УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Настоящему индейцу нужно только одного... /з пісні/

Дякую за уточнення.
    Думаю, що п.Полковник хоче подивитися на документ, але не для того, щоб увірувати...:D
    Мо', щоб сказати "туфта"...
    Мо', щоб просто не побачити... Симоненкові і на лоб причепи - буде своє лопотіти.
    Мо' (найвірогідніше), аби просто па@@@деть... (а для чого ще ходять у Львівську форумну кав'ярню? :D )

Всьо! Шукатиму пістолет, щоб застрелитися від сорому! :D
    Олеже, мене на "вам слабо" не візьмеш. :D
    Я дійсно маю купу документів, які не підлягають публікації (з багатьох причин, спосіб отримання, підписки, КК, втч). Без жодних натяків. Не буду.
    Навіть якщо посипляться звинувачення.
    Я подумаю, що і як мені казати, осягати право, чи не осягати, ризикувати (заради героїв), чи ... ;)

І про документи спецбоївок НКВС.
    Цитую інтерв'ю з заступником голови Державного комітету архівів України Костянтина Новохацького
    джерело

Цитую ще одну поважну заяву:
    джерело

В обігу давно використовується доповідна Кошарського Хрущову.
    Ви десь бачили її фото чи факсимілє?

Не гарячкуйте, Олеже! :cool:

2. levandivka

Відповідь: УПА

Ксанф готовий випити море, якщо вдасться відділити воду морську від річкової...:cool:

3. Марина

Марина Well-Known Member

Полковник, а Вы адвокат советчины??????
    Если НКВД породило УПА (Написал Мих!!!), то надо наказать (покарать) первоисточник зла......По моему нормально.
    Вот и ладушки...................

4. Відповідь: УПА

Марина, Полковник вряд ли высказал бы такую ... интересную мысль. В 1942-м (как и в 1943-м) не шибко большое влияние (мягко говоря) НКВД оказывал на события в ЗУ.

5. levandivka

ТАК за ті роки (42-43) комуняки і не скаржаться, шо "в спину стріляли".
    Звісно, пізніше почалося протистояння. Заслуги і взаємозв'язок НКВС-УПА від того не сильно страждають.:cool:

Доречі, а дід Ковпак з товаріщем Мєдвєдєвим у які роки нарисувались? Чи Ви їх до НКВС не причисляєте?

6. Відповідь: УПА

Я комментировал конкретное утверждение. Я не принимаю участия в обсуждениях общих вопросов касательно УПА (если бы Марина не ошиблась в авторстве "мысли", то и это не комментировал бы).
    Если Вы утверждаете, что УПА создана для противодействия Ковпаку и Медведеву, и Вас интересует моё мнение, то мы можем это обсудить :)

7. levandivka

Боже борони! (я про Вашу версію мого твердження)
    Я не виключаю діяльність НКВС зі списку першопричин створення потужної УПА.
    А мнєніє, цікавить-цікавить.

8. Відповідь: УПА

ОК. У меня самое положительное мнение о том, что Вы не исключаете "діяльність НКВС зі списку першопричин створення потужної УПА". Это говорит о Вас как о вдумчивом, незашоренном исследователе. :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Відповідь: Настоящему индейцу нужно только одного... /з пісні/

Не гарячкую. Холодний, як... труна.
    Бачите, левандівко... Моя позиція полягає у тім, що у майбутнє не можна йти спиною уперед. Мертві сплять вічним сном, як і їх кати... небагато лишилось свідків. Так трапилось, що усе життя я стикався з гадостями, які робили НКВС та їх нащадки.Мене не треба в тім запевнювати. Але якщо Ви маєте щось, що може заткнути пельку полковникам, та ще й з вибором!!! - то виберіть таке, що нікому не зашкодить. А про підписки мені розповідати не треба. Усі підписки, які я змушено давав, успішно порушені. Держави, яка мене до цього примушувала, вже не існує.
    Ви вільні. Відпущаю раба істини на волю, твори добру справу.
    Або вщухни та їди до майбутнього обличчям.
    Sic.
    Dixi.

10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Давайте все таки проведем аналогии.

ОУН (б), ОУН (м) = РСРДРП (б), и РСРДРП (м), и те и другие профессиональные революционеры, «знающие» в чем счастье народа и готовые за это счастье положить половину этого и любых других народов. Самое смешное, что и те и другие воспользовались финансовой и организационной помощью немцев. В разное время.

СБ ОУН = НКВД (карательной ее части). Те же методы, но масштабы поменьше.

УПА не равняется КА, а скорее УПА = крестьянской Армии Антонова, подавленной КА под руководством Тухачевского .
    И оценивать из надо не исходя из гаслов (у всех они замечательные), а исключительно по действиям и исходя из общечеловеческих ценностей и морали. И масштабы тут не причем.

УПА . Никакой реальной централизации, свойственной настоящей армии. Никакой военной подготовки и реальных свойственных настоящей армии действий. Нет ни освобожденных городов, ни фронтовых действий. И прочтите их описание основных методов «боевых» действий. Засады, наскоки, но не настоящие боевые действия.
    Социальный состав рядовых членов УПА - это крестьяне, по сути не желающие воевать, обозленные на Советскую власть из-за потери хозяйства во время коллективизации в 1939-1941 и новых порядков. Неудивительно !
    То же самое было примерно причинами возникновения крестьянской Армии Антонова.
    Поэтому и не было, что-то типа УПА при Польше. Польша при всей полонизации и «колонизации» не трогала крестьянских хозяйств и их самих. Поэтому они хоть и ворчали, но по себя думали, «вот изучит мой Мыкола язык, будет как пан» Но после 1941 до 1944 они находились всегда возле своих хозяйств. Там же они и столовались. В 1941-1944 так и было. И работали на своем хозяйстве и некоторые щуцмановали днем. Сочуствовали ОУН, ненавидели и немцев и большевиков, но по большому воевать не хотели. Кроме некоторых отчаянных парней. Крестьянская понятная психология.

Можно, конечно, попытаться сказать, что жестокие действия СБ, УПА, вызваны жестокими действиями НКВД, но направлены они были не на НКВД, а на невинных людей. Сравните данные военных действий УПА против немцев и КА и мирных жителей. Далеко не в пользу военных действий.

УПА - это ответ на коллективизацию в 1939-1941, а не зверства НКВД. Я прочитал все ссылки, что давали. Некоторые «не зверства НКВД» просто смешны, потому что придуманны. Некоторые одни и те же фото переходят со страниц о зверствах НКВД на страницы о зверствах УПА. Луцкие фотографии, например.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Настоящему индейцу нужно только одного... /з пісні/

12. levandivka

про "немотивованість" і хибні висновки

Олеже!
    Жоден документ, жодне підтвердження не "закриє рот" активного форумлянина.
    Сподіваюся, Ви це розумієте.

Ну ТАК! спочатку звинувачення у "немотивованій відмові", тепер - "не треба мені розповідати...":confused:
    Добре! Я прийму до уваги. :cool:

13. levandivka

Не знаю, що смішного ви вбачаєте у використанні допомоги від німців.
    Про "готовність покласти", це Ви "рубанули", правда?
    Звичайно, Гімн України теж містить "душу й тіло ми положим за нашу свободу". Але робити з цього аналогічний висновок, "українці готові покласти половину"...?:D :D :D

Правильні слова! Шкода, що наступні твердження, які не відповідають дійсноті :cool: , більше того, протирічать Вашим же твердженням...:o :
    Якщо "Никакой военной подготовки", то яку ж поміч (на Вашу думку) отримала від німців наша армія повстанців? Я, сіромаха, вважав, що саме вишкіл великої кількості повстанських командирів допоміг, у значній мірі УПА.
    Нагадаю, доречі, про те, що армія наша була ПОВСТАНСЬКОЮ, а це накладає "деякі" нюанси стратегії/тактики.

Стоп! ТАК "не желающие воевать", чи вояки армії (безсмертних ;) ).
    Чи Ви про стройову підготовку і москальські стройові пісні? :D :D :D
    Нє зналі русского язика, потому нєнавідєлі..?
    Давайте перевіримо інше припущення:
    Чорнобильської АЕС в 1935 не було, бо... (далі по тексту).
    Пропоную обережніше робити історичні висновки! Дуже легко (випадково ;) ) написати "неправду". :cool:
    Всьому - свій час. І якщо вчора здохла сива кобила, то необов'язково - з політичних мотивів, з лютої ненависти до...
    Неправда! (м'яко кажучи). дуже симптоматичний хід думки!:cool:
    У Бучацькому музеї є ціла галерея матеріалів, присвячених розківіту української кооперації 30-хх років. Дати лінк на цю серію? Такі собі, мо' чули, Маслосоюзи... :cool:
    Там не мову "панську" вчили, а самоорганізації. "Синдром Вєрки-Смердючки" тут нідочого!
    Оп'ять 25! Було і ТАК і не ТАК. Саме після виходу українців з поліційних німецьких структур почалася УПА. Більшість підрозділів були в лісі.
    Даруйте, одразу уявив собі жи-и-ирних, ліни-и-ивих, сидять на припічку, пострілюють, сємочки попльовують. Ну-нє: не всі, "деякі отчаяні парні" були. совєцька кінематографія аналогічних образів Буржуіна наштампувалала (зі зрозумілою більшовицькою психологією) :D :D :D

Хто б сперечався?!:D СБ ОУН (служба безпеки) тренувалася у стрільбі на мирних невинних мешканцях? Паперові мішені німці перестали постачати...:o А скучно ж без різанини...

Стоп-стоп! Ви писали, що бойових дій не було вупше!

Правильно, комуняки завжди казали: "нє било звєрств, оні работать нє хотять".
    Навіщо ви їх читали?
    Оно Вам надо? :o

14. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Відповідь: про "немотивованість" і хибні висновки

Хіба йдеться про переконання форумлян? навіщо воно?
    Це справа загальна, форум просто місце спілкування.
    Але маю зауважити поновно, що результат Вашого мовчання ллє воду на користь полковників. Ще трохи, і хтось подумає, що ви з полковником граєтесь в одну гру, маючи на меті розхитування суспільства.

15. Полковник

Полковник миється в бані

ЧуднОй ВЫ человек, Олег!

16. levandivka

Не шкодуй води на млин!

Напевне, варто повторити: Всьому - своє місце!
    У Кав'ярню Львівського Форуму я ходжу саме на філіжанку кави (і зараз хлебчу потихеньку ранкову дозу :p ) і спілкуватися. На мій погляд, і більшість інших форумлян приходять спілкуватися, висловлюватися, згідно своїх переконань. Дехто, підозрюю, по службі :D :D :D
    Волію не перетворювати ЛФ у агіт-майданчик.
    А СПРАВИ...
    Я не належу до виборчого штабу. Більше того, мені не подобається діяльність штабів (у 2006 доводилося трохи бачити зблизька). МОЯ СПРАВА - поза сферою т.зв. "політичних" партій. До того ж, моя справа - на інших сайтах.
    Вважаю, зараз достатньо "політичних рингів", включіть ТБ: там ідуть бої (за електорат), там - "загальна справа".
    1. Кремлівським/лубянським полковникам, 100%-во, не допомагають мої слова і паузи. :cool:
    2. Нашому форумлянину Полковнику я не пошкодую води: ще від школи засвоїв закон кругообігу води в світі. Повернеться вода, не бійтеся!:cool:
    3. Я давно не боюся, що хтось "не так про мене подумає". :D

17. Чернобылец

Відповідь: Не шкодуй води на млин!

Для Левандивки.

Я потом отвечу. Но сначала почитайте Лучших 100 боев УПА. А потом продолжим.

Да, чуть не забыл. Про ЧАЭС - это вы здорово заметили. Добавлю только, что ее еще и на ЗУ не было в то время. :) И сейчас нет.

18. levandivka

Станції в ЗУ немає, а жертви є, деяких - вже й нема...
    Будемо притягувати (за вуха) факти і робити висновки?
    Наприклад: совєти поморили атомом...
    -Отож.

19. Чернобылец

Саме після виходу українців з поліційних німецьких структур почалася УПА. Більшість підрозділів були в лісі.

Когда это было массово ? Год ?

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

безперечно, що УПА була не настільки популярна, як армія Власова.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)