УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mafija

Mafija Well-Known Member

Відповідь: УПА

Ви певні, що у німецькі армії було таке звання "штурбанДфюрер"?

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хто винен, що Ви саме так "розбили мою фразу" :eek:
    Спробуйте ще раз...
    Коли побачите нормально, може й образа осиплеться...
    На випадок, якщо "все-одно калашніков виходить", виділяю ключові слова жирним.
    Чи вас "ХХХ" образило?:rolleyes:

А в дійсності, дуже в багатьох архівних справах саме така стилістика "показаній врага народа"

3. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Вы совершенно правильно меня поняли.
    В немецкой армии - штурбанфюрер, а Шухевич - штурбандфюрер.

4. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Да Мария. Вы скоро сама с собой будете разговаривать. Так держать, Мария, что с ними разговаривать всех в игнор ставте. Тех, с которыми вы в принципе не согласны.

5. levandivka

Ось, зашпортався за наступне:
    Ви про цю статтю?

• Подобається Подобається x 1
  6. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Ни в коем случае.
    В первоисточнике ясно сказано - человек не слазил с чердака 45 лет.
    Для Вас, лично, попробую найти рассказ такого-же "бойца невидимого фронта", просидевшего 30 лет в погребе.

7. levandivka

Не партеся: це стаття про п. Ілька Оберишина. :D
    Порядна людина (щоб Ви знали).:cool:
    А той "первоісточнік" потребує очисних споруд.
    Якщо читати казки - то від Пушкіна.

8. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

Відповідь: Роман Шухевич

для мене шухевич — герой...
    думаю: цим словом все сказано... людина, яка довгі роки очолювала спротив проти совітського монстра змушує себе поважати...

9. duncan

пан візард, я вже питав: а що краще: ховатися від нелюдської влади, чи згинути, будуючи чергову "байкала-амурскую магістраль", дорогу в нікуди?..

судячи з вашої логіки і ваших цитат — для вас краще, якщо всі українці, які були проти комуно-ленінізму-сталінізму згинули в концтаборах...

правильно, тоді б не існувало ні цього форуму, ні україни, ні українців — був би один савєцкій народ з общєпанятним язиком...

10. volk

volk Well-Known Member

Я би ще додав, що це вже як анекдот у Львові, - коли прийшла радянська армія, то місцеві сміялися з того, як дружини радянських офіцерів ходили на бали у нічних сорочках польських пань, думаючи, що це-бальні сукні. Короче, принесли "європейськість" у європу
    :p

11. Пересвет

Volk! Ну что за примеры? Ну офицеры из деревни или глуши были. Будто бы все Львовяне прям оплот Европейской культуры и эстетики. На Полтавщине 4 строили нам дом (нужно сказать, что строили хорошо), а такое вытворяли, что стыдно становится...Разврат, похоть, пьянки..."Европейцы", блин.

Не стоит по офицерам в сорочках и строителях из Западенщины строить выводы о народе в целом. Это неправильно!

12. Марина

Марина Well-Known Member

УПА - рулез!!! только не все об этом знают бо не дают - историю то мы учили КПСС и где там про УПА?

13. Пересвет

Ну Марина, вы прям как скажите тоже. Низачот!
    Там и бех КПСС ни все понятно. Я так думаю, оставить необходимо УПА ЗУ. Это их герои.

14. Марина

Марина Well-Known Member

Так, Пересвет, а что там Вам в Москве разрешили знать про УПА? Ну чисто такой смешной вопрос задали мне друзья из Москвы. Спрашивают у нас - как же вы живете, тут (московкие СМИ) говорят, что очень плохо И далее о том как нехорошо. А на вопрос а как же у вас в России дела то обстоят. Наминуточку ответ:"Попрежнему........". На вопрос: "попрежнему то как" - остался без ответа. Так что не трожте УПА, они воевали точно не за совок.

15. volk

volk Well-Known Member

Конечно не стОит!

Мені вбачається, що тема велика і непроста. На мій погляд, є кілька головних моментів, не згодившися з якими подальше обговорення теми буде не більш ніж плюванням одне в одного.
    1 УПА не можна прирівнювати до ветеранів по одній простій причині - вони не є учасниками бойових дій. УПА - національно-визвольний рух, повстанці, панимаеш ли. І в бойових діях участь приймали постільки-поскільки, ну не мали вони можливості розгортатися фронтами і флангами. Хоча з іншої сторони, радянські підпільники прирівнені до ветеранів, а на танках вони не їздили... Тільки стріляли "в каво нада".
    2 Розглядати діяльність УПА необхідно як явище, ну і звичайно, з позицій сьогодення діяльность УПА як явища абсолютно зрозуміла, і думаю легітимна. Бо хто, як не вони ставили на меті здобуття незалежної української держави, - не якоїсь "федерації", чи "автономії", а саме повної незалежності. А сьогоднішня Україна боїться самого слова "націоналізм", бо сама не знає толком, що то є, весь час перепитує то в росіян, то в поляків, - "вас не ображає?"
    3 Обстановка, в якій знаходилась УПА, вимагала АДЕКВАТНИХ дій з її сторони. Тоді був час, коли дії німців, поляків, чи радянських були однаковими. Довкола УПА знаходилися агресори, які ішли на все задля досягнення своїх цілей, і звинувачувати УПА в "неморальності" м"яко кажучи, не доречно.
    4 Завжди в явищі існують люди, природньо. То, звинувачуючи того ж Шухевича, який змушений був крутитися між двох вогнів, чому не звинувачуєте керівників ГПУ-НКВД?
    5 Агресія йде від незнання, і упередження. Я впевнений, що багато хто, особливо на сході, практично нічого про УПА не знає. Для них ОУН, УПА, поліційні батальони, сс Галичина - "то є всьо одно". Але вони й про НКВД-МГБ не знають нічого. Простий тупий популізм.

• Подобається Подобається x 3
  16. volk

volk Well-Known Member

Ще до речі, хоча не зовсім про УПА, але дещо до теми, анекдот.
    Придумався під час гостювання наших родичів з Ялти у Львові, які тільки встигли "розслабитися" і переконатися, що повернуться додому живі і здорові. Так от. Приїхали туристи з Росії до Львова. Ну, ходять все дивляться, балакають... А щось хотіли спитатися. Ну, і набравшися хоробрості, питають такого собі місцевого дядька "А как нам пройти ...." Ну, куди їм там треба було. Той перепитав, ніби недочув, вони знову. А той на них так пильно подивився, та й каже: "А ви, мабуть, росіяни?.." Ті відповідають:"Так, туристи..." Тоді й каже: "А-а-а, то ви, мабуть, шукаєте дорогу на вокзал!"
    Ми всі абсолютно щиро і дружно сміялися...
    Отож, - в гостях то є в гостях...

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Спало на думку питання. Цікаво, є якась інформація, у яких кордонах бачили Україну, за яку боролися, керівники ОУН-УПА?

18. volk

volk Well-Known Member

Ну да, и желательно, пусть они сами свою тему и учат.
    А восточникам и всем остальным ничего говорить не надо, они и так все знают. :D

19. duncan

у львові на парковій у будинках класу "люкс" досі живуть нащадки (кого: не скажу)... і нічого...

20. duncan

пан степанич, а як ви гадаєте?..

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)