УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Відповідь: УПА

afterstep.
    Нашел, специально для Вас.
    "У квітні 1973 р. архівно-обліковим відділом КДБ при Раді міністрів УРСР для президії Верховної Ради УРСР було підготовлено зведення про втрати радянської сторони у 1944-1953 pp. Сумарні втрати дорівнювали 30 676 загиблими. За категоріями статистика загиблих виглядала таким чином:
    — співробітників НКДБ-МДБ — 687;
    — співробітників органів внутрішніх справ — 1864;
    — військовослужбовців внутрішніх військ, прикордонних військ і Збройних сил — 3 199;
    — бійців винищувальних батальйонів — 2590;
    — представників органів радянської влади: депутатів Верховної Ради УРСР — 2; голів облвиконкомів — 1; голів міськвиконкомів — 8; голів райвиконкомів — 32; голів селищних рад — 1454; інших радянських працівників — 1235;
    — працівників партійних органів: секретарів обласних комітетів — 1, секретарів міських комітетів — 2, секретарів районних комітетів — 44, інших — 160;
    — колгоспників: голів колгоспів — 314; колгоспників і селян — 15355;
    — робітників — 676;
    — представників інтелігенції — 1931;
    — дітей, людей похилого віку, домогосподарок — 860."

И против кого воевало упа, если они уничтожили в два раза меньше нквд-шников, солдат и офицеров, чем колхозников, рабочих и домохозяек?

2. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

пардон, а де написано, що це жертви саме упа?..
    де свідоцтва того, що це зробили упа?...

вбивстава мирного населення — найбільш схоже на провокаціїї...
    це якраз в дусі сталіністів, які вже мали досвід по знищенню українців у 30-их роках..

3. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Я и не ожидал других ответов, потому, что все, что Вам не нравится - провокации, а всё, что Вам нравится - героизм.
    Может найдёте где-то золотую середину?

4. duncan

це і є "золота середина"...
    визнати злочини нквб-мгб і визнати, що упа — воїни, які боролися за свою державу...

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Бачите, я не хочу вам особливо заперечувати чи ставити під сумнів вашу статистику. навіть не буду казати, що СРСР була не стільки імперією зла, скільки імперією брехні, і статистика втрат у війні змінювалася разом з керманичами партії.
    Взагалі, багато хотілося написати: і про саморозпуск загонів УПА, і про їхні внутрішні розборки/війни. Але скоротив - вам то точно не є цікаво.
    --
    Залишив лише одне цілком логічне запитання:
    -- втрати серед мирного населення мали би спричинити ненависть до УПА в зоні дії цієї УПА, чи не так? Але в зоні дії УПА про неї залишилася світла пам'ять - як про героїв, а ненависть - ненависть якраз залишилася у нащадків
    і саме на основі цієї ненависті, і для підтримання її з покоління в покоління актуальною - і створювалися статистики, книжки про Ковпака та таке інше.

А вже з точки зору українця - то все рівно, яке гноблення: чи польське, чи російське. Тобто зараз я говорю про Переяславську раду ;)
    "Якби то ти, Богдане п'яний,
    тепер на Переяслав глянув...
    Упився б, здорово упивсь!..."
    --
    Ви могли б прокоментувати ці рядки?

• Подобається Подобається x 1
  6. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Повторюсь
    "Я и не ожидал других ответов, потому, что все, что Вам не нравится - провокации, а всё, что Вам нравится - героизм."

7. duncan

скажіть, а хіба не є логічним те, що написав афтердарк?..

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Так, це дійсно аргумент.

9. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"визнати злочини нквб-мгб і визнати, що упа — воїни, які боролися за свою державу..."

А как насчёт того, чтоб "визнати злочини упа" против мирного населения?

"боролися за свою державу"
    Ага, особенно на территориях Польши, Чехословакии, Австрии борьба с мирными жителями получалась особенно успешной, енсли учесть тот факт, что она происходила в паническом бегстве от почему-то быстро наступающей Красной Армии.

10. duncan

прошу, скажіть: ви впевнені, що тікали від краснай арміі саме упівці?

11. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

На данной ветке уже не раз выкладывались аргументы и факты.
    Вплоть до детских "букетов", причем из польских источников.

12. duncan

тоді хто воював до середини 50-их років в україні?..

13. afterstep

Я ж не звинувачую вас ні в чому, чи не так? і не кричу про провокації. Я уважно слухав спогади учасників тих подій - і оскільки я народився та виріс в місті - то зі всіх сторін. І навіть ті карателі, що винищували "бандформування" - навіть вони визнали УПА як армію. Вже потім, коли армія як така просто перестала існувати, і пробилася перша травичка на окопах на горі Парашці - то вже далі були не загони УПА, а прості бандити. І ви будете довго реготати - але з ними успішніше боролися якраз бувші бійці УПА: вони краще знали місцевість, їм допомагало мирне населення. Те населення, яке вони захищали. Захищали від німецьких та совіцьких депортацій, від україно-польської різанини, і від криміналу, який найкраще себе почуває якраз у повоєнні роки.
    --
    Я вас запитую лише про одне - чому ті, хто постраждали від УПА (згідно запропонованої вами статистики) - вважають УПА за героїв, а ненависть переповнює тих, хто про УПА лише чули, і то з завідомо брехливих джерел?
    Адже ви ж не будете заперечувати - при совдепії усі розумні люди офіційним повідомленням не вірили ніколи? всі вміли "читати межи стрічок", чи не так?
    То чому саме в питаннях вашої історії (якщо ви вважаєте себе громадянином України) - ви беззастережно вірите тим, чиї слова у всіх інших питаннях ламаного шеляга не варті?

• Подобається Подобається x 3
  14. Марина

Марина Well-Known Member

Каждый из нас прежде чем дать однозначный ответ ДЛЯ СЕБЯ САМОГО, как относиться к этому событию в исории Украины должен читать различные мнения и оценки. А вот долг государтва давать нам возможность получать эту информацию. И главный долг государства - дать свою оценку этому событию. Беда только в том, что нет сейчас достойных представителей нашего государства, которые будут решать этот щепитильный вопрос. Потому, что каждому из нас известно, что там ТОРГАШИ - как им будет ВЫГОДНО такую оценку и дадут.
    Остается только надеяться, что подобую оценку дадут сами люди и к сожалению не сейчас.

• Подобається Подобається x 1
  15. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"чому ті, хто постраждали від УПА (згідно запропонованої вами статистики) - вважають УПА за героїв"
    Где Вы, лично видели пострадавших от упа, которые считают их героями?

"ненависть переповнює тих, хто про УПА лише чули, і то з завідомо брехливих джерел?"
    Если это насчет меня, то Вы - ошибаетесь.
    Мои источники никогда не брехали. Дед прошел войну от границы в июне 41-го, до Праги в мае 45-го и потерял боевого товарища в 46-м, когда возвращался с войны от выстрела в спину от "героев".
    Чтоб не было кривотолков, сразу поясню - дед не служил ни в НКВД, ни в заградбатальонах.
    Всю войну провел на передовой, а чаще всего - на нейтральной полосе, как и его товарищ.

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Те, кто не успев удрать, сидел по подвалам, на чердаках и в схронах днями, а по ночам делали свою кровавую статистику.

17. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Олдмену - Было, все было известно. Просто не хотелось... крови. А Вы видать все знаете. А как мозги на мостовой выглядят, знаете? Если загнать в угол, кто угодно кусаться начнет. Больно причем.
    Что-то совсем не понимаю. Когда крови не хотелось? Вы что, собирались Украину вести кровавой мостовой?
    Напомню вопрос:
    Допис від Олег Оранжевый
    Ба ні, здається, важливіше розібратись з ідеологією.
    Чого ми прагнемо, проти чого повстаємо. Що міркуємо про майбутнє. Яким чином цього досягти.
    "Куда ж нам плить?"
    Досадно, что это было вам неизвестно в 2004 году.
    Глядишь, уже и плыли бы куда.
    Или тогда вопрос "Куда плыть" не стоял?
    Весло хотелось?

Да нет. Крови не хотелось в 2004. Но удастся ли избежать, непонятно. Нельзя загонять в безвыходное положение народ. А адекватной цели не было и нет. Протест был, конструктива не было.

18. afterstep

19. duncan

мої дід і баба воювали у червоних партизанах, але щось не чув від них про "кривавих убивць"...
    мій дядько (не рідний, чоловік тітки) з дитячого будинку, розповідв про зустріч з "бандерівцями" і все гаразд... залишилися позитивні спогади...
    а хто вбив вашого діда?..
    пардон, а чому ви (знову ж таки) впевнені, що це були бандерівці, а, скажімо, дезертири красної армії, які впізнали у вашому дідові старого недруга?..

20. Марина

Марина Well-Known Member

А я вот являюсь нащадком тех, кто пришел в Западую Украину с целью установить Сов. власьб. Дед был пограничником и следовательно НКВДистом , второй - работник райкома. Мы всю жизнь знали истриии из жизни (и примеры гибели целых семей) военных семей. Всю жизнь нам говорили бандеровцы.....оун-упа....ВРАГИ. Но вот семья сестры (да и многие родственники) остались жить во Львове, закомы с семьями реприсированных людей. И вот вопрос ко всем, интересует просто жизненная ситуация. Ты стоиш дом, покупаешь машину, строиш бизнес и тут приходит Власть и говорит - ОТДАЙ. И тогда ты становишся военным, а значит просто убийцей. Просто главная идея тогда, убивая чьи идеи ты тогда поддерживаешь.
    Хочу сразу ограничить - я ни В КОЕМ случае не поддерживаю ни одного убийства. Но я хочу в данном вопросе увидеть(жду) государства оценку действий людей с точки зрения Украины а не СССР. Ведь надо тогда осудить и лишить пенсий, льгот и т.п. тех кто служил в рядах НКВД?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)