УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: УПА

ну якщо документів не було, доказів немає - то за що совєти засуджували українців, робили показові судові процеси, сотнями тисяч вивозили до сибиру, катували і нищили?!!!!

2. Відповідь: УПА

Если были "показательные судебные процессы", значит, есть к ним и документы. Вы думаете, о тех документах речь?

3. Mike

Mike Well-Known Member

Цікаво, Марина, і показово одночас.
    А що ви маєте на увазі під "Україна", кажучи "історія України"?
    От, скажімо, коли кажемо "історія Франції", то маємо на увазі історію держави Франція, ні?
    Тобто, ви вчите дочку історії території, людей, держави, чи чогось іншого?

4. Марина

Марина Well-Known Member

Знаете Майк, тут была ветка - Cоборна Україна? Така є насправді?. Там где-то обсуждался вопрос и по истории и по понятию Украина. Так вот, так однозначно как вы пишете: по территории, людей, государства -нельзя сказать. Поскольку это все вместе + культура и традиции и есть история + знание событий происшедших на той земле (городе) где живем. И поскольку Вы захотели получить столь всеобъемлющее понятие - мой ответ не претендует на формальное понятие Истории. Так вот если про УПА - нет фактически официальных источников информации для детей и школьников. Все происходит полулегально, в зависимости от территориального расположения.

5. Марина

Марина Well-Known Member

Да, и конечно история СССР- ну думаю никому не надо объяснять, что в данном варианте история Украины рассматривалась как часть событий охватывающих огромную территорию. Ее роль в этой цепи была уже определена пропагандой партийных интересов. И именно она (ПАРТИЯ) определяла - кто, где и какую оценку давать этим событиям. Какая польза от события и насколько она важна в потоке и целесообразности установленного режима. Если здесь найдутся оппоненты то предвижу, что найдуться люди однозначно приравнивающие режим Ющенко и создание новой истории (как бы навязывающей) - я сразу НЕ СОГЛАШУСЬ. нет еще официально новой истроии, но появился шанс хотябы получить информацию, хотябы оценить себя в этом потоке событий. Ведь главное в истории - это информатизация а не голые выводы.

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

http://www.tim.net.ua/upa/

Вот этот майт я уже читал подробно. Но как то цифры исчезли. :)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Майк, а якщо взяти інший приклад, скажімо, Італію. Ви ж знаєте, що вона зформувалася в сучасних кордонах практично століття назад. В минулому велика частина була в складі Австрії, тобто населення було нашими співвітчизниками.
    То що Ви хочете сказати, що Італія, як держава, теж не має своєї власної історії?

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я не розумію, до чого згадка про дуркуватий сайт з тім-укрпаку (частина ОУНівських сторінок, взагалі, на холокостівському хості - прикол? :eek: ).
    Буде добре, коли ця смітярка зникне. :cool:

9. Mike

Mike Well-Known Member

Я пишу только из-за одного - людей, они однозначно будут присутствовать в стране :)
    И нельзя понять истории, событий, без мотивации людей, а это - обстоятельства, в которых они находились. Т.е., в нашем случае вычеркнув, положим, период 1921-1991 мы ничего не поймем в периоде 1991-2007 и далее. Отсюда вопрос - нам нужны реалии или очередная "промывка мозгов"? :)

Педро, то же касается и Италии, и кого угодно, и загляните в учебник по истории Германии, там период 33-45 уже вычеркнули? :)
    Нам что, нужно кого-то или чего-то бояться? отчего бы не писать правду? ей-богу приятнее :)

10. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Чомусь ваша реакція збігається з полковницькою... не можете пояснити?
    Ну він-то злякався. А Ви?

• Подобається Подобається x 1
  11. Полковник

Полковник миється в бані

:D Ну, Вы, блин, даёте! :D

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хм-м-м...:confused:
    Не знаю точно, що Ви маєте на увазі, але спробую відповісти.
    Виберіть потрібну (Вам) відповідь. Я - не полковник і не генерал. Тільки тому не відповідаю генеральським текстом
    . Але для деяких співпадінь позиції є підстави, принаймні, з мого боку:
    1. Неприналежність до категорії "юніори".
    2. Тривале проживання у Львові і Москві (поряд).
    3. Небайдужість до України.
    4. Небайдужість до Росії. (Про решту країн нічого говорити не хочу).
    5. Небайдужість до минулого. хоча тут наші (з полковником) оціночні позиції різняться. :rolleyes:
    6. Російська мова - 2-га "рідна".
    7. Основна моя діяльність полягає в темі "дослідження та висвітлення" жертв війни і репресій.

Олеже, якщо не втрафив відповісти, уточніть запитання....

13. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Не втрафили.:)
    Полковник не хоче, щоб з"явились нові докази справедливої боротьби УПА за своїми мотивами.
    Ви невмотивовано відмовились покласти на сайт фотокопію якогось документу, який начебто маєте. Мотивуйте. Або виглядатиме, що результат Вашіх з полковником розходжень у поглядах однаковий.
    Документи не з"явились.
    Якщо КК - це карний кодекс та ви натякаєте, що не маєте права на публікацію, не кажіть, що маєте документ або осягніть необхідне право.
    Кінець кінцем, ризикніть. Заради героїв. Уточнив?
    з.і. Ще - відповідь потрібна Вам. Не мені.

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене у бабусі село знаходилося над самим Збручом, тобто на межі СРСР (Хмельницька область) і Польщі (Тернопільщина). І якраз понад річкою після ІІ світової війни проходила лінія фронту між УПА і НКВД. Як загинуло багато українців з Східної і Центральної України, бо НКВД надіслало багато хлопчаків на лінію фронту проти таких самих хлопчаків із Західної України. За розповідями бабусі творився жах, нкведисти йшли в тилу і вбивали тих, хто відмовлявся воювати, а так би мовити брат ішов на брата. Від цього побоїща Збруч ставав кольору багряного.

• Подобається Подобається x 2
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Уважаемый, Олег!
    В том-то и дело, что хочу, хочу посмотреть на документы, которые бы меня убедили в правоте господина Левандивка, а я бы, краснея, пересмотрел бы свои ошибочные взгляды, в т.ч. и на историю и значение УПА!

Но нет и не будет таких документов. Ибо нет их.
    Фальшивки и гасла - есть, а документов - н е т у, потому что н е б ы л о!

Так что, нечего мне особо-то и бояться, весьма мною уважаемый, Господин Олег!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Полковнику, відсутність посилання - не є ще доказом, що таких документів нема.

17. Марина

Марина Well-Known Member

Полковник, а двайте начнем с покарания НКВД а значит и структуры что ее породила - КПСС - Коммунистическая партия. Тем более что еще есть живые свидетели. Как быть теми людям (а я то же разговаривала со видетелями репрессий)?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

НКВД само породило УПА.

19. Полковник

Полковник миється в бані

Мих, ну что Вы пишете? Вы же старый и мудрый воин, прекрасно поняли о чём я сказал!

Марина, ничего я с Вами начинать не буду. Ветка про УПА. Откройте веточку про НКВД-КПСС и пишите туда антисоветчину - и Вам приятно, и детишкам познавательно.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені приємно як Ви, полковнику, за вітку УПА хвилюєтесь, еге ж?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)