був офіційною російською стороною і, певною мірою, легітимною. І з ним теж українська сторона воювала - саме зараз один мій колега пише книгу про ту -"українсько-денікінську" - війну. А коммі з денікінцями воювали, у свою чергу, між собою. Тут сам чорт ногу зломить, хоч, дійсно, як на мене, термінологія трішки невідпрацьована, недодумана. Однак в цілому робота Ярослава достатньо фахова - знаю його добре і як фахівцю загалом довіряю. Є такий сучасний історик - Тинченко. Зі своїми плюсами й мінусами. А Валерія нема :D :D :D

11. Ivan

Ivan Well-Known Member

Як на мене, Щорс не був Робін Гудом, бо не мав такої самостійності, як Робін Гуд. Він був військовим за натурою. Не садистом. Командував частинами і з"єднанням і залишив по собі згадку, як виключно про військову людину. Загалом позитивну згадку. А от Робін Гуди його вбили - це правда. Тут же (до форумної пєрєстройкі) мені й нагадали статтю в "Дзеркалі тижня" про обставини його загибелі http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/254/22915/. Сталося це в розпал війни, що, можливо, й дало Щорсу історичну змогу лишитися відносно чистою і придатною для наступної комуністичної канонізації фігурою.

12. Валерий

Степаныч !
    А чему Вы удивляетесь ?
    Какие авторы – такие и книги. :D Но, нам ее подсовывают – мол читайте, и учитесь мыслить правильно, патриотично !
    Мне такие специалисты напоминают относительно недавнее "науково-патріотичне" исследование о том, что Восточные украинцы имеют больший размер стопы потому, что они ходили по равнине.
    А вот Западные украинцы имеют меньший размер стопы потому, что они ходили по горам, делая упор на переднюю часть стопы (на носок). :D
    Надо ли нормальным людям объяснять, что упор на носок приходится при спуске с горы, но не при подъеме на гору.:D
    Вот и получается, что Западные украинцы все время только с гор и спускались, но уж никак на них не поднимались !!! :D :D :D
    Ну, не бред ?
    Но, самое интересное, какой вывод из этого был сделан этими "исследователями":
    1)В ходе исследования выяснилось, что типичный украинец является и европейцем, и азиатом одновременно. :D
    2)Украинцам больше чем остальным европейцам свойственна уравновешенность, сильные чувства, гордость и тонкая душевная организация () и это все оказывается зависит от размера стопы !!!:D :D :D

Так, что меньше слушайте, когда Вам предлагают такие фундаментальные труды как «"Перша українсько-більшовицька війна».

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Corbie, "не туди" відповідаєте. Не марнуйте час конекту.
    Це все одно, що на форум "Отстой-Запах" дописувати. :)

14. Ivan

Ivan Well-Known Member

Все зрозуміло... Валерій очевидно не читатиме Тинченка... Легше воювати з чудернацькими напівідіотськими книжками про довжину стоп і почуватися мудрим. Фахові видання читати важко, то й зайве, як я розумію... :D :D :D Мудрий Валерій все знає наперед і за назвою вже може визначити, де псевдотруд, а де ні. Я ж і кажу - деміург дніпровського розливу. Хіромантія, як єдино вірний науковий метод! :D :D :D

15. Nikola

Nikola Well-Known Member

"Радянсько-німецька війна" 1941-1945 рр.
    "Новация" от "знаних фахивцив", экс-историков КПСС. :)

P.S. Интересно, "съезд на разборки" начнется сейчас же или несколько позже? ;)

16. Валерий

Ivan
    Я понял так, что ВАС не устраивает отсутствие хронологии за 17 и 18 годы ? И поэтому мол я тотально неправ.
    Хорошо, Ваня !
    Я, постепенно, могу выкладывать все что Вас интересует в строгом хронологическом порядке, без малейших комментариев.

Но, самое главное, я понимаю почему Вы так настойчивы в своей просьбе, дать эту хронологию.

Тут ответ простой - Вам просто нужен ЛИКБЕЗ в этом вопросе, а попросить прямо стесняетесь.:D :D :D
    Не стесняйтесь, будьте проще, и "люди к Вам потянутся" :D :D :D
    Хорошо - буду постепенно Вас просвещать :D Так и быть уж...
    Ожидайте !!!

17. Валерий

Чому ж чудернацькими та напівідіотськими :confused: :D :D :D
    Автор "труда" о размерах стоп "Харьковский Специализированный медико-генетический центр". :D :D :D

18. Ivan

Ivan Well-Known Member

Нарешті повертаємося до теми УПА. Принаймні, в ту епоху. Насправді логіка у вказаному терміні є: основні противники мали офіційні назви Радянський Союз та Німецький Рейх. Це ніби сучасний замінник старій ідеологічній назві "Велика Вітчизняна" - штучній від початку. Можна, власне, було Велику Вітчизняну й залишити (як Семилітню, Кримську чи Вітчизняну), можна замінити. Хтось вважає за потрібне міняти - це його право. Формально нова назва цілком коректна.

Та ну... Валерій вже остаточно декласував сам себе голослів"ям... Суцільні декларації і апелювання лиш до того, що зручно... Відверта халтура і пересмикування, вирячені очі і традиційні порожні узагальнення типу "вєсь мір", "всє", "нікто"... Рівень дніпропетровського базару або Наталі Вітренко... Все! Декласовано! Клієнт не пройшов нижчого рівня кваліфікації!!! Лакуну у два роки пояснити нездатен. Натомість вперто зводить питання до власної здатності передруковувати чужу хронологію і щиро вважає це досягненням. В чому саме - неясно. Ой... Нещасна дитина... :p

А лаятися - хай лається... Що йому ще лишається? :D :D :D

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:) Я вже давно на ЛФ писав, що історія - ну це дивна НАУКА. Практично уся історія - суб"єктивне бачення істориками подій. Звісно, є й факти, але їх тлумачення...:cool: Іване, Ви мені це підтвердили як фахівець. Тому мабуть годі шукати в історії підстав для спорів та примирення. А "історична справедливість", - вона така, яка кому вигідна.:cool:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Валерій: Росія ніколи не нападала на Україну.

Валерій, у Ваших постах дуже багато " :D" . МОЖЕ ЗА РЕГІТОМ НЕ РОЗУМІЄТО ПРО ШО ПИШИТЕ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)