УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: УПА

Степа-а-аныч! Швидше за все, то ТАК не є.
    -Не було масових настроїв?
    -ТАК і багато чого "не було", а "справи" на тих людей є (людей, нажаль багатьох теж нема). Плювали Совєти на здоровий глузд (який Ви пробуєте використовувати) і на "хто б залишився".
    -Чому з українцями не вийшло?
    -Є хороша книга по депортаціям - Павел ПОЛЯН "Не по своей воле : История и география принудительных миграций в СССР"
    В ній ку-у-упа грамотних відповідей на Ваші "питань багато". І про "скільки було", і про "куди виселити", і багато-багато інших.
    джерело

Деякі зацитую:
    Зверніть увагу, 1 200 000 людей запакували.
    Читаєм про УПА:
    Знову ж зверніть увагу на депорт-активність саме в 1944 р.
    Будьте серйозним! Совєти річки розвертали, в космос літали. Шкода шо не всі! :ireful1:

2. levandivka

Майку! Я умисно давав у тому пості трохи про "архівну справу в Україні".
    Шкода, що Ви не зрозуміли (чи не захтіли).
    Знаєте, у 90-х роках до нас нелегально попала копія 1-ї сторінки розстрільних списків НКВС 1941 р. Не пам'ятаю ;) , хто приніс і при яких обставинах. ТАК от, щоб добути "живу", офіційну копію для ВВС, прийшлося пару місяців трусити посадовців, показувати їм ксеро... В результаті начальник архіву (не скажу, якого :D ) у своєму кабінеті, у своїй присутності, дав зробити фото...
    Архіви відкрилися у 90-х, і ... закрились.

Про преамбулу "документу". Вона написана у тому ж стилі, що й комуняцька стаття. Відкрийте очі! ;)

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не зовсім...
    дюма був французом, не зважаючи на те, що був чорношкірий...
    те саме й пушкін — росіянин...
    марко вовчок, юрій клен — українці...
    були...
    здається, в’єтнамці....
    розмовляли українською... :)
    "мова жестів"?..
    я знаю непогано дактиль...
    (ви знаєте, що таке дактиль)...
    ех, я був би просто у захваті, якби ви читали в оригіналі...
    каюся, вперше книгу "людина і зброя" олеся гончара я читав російською...
    у вчительки української мови в моїй школі — очі на лоба вилізли, коли я їй про це сказав...

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дякую. Почитаю.

5. Mike

Mike Well-Known Member

levandivka, я ж питав про архів ЦДАГОУ, це ж громадська організація :), там що, НКВС? ви там самі наказ бачили? Як би широко я очі не роздер, а багато чого не збігається.

Далі, по депортаціям.
    Після війни, у Європі вже, за 5 років було депортовано 16 млн. німців, вражає?
    А судетські німці? 3 млн. було виселено, а на їх місце заселено чехів. Будемо розривати стосунки з Чехією, чи як? методи НКВС без сумніву.
    Це все балачки.

Якщо є безсумнівні докази того наказу - одне (хоча самої дії й не було), а якщо ні - Станіславський не найгірша компанія :)

6. levandivka

Ні, Майку! ТАК ракета не полетить!..
    Є старий анекдот. Гражданін СРСР пропонує КГБісту:
    -Я розкажу вам політичний анекдот. можна?
    -ТАК я ж - капітан КГБ!? :eek:
    -А я 2 рази повторю, і до вас теж дійде.

Мораль: коли я пропоную "розплющити очі", не треба травмувати повіки, будьте уважними/поважними. Чи Ви, як комунячки, в упор не хочете ніц бачити/чути?
    В пості №817 спеціально, для лінивих навів цитату за М.Роженком:
    /виділив жирним, для неякісних моніторів ;) /
    Чому комуняки займаються демагогією і пишуть "громадських організацій" - пойнятно, ми вже звикли...:cool: Маніпуляція це, підміна і введення в оману, або якесь з "недо-"...
    Чому Ви використовуєте технологію недо-бачення?
    Справа Ваша. Я не маю бажання (і часу!!!) на ігри в "Івасика-Телесика" (той теж ніяк не міг в пічку поміститися, довелося самій Бабі-Язі смажитися), а сурдо-перекладом - вибачте, не володію.

Сумніватися можна у всьому, особливо, коли це зручно і вигідно!
    Сумніватися у правдивості комуняк - норма!

• Подобається Подобається x 1
  7. Відповідь: УПА

Майк, Вам тоже показалось из ответа, что не видел г-н levandivka этого документа в архиве?
    :)

8. levandivka

Невстранцю, а що це міняє (що не бачив особисто, бо комуняки не дають)? :rolleyes:

9. Відповідь: УПА

Ну-у-у... Вас мы знаем (как бы) и уважаем (сильно), и отсутствие Вашего личного свидетельства несколько обедняет впечатление от Ваших призывов уверовать ... принять сердцем наличие столь подходящего документа. Хотя, "обедняет" - не "отменяет". Я - и то уже почти дозрел, хотя целевой аудиторией не являюсь :)

------------------------------------------------
    Сумніватися можна у всьому, особливо, коли це зручно і вигідно! (с) - очень хорошо сказано, очень! :) :) :) И верить можно.

10. levandivka

Я? :eek: Увірувати? :eek: Закликаю? :eek:
    - Максимум - пропоную. А за визнання дя-а-акую. піду собі відзнаку зроблю "За довіру!" або "орден уваженія".

11. Mike

Mike Well-Known Member

А-а-а, дійшло :)
    Не бачили, бо комуняки не дають.
    З цим покінчили.

Ну, якщо тільки комуняки вимагають дії обгрунтовувати фактами і більше ніхто, то мені нічого не зостається як проситися до них Мальчишом, треба ж якось дізнатися Великої Буржуїнської Тайни? :) Хоча й справді, навіщо мені вона в оригиналі - сам напишу :)

Все ж таки, левандівка, по мені, за факт це видавати аж ніяк неможна, а тим більше робити з цього висновки як з факту, бо дуже це схоже на танці на мертвому левові. Можна казати, звісно, про інші дії того лева, доказані, а уподоблюватися? навіщо? від цього краще не станеш.

12. levandivka

Вибачте, мушу "розбити" на кавалки, для внятності...
    Ні! не "тільки комуняки вимагають", але комуняки тільки вимагають!:cool: Розумієте різницю від перестановки ;) ?

1. Обережно: якщо підфартить, станете Мальчішом, і Вас свої ж підстрелять (перевівши стрілки на буржуїв), а потім задовбають поїзди-пароходи сигналами "Прівєт Мальчішу"? А пОтім будуть дОвго плювати в ту ж сторону. Оно Вам надо? :rolleyes:
    2. А на холєру Вам та "Тайна"? Шо Ви з нею робити будете? Понесете в Обком КПУ? Не турбуйтеся: комуняки, власноруч, стільки фальшивок настрочили - ще на десятиліття вистарчить! Головне для злодія - голосно закричати "дєржи вора" ;)
    От тут Ви абсолютно праві. Ніхто, нічого за нас не зробить, все треба робити самому. Дійсно, доводиться свідчення записувати, Акти складати про безвісні могили жертв НКВС. І, знаєте?.. Це стає документом, потім теж піде в архів.

Є хороша байка. Льва Н. Толстого якось запитали:
    -Лев Николаевич, вы целый час объясняли, что нельзя отбирать Право на Жизнь даже у травинки. И за время рассказа, Вы, собственноручно (!), прихлопнули 5 комаров (безгрешных мошек)?!!
    ЛНТ похлопав по плечу і відповів:
    -Ба-а-атенька! Зачем же ТАК подробно жить!?

Розумієте, Майк..? Ми можемо, звичайно можемо, попросити модератора (для справедливості) змінити назву гілки з "УПА" на "проведем на ЛФ експертизу документів в архівах". Можемо спалити пару кВт/год на висловлення своїх домислів, голосування запостити, але...
    Мені спроби стягнути обговорення теми в любий бік не дуже подобаються.
    Навіть, якщо хтось буде ретельно (але довго) клястися "бачив на власні очі той дой документ". Як ви написали,
    . І краще від того не стане.
    У Вас є сумніви, що політика депортацій проводилася Совєтами?
    Ви не вірите, що супроводжувалася ця політика гігантськими жертвами для України? Що саме ця політика споводувала запеклий опір, УПА?
    -Прапор в руки! (Не забудьте пофарбувати в відповідний колір).

13. Mike

Mike Well-Known Member

А давайте так, левандівка, я напишу ще жахливіший і безглуздіший текст, це буде наказ № 0078/43, дам посилання на бібліотеку Конгресса США, скажімо. Ви його надрукуєте на свойому сайті? для патріотичного так би мовити виховання, їх вже нема, їм все рівно, а ми скоріше доберемося до повного патріотизму :)
    Ситуація нагадує відомий спор Шарапова з Жигловим (так можно ли подбросить кошелёк "Кирпичу"?)
    Чесно кажучи, сподівався що ви хоча б замислитеся...
    А якщо і нас так будуть судити - підкидуванням? не боїтеся власноруч збудувати нову "систему"?

Це звинувачення? (Д. Каліостро) :)

Мені було б достатньо почути це від вас особисто. Гарно, що не взяли цей гріх на душу, але чому ж тоді виклали на сайті? А ціну тому документу вже призначила історія - ціна паперу на якому написано.

Є таке смішне питання - а якого кольору правда? веселка, чи що? :)

А на ваші питання - так, за останні роки багато чого довідавсь, але не вибірково (хоча спочатку саме так, каюсь). І прийшов до висновку що є речі набагато важливіши за ідеологію. А вже разом із цим почав "здогадуватися" про анатомію самої ідеології - виявилися цікаві речі :)

14. levandivka

1. На сайті "Пошуку" опубліковані жахливі (які є :sad: ), але тільки "глузді" документи. Я отримую багато сумнівної інфи, смітник виношу регулярно.
    2. У випадку запозичень текстів, що не є загальновідомими, я посилаюся на джерело запозичення.
    А це - зовсім ... неправда!
    З титульної сторінки:
    Що означає: ми не займаємося питаннями патріотизму. Запитів на пошук червоноармійців у нас не менше, ніж на пошук їх жертв.
    Доречі, на "партійних" виборах я голосував проти всіх. ;)
    Це Вам, Майку, "нагадує відомий спор Шарапова з Жигловим (так можно ли подбросить кошелёк "Кирпичу"?)"
    А в даній ситуації, "гаманець підкидає Шарапову" служба внутрішньої безпеки, щоб відсторонити від роботи.
    Це пропозиція "повернутися до теми" (поки нам обом по шапці не дали).:rolleyes:
    1. Не поспішайте! Історія показала, що комуняки - нездалі історики. :cool:
    2. Історія показала, що комуняки не правильно виставляють ціни: пам'ятаєте совєцький курс долара? :D
    3. Історія показала, що комуняки, взагалі - нездалі.
    Не поспішайте! Все тільки починається!..

О сколько нам открытий чудных
    Готовит просвещенья дух...

/О.С.Гарматкін/

15. volk

volk Well-Known Member

http://ua.korrespondent.net/main/69961/

То європа чи радянський союз?
    Вражає те, що ці люди все ще перебувають в комуністичній ідеології. А нам дорікають, що "бункер з нас не вийшов"

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Волк,
    а у Львові в школах показують пропагандистські фільми про бійців НКВС, або навіть прикордонниках? І потім, Вам особисто що не подобається? Це ж у Сімферополі. Ну там такі настрої у людей. У Львові інші. Чому просто не поважати позиції один одного?

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

показували впродовж багатьох років. І про "злочини УПА" - теж.
    --
    Зараз просто не модно показувати в школі фільми, до того ж дітям (нормальним, здоровим дітям) якось глибоко по барабану ідеологічні війни дідів. Як було пофіг і тоді, коли показували. Вчителів коробило, як школярі-підлідки реготали та насміхалися з цих душевних радєцьких агіток. І певен, що аналогічна реакція школярів на фільми про УПА - це особливість підліткового віку
    --
    Стосовно Н.Вітренко та антиукраїнського руху в Криму - то є окрема мова, і УПА тут ні до чого. Це не більше, ніж ще один з приводів "побузить". І ідеологічні питання на півострові, на моє переконання, всього навсього ширма при рішенні якихось бізнесових питань.

18. volk

volk Well-Known Member

"Сімферопольська міськрада засудила показ у міській українській школі-гімназії фільмів, присвячених 65-річчю створення УПА і 100-річчю з дня народження командира УПА Романа Шухевича, і створила спеціальну комісію з розслідування даного факту."

Пропагандистських фільмів про НКВС і прикордонників :o свого часу показували багато. На мій погляд, тут швидше не політична пропаганда, а звичайна пропаганда знань. Тобто, знову є закриті теми. Як тоді. Власне це мені й не подобається.
    Це тоді виходить, що "Еммануель" і роботи Мікеланджело - пропаганда розпусти.
    На рахунок поваги. Я приймаю і сприймаю їх позицію, але поважати блазня - Ви мені вибачте...

• Подобається Подобається x 1
  19. Відповідь: УПА

Вообще-то про "Эммануэль" вполне можно так сказать. Это удачная и невульгарная пропаганда свободного секса (т.е. того, что ханжи называють развратом. Называют по-другому, но именно того! :)) Микеланджело тут "ни до чого". Его работы по степени пропагандистского влияния можно сравнивать со скульптурным изваянием Шухевича, а не с фильмом про Шухевича.

Прошу прощения за "перевод разговора", но к сожалению, по сути не могу ничего сказать. Фильма этого про ОУН-УПА не видел, и не могу судить, распространяет ли он объективные знания или имеет пропагандистскую направленность - потому только и не комментирую никак. А Вы все знаете, о каком именно фильме речь идёт?

20. volk

volk Well-Known Member

З приводу першого. Я не прихильник "свободного секса", але фільм мені ще тоді сподобався. Асоціація виникла через те, що тема така саме "провокативна". А Мікеланджело тут при тому, що відчуття краси можна реалізовувати і подавати по-різному. В цьому випадку краси тіла, а Мікеланджело, висловлюючись технічно, доводив фактуру поверхні до стану, коли камінь сприймався як людське тіло. Але це не до теми в деякій мірі. :)
    Фільму я особисто не бачив, і шкода, що джерело не повідомило власне про фільм. Але... Фільм був показаний не у всіх школах, а в "українській школі-гімназії". А, отже, ні про яку масову пропаганду не йдеться. Якщо документальний, - то швидше за все там лиш викладення фактів плюс репліки свідків та учасників. Якщо художній (напр. "Залізна сотня"), - то це взагалі пізнавальний "шедевр" для школярів. Вроде "неуловиміх мстителей".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)