УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: УПА

Левандивка!
    Вы изучите большинство известных армий всех времени народов. Это один из видов строгой дисциплины. Загрядотряды использовали и Македонский, и Чингисхан, и Тамерлан. НКВД ничего нового не придумывал. Даже штафные батальоны не ноу-хау "Кровавой гэбни"

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Так ніхто і не заперечує. Просто не треба відносити тих, хто отримав кулі в спину від НКВД до жертв УПА

3. Mafija

Mafija Well-Known Member

Та ніхто ж не каже, що це ноу-хау. Просто ті гебешники зараз герої з великими пенсіями і пільгами, вони рівні у правах з тими кого розстрілювали. Ви вважаєте це справедливим?

4. Mafija

Mafija Well-Known Member

Зрозумів Ваше зауваження. Але ж тут брати народи і брати люди - це не одне і те саме. У нас що з росіянами, спільна мати, чи що?

5. Відповідь: УПА

Это вряд ли :) Возможно, прабабушка.

6. Пересвет

Мартини! Вы чего? Я такое и не говорил. У НКВД были свои жертвы и УПА свои

Мафия, знаете кто отлеживался в блиндажах и стрелял по бегущим советским солдатам, то они естественно не достойны не то что песни и надбавки, а даже человеческого уважения. Но были и те сотрудники НКВД, настоящие коммунисты (в хорошем понимании этого слова), которые своим примером поднимали бегущих солдат в атаку.
    На ЗУ как то все очень просто рисуют. НКВД - последние гниды, которые заслуживают ненависти, а ветераны УПА прям герои нереальные.
    Я придерживаюсь той точки зрения, что люди были в то время совершенно разные. И в НКВД и в УПА были люди последние мерзавцы и отпетые негодяи, но были и настоящие герои и коммунисты, патриоты своей страны.

Относительно воинов УПА Я могу понять молодого 20-30 летнего молодого человека, который воевал против фашистских оккупантов и нквдешных мозго@#$в за свою хату, свою семью, свою землю, которые вместо того, чтобы защищать Родину, занимались провакациями и пр. ерундой.
    Но Я никогда не пойму и тем более не прощу боевика УПА, которые занимались грабежами, убийствами советских солдат, убийствами граждан Советского Союза.
    Одно дело, когда ты убиваешь последнего негодяя, который забирает ради какой то своей нужды последнее зерно из дома, который как последняя тыловая свинья жирует, когда страна нуждается в каждом людском ресурсе.
    А другое дело, когда бандиты под липовыми предлогами стреляли в молоденькую 23 летнюю учительницу-коммуеистку, которую направили учить детишек или убивали врача, который ехал в ЗУ лечить.

• Подобається Подобається x 2
  7. Mafija

Mafija Well-Known Member

Пригадується "Я (Романтика)" Хвильового.

Цілком логічно. Не можна переходити до чорно-білого уявлення про історію. Життя не шахи і не війнушка, де все просто: це "наші", це "німці".
    Скрізь були зрадники і негідники.

От тут якраз і було найбільше провокацій. Владі треба було позбавити УПА підтримки місцевого населення, для чого треба було повністю дискредитувати УПА.

8. Medicus Mors

Medicus Mors Member

Ну і що, що "по локоть в крови". То кров ворогів, це свята справа - боронити Батьківщину.
    А коли кров своїх, як у КГБ - то не воїни, і взагалі недолюди. До тих, хто вбивав лікарів чи вчителів ставлюся так само.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І шо?:confused: Я теж "нє пойму" літавших на мітлах відьом і інших міфологічних учасників. Ви, Пєреєсвєт, так "ліхо" легалізуєте совєцьку брехню. Альо, гараж!!! пригальмуйте... не повторюйте 100-й раз бздуру, віри їй більше не стане.
    2+2=4, але з цього не випливає, що ОУН "стреляли в молоденькую 23 летнюю учительницу-коммуеистку, которую направили учить детишек или убивали врача, который ехал в ЗУ лечить."
    Нагадаю, що учітельніца-комуністка загинула не за абетку чи математику, а партійну "діяльність". Таким чином, її направлялі создавать нового чєловєка, а не "учіть дєтішек", за що й загинула.
    Дохтора грохнути могли за "стукотіння", а не за медицину.

• Подобається Подобається x 1
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

ЩОДЕННИК

Валентина ОСИПОВА, «День»

Всі ми вийшли з комунізму, комунізм ніяк не вийде з нас. Тільки цим, здається, можна пояснити деякі свята, як ми святкуємо в незалежній Україні. Недавній День захисника Вітчизни вкотре довів це.

Жінка похилого віку, учасниця Великої Вітчизняної війни, була запрошена на відзначення свята. Після офіційної частини за столом, де традиційно пригощали фронтовою косушкою, розмова між ветеранами зайшла про одну із животрепетних тем — примирення з воїнами УПА.

Деякі з піною в роті доводили неможливість ніякого примирення. Жінка ж спокійно почала доводити, що воїни УПА не менше любили рідну землю, саме свою рідну землю. Це наскільки розбуркало товариство, що розмова переросла в сварку. Один із «защитников», схопив жінку за барки і з перекошеним від люті обличчям, «изрек»: «Если б у меня сейчас был с собой пистолет, я бы немедленно, не раздумывая, пустил тебе пулю в лоб».Ось як глибоко сидить у нас комунізм. «Неизбывно». І сидітиме, очевидно, до могили.

№40, вівторок, 6 березня 2007

http://www.day.kiev.ua/178127/

• Подобається Подобається x 1
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Абсолютно реальна ситуація. Протягом 7 років займав посаду, на якій у тому числі працював з ветеранами. Така нетерпиміст має місце бути, нажаль. Але й ми повинні розуміти, що це літні люди. Їх не переробиш. У тому і повинна проявлятися мудрість політиків, щоб не стикати їх лобами. При цьому вшановувати необхідно ВСІХ. Ветерани УПА, які воювали до 1944 року, були законодавчо визнані учасниками бойових дій, і все це пройшло без збурення суспільства. Зараз фактично проблема в тому, щоб визнати ветеранами вояків УПА, які воювали з Радянською владою до 1954 року. Проблема ж тільки в цьому. А нашим сьогоднішнім політикам зробити це не по-силам.

12. levandivka

Чи випадково, як мислите, сталася така буча?
    А давайте пофантазуємо, де був "рейхстаг" того "ветерана" , в котрому році? А скільки разів на службі той "ветеран" "не роздумуючи пускав пулю в лоб". Дуже схоже на випрацюваний рефлекс. Нє? ;)
    Таким чином, ситуація трохи підтасована. Ні?
    Чи варто суспільству погоджуватися
    з твердженнями "нє врємя сєйчас", "наші політики не здатні..." ?
    На мій погляд, не варто. Політики повинні шукати і знаходити (або ми повинні шукати інших політиків) рішення сьогодні (!), і мертвим, і живим, і ненародженим!
    А ми повинні тих політиків "кОпати-копати-копати", або - один раз, і - в дупу.:cool:
    Інакше яничар-смердючок стане ще більше, українців - ще менше.

13. Пересвет

Левандивка!
    Да что могла 23 летняя девченка научить? О каком новом человеке вы говорите??? Может гимн советский слушать перед началом занятий? Боевики боролись с советским строем, а не с худшим его проявлением в лице партработников и пр. политруков. Крамсали все и вся. Коммунист? Получи пулю.
    Стандартная ситуация! В тойже Чечне боевики убивали мирных чеченцев, которые строили новую жизнь за якобы связь с Федеральной властью. При чем убивали всех врачей, учителей, глав администраций...
    Что в 1945-1947 гг на ЗУ, что в 2002-2005 гг. в Чечне.

14. levandivka

-Ва-ася, немцы в штыковую идут!
    -Кра-а-сивые есть? Тогда стреля-а-й!
    -Получи, фа-а-ашист, пулю.

А якої холєри її, дівчинку 23-річну послали? Давайте серйозніше.
    Давайте не хитрувати, Ви знову ліпите пів-правду не забувайте вказувати, що не бойовики прийшли (ай-ай-ай) в СССРу боротися зі строєм, а СССР "худшим его проявлением в лице партработников и пр. политруков. Крамсали все и вся" на нашій землі.
    І тоді буде зрозуміло, чому ця совєцька м'ясорубка забрала стільки разів "по 23".
    Про Чечню. Може не будем? ;)

15. Відповідь: УПА

Совершенно верно. И в том, и в другом случае боевикам необходимо было ни в коем случае не допустить, чтобы при власти, против которой они борются, народ хоть немного УСПОКОИЛСЯ. И уж не дай Бог - почувствовал улучшения. А какие могли быть улучшения? Работа школ, больниц - вполне в эту категорию вписывалась. Именно по этой причине - по барабану им было вообще, коммунист ли, русский, схидняк, местный, молодой-старый, девушка-бабушка, главное - не дать нормально работать. Не слушают "просьб" убираться подальше (потому молодежь и посылали, кстати...) - припугнуть разок, а потом убить (а местных так сразу в "предатели" и в расход)... Вот оно и оно...

Да уж, "обалденная" жизнь была у населения...

16. Пересвет

Левандивка! Тогда не надо идеализировать УПА, тем более в послевоенное время. А то прям ангелов во вплоти из них создаете, которые боролись с советскими монстрами. Было же когда аграномов отправляли в ЗУ. Кто желает поехать на Львовщину? Поднимало руки человек пять. Двоих посылали, один из них возвращался живым.
    Ну чего спорить то??? Ну стреляли УПА стреляли и убивали коммунистов, также как и были провакации со стороны НКВД. Все было в то врнмя и не стоит на это закрывать глаза.

17. Mike

Mike Well-Known Member

Мене зовсім не дивує, що ви поділяєте громадян України на "яничар" та "українців", дивує що комусь, окрім "заробляючих" на цьому гроші політиків, у 21-му сторіччі це може бути до вподоби :)
    "Вирощувати" українця? щось мені це нагадує :)

А може будемо виходити усе ж таки з життя, а не по звичці з ідей?

18. levandivka

Точно-точно! Песец. Песец, с@@@, писец, какой опасный. И хитрый. Песца на снегу не видно. Белый песец, белый снег -- писец, ничего не понятно. Поэтому, чтоб поймать песца, нужно сначала наткнуться на медвежью самку с двумя маленькими медвежатами. После этого снег станет желтым и будет видно песца.
    джерело пурги

19. Відповідь: УПА

Я Вас примерно так же сильно уважаю :)

20. levandivka

Я? :eek:
    "Вибачте, у нас самообслуговування."
    Говорячи "про життя", давайте вказувати №№ справ.
    Говорячи про "поділяєте" - читайте уважніше, чи я мав перечислити всіх-всіх, уби не образити?
    Так, я стверджую, що в Україні проживає значна частина ЯНИЧАР (без роду, без племені, без пам'яті...)
    Я не стверджую, що категорій лише 2.
    Поділом не займаюсь, класифікувати - не забороняється. Нє?;)

До чого тут особистості? Тексти ідентичні...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)