УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Відповідь: УПА

Ось почитав я трохи... майже усе, що хлопчики-дівчатка дописували.
    Мені здається, що я мало не найстаріший у форумі. Корінний львів"янин. Російськомовний. Перша мова - польська. Рівно володію усіма трьома.
    З дитинства ще пам"ятаю різне...протирічливе. Пам"ятаю наприклад, що батько мій підіймав після війни цукрову промисловість львівщини. А у кабінеті керуючого цукротрестом стояла піраміда, і виїздити у відрядження
    спеціалісти змушені були зі зброєю, у супроводі автоматників.
    Мати ночей не спала, очікуючи батька з відряджень... а на вулиці я, пацан, чув усіляке. І про комуняк, і про бандерівців. Чомусь мені ані ті, ані інші не подобались. А ще менше німці подобались.
    Батько усю війну пройшов, з першої ночі, коли бомба впала біля личаківського цвинтаря, до останніх днів, на Ельбі скінчив.
    Під командою у його були і українці, і білоруси, і молдавани, і донські казаки. Усі до його з повагою ставились. З усіма, з кожним його мовою спілкувався.
    Був у мене вчитель математики. Поляк колишній,як не дивно це звучить. Закінчив львівський університет у 39-му, був висланий до Сибіру. Завдяки цьому врятувався, бо родичі його загинули від рук бандерівців.
    Самовіддана людина, кожен день нам контрольну влаштовував. З 56 дітей мого випуску 52 отримали вищу освіту завдяки йому. Ну і інші вчителя непогані були. Українці, росіяни, євреї. Одна француженка справжня.:)
    Серед дітей теж різні були. Були і нащадки бандерівців. Усі рівні.
    Ще пам"ятаю, як громили польське кладовище. НКВД руками дрібних злочинців. Щоб налякати поляків та змусити до активної репатріації. Тобто очищали Львів для нас, українців. Що вони робили, добро чи зло?
    З пункту зору дикуна племені готентотів (ЮАР) зле, коли хтось скрадне мою худобу:ireful1: . А добро - коли я вкраду;)
    Може, земляки, ви мені поясните, про що я хочу сказати? Бо мене вже склєроз мучає. Така хвороба є. Ви ще її не знаєте.

• Подобається Подобається x 2
  2. Ivan

Ivan Well-Known Member

2 Олег
    Тобто, пояснити, що історія ніколи не була, не є і не буде чорно-білою? Так ти, братику, це й сам непогано все знаєш... І не один так вважаєш - запевняю... :D :D :D

3. Олег Оранжевый

Отож бо. Дякую. Маю справу з людиною розумною.
    Тепер давай, Іване з Шулявки, подумаємо:
    яку користь можна отримати, якщо поставити на Червоній площі пам"ятник Бандері? і скільки він там простоїть?
    між іншим, бачив на Волзі, у Балакові, пам"ятник Леніну. Демонтований з-попід львівської опери. Деякі балаковці викупили за ціною брухту кольорових металів :)

4. Ivan

Ivan Well-Known Member

Мерсі за комплімент моєму глибокому розуму :p .
    Стосовно ж користі від пам"ятників, то слід обов"язково уточнювати про яку саме користь йдеться. Твій приклад з пам"ятником Леніну це чудово ілюструє: якщо у Балакові він і досі є пам"ятником і працює на "мєстную" ідеологію, то у Львові став вже лиш кольоровим металом. І звортні ситуації цілком можливі - як от з торонтським пам"ятником Шевченку. Тож про яку саме користь йдеться? Уточни

5. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

що сталося з торонтським пам’ятником, прошу сказати?..

6. Ivan

Ivan Well-Known Member

Місцеві жлоби тихенько вночі звалили і віддали на брухт. Жодної політики! Не певен, чи вони взагалі знали, чий то пам"ятник :rolleyes:

7. duncan

це негри...

8. Ivan

Ivan Well-Known Member

та ні, здається... латиноси, ніби... але яка різниця - жлоби вони і є жлоби... та годі вже нам тут оффтопити, бо зара по шиї отримаємо обидва :)

9. duncan

тоді підсумуємо:
    упа — люди, які боролися на своїй землі за свою землю!

пс. може час закрити тему?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо, москалі хіба негри?:D

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

А хто Ви такий що б радити закривати? Як би це все було так легко, закрив гілку – закрив всі питання. Я відкрив цю гілку, бо знав що тема УПА буде ще багато років бентежити розум людей з різних таборів. Закрийте її, та вона знову з`явиться, хіба що назву змінить. Ви тут вже не перший день, та наскільки я бачу у цій гілці ще нікого не переконали, Ви помітили. А ось мене особисто свого часу переконав Іgor з Бандерштату. Тепер нажаль він не дописує тут. Йому вдалося привернути мою увагу до УПА, а це вже не мало, далі висновки вже кожен робитиме сам.
    До того ж тоді був привід відкрити гілку, сумний, подивіться на перші дописи.

12. duncan

по-перше, не треба вказувати що думати і що писати...
    по-друге, в цьому форумі (так само як і в усіх інших) ніхто нікого не переконує, а лише висловлює свою думку і своє бачення...
    по-третє, принаймні, 2\3 дописів у цій гілці — офтоп і не має стосунку до упа, навіть опосередкованого...

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

1. Боронь Боже. Дописуйте ще.:)
    2. Ні це не так. Ось якщо такі як, наприклад, Levandivka та ще багато розумних людей час від часу не будуть ставити на місце ворогів суспільства, переконувати у своїй правоті, коли добро буде бездіяльним, суцільне зло може перемогти, як це вже було неодноразово.
    3. не маю заперечень але закривати не треба, треба почистити і все. Почніть з себе, видалить свої дописи не по темі.:)

14. Олег Оранжевый

Данило, пропозиція пупера закрити тему досить цікава. Ви маєте право вшанувати пам"ять загиблих як Вам завгодно. Але до чого примушувати робити це людей, які не дозріли? Такий примус власне іє провокативною дією, яка прямо скерована на розбрат та розкіл. Чи це нам потрібно?
    Переконувати на форумі складне містецтво. І малорезультативне. А ставити пам"ятник у Харкові було спланованою провокацією Добкіна.
    То проше пана прислухатись до пропозицій пупера уважніше. "Устамі младєнца говоріт істіна"

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

О-о-о...:p Дякую, щиро, але...
    На мій погляд, більшість форумних перепалок на тему "УПА" - лише "спортивний" майданчик: всі все і так знають (і праві, і ліві), трудно показати на рингу якийсь новий "хук". От і товчеться вода у тій ступці, щоб форму спортивну не втрачати, полірувати майстерність бою.
    Звичайно, на це шоу прилипає певна кількість нових глядачів/учасників.

Danilo, чи багато зміниться, якщо Ви станете учасником регулярного форуму на пр. Свободи? Так, дідусі вам розкажуть купу правдивих (чи не зовсім) бувальщин, наберетеся там патріотизму, і що?..
    Працювати треба, діями змінювати ситуацію. Фронт для боротьби з "суцільним злом" - на кожному кроці: в магазині з придуркуватою продавщицею, в ЖЕКу, в Раді (любого рівня):cool: Демографічна ситуація - теж "суцільне зло". Боріться і поборете:rolleyes:
    Тоді, за ...(не знаю за скільки) років зло відсунеться сантиметри на 3-4...:cool: А там і до Хутора Михайловского недалеко...:cool:

Гілку "УПА" скільки не формуй, завжди знайдеться трійко штатних чи добровольців з "бригади" і будуть тєгнути вправо-вліво, нагло нести жиріновщину, витягуючи на барикади сочуствующіх мєсних.

16. Олег Оранжевый

Іван з Шулявки:Тож про яку саме користь йдеться? Уточни
    А про архитектурну форму. Задешево антикварна бронза :)

17. Олег Оранжевый

Абсолютно згоден!!!! Тільки гадаю, що зло внаслідок дискусій і не відсунеться. "Мисль ізрєчєнная єсть ложь";)

18. Mafija

Mafija Well-Known Member

Це Ви помилились, чи не в курсі? Добкіну пам"ятник не цікавий зовсім і він в принципі не планує його зносити. Знести хоче Салигін (ПР), голова Хар.обл.ради. А встановили його ще за губернаторства Кушнарьова.

19. Mafija

Mafija Well-Known Member

Абсолютно точно. Я не думаю, що хтось з учасників змінив свою думку.
    Про полірувати май стерність бою - теж чітко. Аби знати типові питання і мати на них імунітет, себто як з базару з"їхати, як доведеться брати участь у телеефірах.
    А нового дійсно нічого нема.

Доречі про нове. Маловідомо, що Роман Шухевич відкрив перше у Львові рекламне аґенство. Здається, воно називалось "Фама". Про це є книга, але вона досить рідкісна і де її дістати не знаю. Якщо знаєте, будьте ласкаві, підкажіть.

20. Олег Оранжевый

У курсі я. Так, при Кушнарьові, за ініціативою Добкіна. Він начебто і відкривав. І зносити не планує. А навіщо? Чиста провокація. Зберігає напруженість протиріччя. Використовується неодноразово. Так само як форуми на теми мови, УПА, Криму, НАТО.
    А треба думати про порушення законності, демократії, про злидні народу - незалежно від національності - про майбутнє, про занедбану освіту, про розвалену науку та промисловість, про напівмертве село. Не відволікатись на пройдене, хоч і не забувати.
    Жити на цій землі, у ці дні...

• Подобається Подобається x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)