УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: УПА

Вы, Данило, как Я посмотрю, совсем стыд потеряли, по теме не говорите, других оговариваете :sad: Вам говорят, что президент не делом занимается, а вы про досрочные выборы.

По теме, родной. По теме говорите!

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ще чекаю на виступи від інших членів бригади.:D
    По темі я вже багато казав, ти не уважний синку. Та я розумію та жалію тебе, бо ти ж москаль.:D

3. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Слушайте, Данило, дайте телефон ваших родителей, Я так понимаю, они и не в курсе чем их чадо занимается в свободное время.

Ладно Я могу понять Мих и Капитана они жители Львова, получили должное воспитание, которое естественно отличается от моего мировоззрения или от взглядов Полковника, но вы, это какое то недоразумение прям :)
    Живете в Киеве, а ратуете за УПА и за музей "Советской оккупации" больше чем все жители Львова вместе взятые.

Вы призываете за создание музея советской оккупации, как Я понимаю вы отрекаетесь от своих родителей таким образом??? Вы же не хотите иметь ничего общего с пособниками данного режима?

4. Капітан

Капітан Well-Known Member

Так и представляю себе, как Вы говоря это грозно помахиваете веслом :) Прикольно наверное со стороны смотрится...
    Я вовсе Вам не указания даю, просто высказываю собственное мнение. Вы действительно (ИМХО) занимаетесь в большинстве случаев фигней. Не спорю, и я не идеал, но до Вашего головотяпства мне далеко :)

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пробачте, не поділяю радикальних націоналістичних ідей, але...
    Не можу зрозуміти, джерело ваших тверджень (виділено жирним).
    Як писав Лєонід Філатов, "То-лі воздух нинчє п'ян, то-лі лєший нинчє р'ян..."
    Трудно, якщо Ви ставите знак рівності між большевизмом і націоналізмом.
    Мо', у порівнянні з анархізмом, воно так і виглядає?.. Не знаю:confused:
    Просвітіть, будьте ласкаві, який такий ВОРОГ у 1991 "захопив владу".:eek: Я, сіромаха, думав що та сама парт-номенклатура і прихопила собі кавалочки влади/власності. І сидить, гідра, навісивши прапорців-значочків (НСНУ-СДПУ-БЮТ-...любе підставляй).
    Питання чєловєка з ружйом "ти за большевіков, ілі за комуністов" продовжує вирішуватися.
    "ділити Україну на гарних націоналістичних хлопців, та совкове бидло"?
    -Боже борони! Людина сама позиціонується, хочете, чи не хочете. І, згідно цієї позиції (ідеології), діє.
    Нагадаю, ця тема -УПА (Українська Повстанська Армія). Так от в УПА об'єдналися люди різних національностей, різних ідеологій (а не лише націоналісти). Об'єдналися для боротьби з усіма окупантами ;) (не тим, кажете, займається Президент?).
    Не треба зараз музею окупації?
    Нє, тих кому крім хлєба і зрєліщ, я не питаю!
    А яким ще способом навернути дітей яничарських (котрі не знають роду-племені, культури-мови)? Власне, навернути трудно, але як інакше запобігти появі нових яничар?

Капітане, а що, на Вашу думку мав би робити Президент ЗАРАЗ, доки КС розглядає конституційність деяких законодавчих нововведень? (сезон бджіл ще не почався?)

• Подобається Подобається x 3
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хлопче... у тебе проблеми? Хочеш про них поговорити?

7. Mafija

Mafija Well-Known Member

Перепрошую, а чому саме Росія нам брат?
    При нинішній політичній ситуації Молдова, Словаччина, Польща, навіть Бєларусь нам значно ближче.

• Подобається Подобається x 2
  8. Вергунка

Вергунка Well-Known Member

Главным экспонатом музея, будет партбилет Ющенко.:D

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось бачу Вергунка знову мусолить питання про "памятник". Вже ж здається на двох гілках обговорювали це питання. Львівську Газету треба читати а не різну жовту пресу.
    Зрештою "бригада" мабуть все віддала б щоб цей памятник був збудований. Тоді б "жізнь біла прожіта нєнапрасно".

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Задініє у Вергункі не виполнєно доконца...

11. Mike

Mike Well-Known Member

Погляньте на історію становлення більшовизму та ОУН, погляньте на програмні цілі (одні не могли пояснити що таке комунізм, другі - УССД), погляньте на методи (фізичне усунення конкурентів, будь яка кількість жертв за для ради програмних цілей). Тобто, усі ознаки тоталітарної ідеології - політична мета вище за що завгодно, у тому числі інтересів та життя того самого народу, за для ради якого начебто все робиться.

"Сколько б ты не супил бровь, повторю я вновь и вновь, индивид имеет право на свободную любовь" - як казав той же Філатов :)

- саме так, захопили та сидять, але за цей час дещо трансформувалися, комуністів можна вже давно не згадувати, їх нема (на горі принаймні), зосталися лише як щось з фільму жахів, чим лякають декого (а других - жахом під назвою націоналізм). І щось ми такі перелякані, що ніяк не побачимо кукловода за куклою :), щоправда якщо б і побачили, нічого вдіяти поки не можемо, бо в нас заздалегідь вкрали права.

В мене така думка, що борони боже нас від усякої ідеології, а якщо хтось там на обрії з`явиться, то не пускати його в село, бо і сам робити нічого не зможе, і людей між собою пересварить за казна що незрозуміле, а кінець кінцем усіх обкраде та головою сільради сяде у селі, де лишаться самі тільки алкаші ідейні :)

Почитайте історію УПА, це спочатку було так, а потім ті боївки, що не згодні були піти під ОУН(б) та виконувати її накази знищувалися. Це про щось вам каже? не нагадує подібне ж знищення партизанських загонів Сталіним, які не були під партією?
    І про боротьбу з усіма окупантами теж не треба. Окупантом тоді був лише той, кого призначить на цю посаду провід, чи це потрібно доказувати? Це був наказ, незгодні нищилися. Без виконування наказів нема армії, а УПА була армією, дисціпліні якої заздрив генерал де-Голль. І все питання полягає в тому, що то були за накази. Німецький солдат теж виконував накази, але у Нюрнберзі судили не його, а ідеологів та генералів, це суттєве і для розуміння феномену УПА.

• Подобається Подобається x 1
  12. Капітан

Капітан Well-Known Member

Перестати займатися фігнею :D :D :D
    Та нічого він вже не зробить.

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Роман Шухевич

Відкриття цієї гілки приурочено до вшанування пам’яті у день загибелі 5 березня 1950р. легендарного провідника Української Повстанської Армії Романа Шухевича.
    Справою честі вважатимуться дії адміністрації форуму спрямовані на збереження честі та гідності цієї видатної постаті.

Чи розкрито останню таємницю УПА?
    Деякі міркування з приводу повідомлень про встановлення місця «поховання» Романа Шухевича

Нещодавно в засобах масової інформації з’явились сенсаційні, як було заявлено, повідомлення про знаходження місця, де було знищено тіло головнокомандувача Української Повстанської Армії (УПА), голови Генерального секретаріату Української головної визвольної ради (УГВР), голови проводу Організації Українських Націоналістів (ОУН) в Україні Романа Шухевича. Ось що писала, зокрема, газета «Експрес»: «Село Гуків на мальовничому березі Збруча — перший населений пункт на межі двух областей — Тернопільської та Хмельницької. Саме тут, як свідчать недавно розсекречені архівні документи КДБ, енкаведісти спалили і пустили по воді тіло легендарного провідника».
    повний текст

Слава Україні!
    Героям Слава!

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Роман Шухевич

5 березня 2007 року о 18-30 на Софійській площів м.Києві відбудеться вшанування пам'яті Романа Шухевича.
    Розпочнеться вшанування з поминальної панахиди з нагоди 57-ої річниці смерті генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки).

О 18-00 розпочнеться хода з Майдана Незалежності до Софійської площі. Запрошуються всі небайдужі українці.

Збір - біля памятника Архангелу Михайлу на Майдані Незалежності о 17-50.

Роман Шухевич, головнокомандуючий УПА, член галицького крайового проводу ОУН(б), потім (з осені 1943 р.) – генерал-хорунжий, головнокомандувач УПА, голова Секретаріату УГВР. 5 березня 1950 р. був вбитий (за іншою інформацією - покінчив життя самогубством після поранення під час спроби затримання), службами НКВС в с. Білогорща під Львовом. http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2290

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Майк, УПА була армією, але говорити про якусь одностайність в її рядах - це треба бути великим оптимістом. І на мою думку, відсутність такої одностайності зробила УПА приреченою від самого початку. Ви знаєте, що Волинська гілка УПА (мельниківці) і Галицька гілка (бандерівці) були в постійному конфлікті, який часто переростав в збройний. І поділ на цьому не закінчується, бо були і автономні загони і просто бандитські групи, які з визвольною боротьбою нічого спільного не мали. Були і багаточисельні групи провокаторів з НКВД, які під виглядом УПА мордували цілі села.
    Величезна помилка була, що замість знайти взаєморозуміння з АК вони стали на бік конфронтації. А це було просто безглуздям. Замість боротися з коричневою і червоною чумою багато зусиль і жертв було потрачено на боротьбу в середині. Було б добре якби вони згадали вислів генерала Джонсона під час американської громадянської війни, який він адресував до своїх солдатів які почали воювати самі з собою: Gentlemen, the enеmy is out there, not inside you! На жаль, українці до сих пір не можуть засвоїти цієї істини.

16. levandivka

Даруйте, але аналогічного зрізу аналіз, скажімо, Християнства. Чи не знайдемо ми ті самі ознаки тоталітарної :eek: ідеології? Пропонуєте відмовитися?
    Про кого Ви кажете "ми перелякані"? Кукловодів не бачимо?
    Бачимо-бачимо. Але я не вбачаю у наявності кукловодів проблеми. Навпаки, що буде без них? Колективний інтерактив?
    Для мене суттєво - на яку виставу йти, а котру - оминути, котра вистава принесе користь і задоволення, а котра - скнилівький біль.
    Важливо на виставі не роззявлювати зашироко очі, тоді й не обкрадуть вас у натовпі. не забувайте, що ви НА ВИСТАВІ, де є свої правила поведінки і безпеки. всьо у вас получиться.:)
    А спроби відганяти всі ідеології на дистанції обрію?
    -Нє, нерви не витримають... Правда, Степаныч, :rolleyes:

17. Mike

Mike Well-Known Member

Про церкву - це моє :) не цікавився ще, але зі школи пам`ятаю, що від ватри середньовіччя непогано було б і відмовитися, як і хрестових походів, хоча вчився за совка, мо брехали? :)

- то вам велике щастя, що вбачаєте щось корисне за останні 15 років :)
    Я дививсь, дививсь цю виставу, нічого не розумію, про що вони, аж поки не зрозумів - гроші ж за вхідний квиток! та за прохолоджуючі напої, та за аренду площі під стільцем у залі, та авто у помрежа старе, та на потужні повітряні прилади від диригента бджол відганяти, та від акторів (куди ж дівати, у зал їх, у зал!), та на фарбу для залу, пів на пів, щоб зі сцени веселіше було... :)
    А вдома діти плачуть :) а може за цей час вже і не діти.

Ні, під їх дуду не хочу, один матом, другий трипіллям. І за це платити гроші? :)

- Я дійшов такого висновку - люба ідеологія це делегування своїх прав людиною комусь одному. Об`єм буває різний, скажімо, тоталітарні потребують усіх, включаючи й життя, а партія любителів пива - значно менше, лише воду не пити :)
    Так от, треба визначитись, який об`єм своїх прав ви готові комусь делегувати (при чому можуть і обманути, навіть напевне :)). Є мабуть компроміс, але життя - нікому, а краще і іншого поменше. Доречі, це маленький "секрет" успішних маленьків держав - ніякої державної ідеології, займатися тількі ділом :)

18. levandivka

З пісні слів не викинеш.
    Щоб "щось корисне побачити", найпростіше - зробити самому. :cool:
    Зверніть увагу, гроші візьмуть у любому випадку.
    Висновок? Вірно, треба заводити свою партію (музичну чи політичну). Або долучатися до колективу. ;) Вибір - за Вами (і це 1 з позитивів 15 ліття)
    І об'єм має значення, але біда не в конфлікті ідеологій, а у відсутності відповідальності влади перед виборцем. Доки цей нонсенс не зламаний, ніц не буде.
    А як домогтися відповідальності, сидячи у глядацькому залі?
    Вступайте до УПА! ;)

19. Mike

Mike Well-Known Member

- От тобі і на! Вийшов на базар, а там з товаром надурили, гроші фальшиві всучили, а потім ще гаманця вкрали, висновок - треба вчитися красти. Гаразд, в мене ідея, гіпноз - самі віддадуть, і навіть не крадіжка зовсім, чесно? як гадаєте? :)

- вірно, не буде. Але ж хто буде ламати, коли усі по театрах сидять? а ви пропонуєте ще нові будувати.
    Маємо на всіх рівнях депутатів, яких реально ніхто не обирав, яка ж може бути відповідальність? В їх мудрість не вірю, та й світовий досвід каже, що знизу в більшості будується відповідальність. Але як? На першому етапі усвідомлюванням свойого інтересу, економічного, де ми, а де вони. А далі хто як, у штатах, наприклад, містер Кольт зравняв у правах всіх :)

:)
    Спасибі велике. По двох великих залах вже з два роки не сиджу, і в малий театр нема тяги, хоча його все прибудовують та прибудовують бджолярі... мо меду хочуть? :).

Ми не можемо створити політичну партію (грошей не вистачить на це шоу), її можуть створити лише вони. В нас є тільки один козир - нас багато, у них інший - розділяй.

20. Mafija

Mafija Well-Known Member

Відповідь: Роман Шухевич

Вельмишановний пане Данило. Я з великою повагою ставлюся до Романа Шухевича, але для чого відкривати окрему тему? Чи не можна вести обговорення в темі УПА, яку, доречі, Ви ж відкрили?
    4 березня 1952р - день загибелі видатного митця УПА Ніла Хасевича, внесок якого в загальну справу не менший. Мені що, теж окрему тему створювати.

А головне те, що починали б ми чи то за УПА, чи за Шухевича, як тільки з"явиться опонент знов перейдем на мову, москалів та іншу політику.
    Ви погоджуєтесь зі мною?

Про Ніла Хасевича

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=25074125

http://who-is-who.com.ua/bookmaket/rovno/17/103.html

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)