УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: УПА

На какой Лычаковской?????
    На улице В.И.Ленина ОН стоял!
    а вы его сначала розовой краской облили, потом слово х.й под ним нарисовали, а потом на металлолом сдали. А улицу Александра Марченко (не москаль же!!!), наверняка переименовали!
    Еуропейцы, ясный перец, блин!

2. Марина

Марина Well-Known Member

явно, не европейское отношение - факт.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

в дитинстві по цьому танку лазив...
    у середину залазив — танк був "на ходу", хоч зараз на берлін...
    шкода таку забавку забрали, хоча танк перед церквою покрови на личаківській теж було би дивно бачити...
    думаю, що варто було перенести в інше місце, а не демонтувати зовсім...

• Подобається Подобається x 2
  4. volk

volk Well-Known Member

Я особисто знаю таку людину. Їй зараз вже за 70 років, родом з Франківщини, проживає у Львові. Його рідний дядько був убитий УПівцями. Ця людина завжди умовчує про мотиви цього, я можу припускати як про ідеологічні, так і про звичайні особисті конфлікти. Але згадана мною людина "перейшла" через особистий біль втрати, бо розуміла, що на війні як на війні. І не перестала сприймати УПА як саме українську народну збройну силу.
    До речі, ця ж людина розповіла епізод, коли він пас корову, йому тоді було десь років 11 чи 12. І по дорозі в полі їх наздогнали радянські солдати. Один з них підскочив до малого, і вперши ППШ в груди практично дитини, запитався, "гдє бандити?" І потягнув назад затвор. Цей епізод запам"ятався аж дотепер, бо тоді навіть дитина знала, що саме ця зброя може давати самостріли, а без патронів тоді, як ви розумієте, зброю не носили.
    То скажіть мені, кого бачив у місцевому МИРНОМУ населенні цей освободитель? І ще. Як ви думаєте, чи застосував би він зброю, якби було "щось не так"?

• Подобається Подобається x 1
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

цілком підтримую. Це була майже типова поведінка - окупаційні війська поводили себе як мародери. Радянські окупаційні - зазначу - бо при інших окупаціях такого, що витворяли "брати зі сходу", не бувало.
    А щодо особистих/ідейних мотивів вбивства - можу запропонувати бажаючим переглянути статистику втрат на Великій (Східній) Україні часів першої світової/громадянської війни. Загинуло та покалічено на фронтах - заледве 20% від загальних втрат. А решта - при наявності неконтрольованої зброї - були звичайні "побутові" вбивства, причому жертв "списували" на рахунок якихось напівміфічних банд.
    Далі, не є такої статистики - але може хто знайде: скільки "бійців загонів продразвьорстки" загинуло при виконанні "службових обов'язків" - простіше кажучи - при грабувані селян? І свідомо спричинений голодомор - він власне для того і призначався, придусити будь-який потенційний спротив новій владі. Тому що з голоду люди підуть на все, і в перших рядах будуть кращі - "сіль землі". І їх без зусиль (голодних) можна буде винищити.
    Чи вам, данєцкім, не цікаво, як мордували і нищили корінне населення тих земель, де зараз пацани свій бізнес розбудовують?

6. volk

volk Well-Known Member

Я думаю, ви праві. Тільки, на жаль, тих "данєцких" стає все більше, і галичани, знову ж таки на жаль, відстають від них все меньше.

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Щось з логікою не теє... Ви ж самі писали:
    "Залишив лише одне цілком логічне запитання:
    -- втрати серед мирного населення мали би спричинити ненависть до УПА в зоні дії цієї УПА, чи не так? Але в зоні дії УПА про неї залишилася світла пам'ять - як про героїв, а ненависть - ненависть якраз залишилася у нащадків"

Якщо це вірно відносно вояків УПА, то повинно бути вірним і відносно ставлення до "окупаційних" війск на Сході.:rolleyes:

8. duncan

відстають все менше?..
    якщо ви маєте на увазі принципи, якими деякі галичани починають керуватися — так..
    щодо заможності — ні...

9. volk

volk Well-Known Member

Та власне, саме це.

10. Полковник

Полковник миється в бані

О, заливает!:D

Танк стоял на постаменте метров 3,5 - 4. Залезть, а тем более ребёнку, практически невозможно. Да и люки ВСЕ были заварены, как и у любого такого монумента.
    Эх, заливает! Учителя хорошие, видно!:D

11. duncan

нічого...
    слава Богу, що ві львові все менше таких як палковнік!...
    і це найкраще!!!
    мене це дуже радує!

брехунів, яких, мабуть, тільки в фсб й тримають!..

12. OldMan

OldMan Well-Known Member

О ком Вы, пупер?

13. duncan

як це "про кого"?...
    є людина, яка дописує на цьому форумі, не знаючи банальних речей...
    і це не ви ;)...
    навть не уявляю мету перебування його на форумі — хіба чиєсь завдання виконує...

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, а чо у Вас такий підпис? Ви сам з українців російського походження? ;)

15. duncan

частково...
    виховувася у російськомовній сім’ї... ;)

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну тоді Вам респект, Пупере! :) Побільше б таких українців. :)

17. duncan

дякую...
    :)

18. Полковник

Полковник миється в бані

Эх! перевёртышь! И Вам такие нравятся, Оля????

19. igor

igor Active Member

Ганьба таким українцями

20. duncan

та який це українець?..

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)