УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: УПА

Может факты какие приведёте?

2. Полковник

Полковник миється в бані

Думаю, отвечает мне Пупер, судя по фото - молодой человек!
    Скорее всего ровесник моему сыну. Откуда у Вас такая самоувренность? Когда из воинского кладбища стали делать "мемориал", Ваши родители ещё в школу ходили, как и я. ТОГДА сделали огромную ДУРЬ. К очередному юбилею Победы на КЛАДБИЩЕ пришли ТРАКТОРЫ и ковшами сровняли могилы. Потом всё засеяли травой и сделали посерёдке дорогу, написав на мраморных плитаз фамилии тех, кто лежал в "индивидуальных" могилах. Кощунство? - КОЩУНСТВО!!!!!
    НО, насколько я помню, если лицом к полю стоять, то справа надпись была, буквами в 1,5 - 2 метра:"...... смотрят мёртвые в небо, веря в мудрость живых!".

Видимо в мной так любимом Львове, на сегодняшний день, верить ИМ в мудрость не стОит.....:ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  3. Mafija

Mafija Well-Known Member

Заспокойитеся, він там давно стоїть. І ще простоїть. Раніше мало хто знав, чого люди ходять 14 жовтня у молодіжний парк з квітами, ніхто це не висвітлював. Та от вирішили ПРівці попіаритись, бо сильно прогоріли з новими тарифами. Заплатили своїм людям і вони тихо стояли з прапорами. Інша справа з вітренківцями - там ентузіасти, але в них відоммий діагноз.
    Тепер знов всі забули за пам"ятник. А чи надовго?
    А як буде треба попіаритись - знов висунуться. Але з кожним днем їм вірять все менше.

4. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Мафия!
    Для Вас, как для жителя Харькова памятник УПА является каким то определенным символом?
    Я понимаю жителей ЗУ. И понимаю их отношение к этой организации, а вам как жителю Харькова зачем этот памятник?

5. Mafija

Mafija Well-Known Member

Це частина нашої, Української історії.

Для тих, хто хоче більше дізнатися про харківський пам"ятник, точніше про скандали навколо нього, пропоную перейти, там прикольне ФОТО
    http://5nizza.kharkov.ua/arc/5nizza185/5nizza18507.html

6. Пересвет

Это безусловно часть истории Украины, никто не спорит, но все известно деятельность данной организации, эта деятельность неоднозначная.
    Она неоднозначно воспринимается в Восточной Украине. Таким образом, памятник УПА вполне объясним во Львове, но не в Харькове.

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це явище називається інакше...
    це паскудство, але комуністичні вожді ніколи й не думали про людей...
    це перше...
    такий факт мені був невідомий, я просто знав, що під самими плитами людей не було...

8. Пересвет

Пупер, мне кажется вы слишком критически относитесь к комунистическим вождям, окрашивая их в черную краску.
    Слишком вы прямолинейного мнения о них.

9. duncan

а як можна ставитися до людей, які керуються ще й досі ідеологією платона?..
    я не пам’ятаю нічого хорошого в комунізмі, освіта безкоштовна?..
    думаю, що українці й без комуністів це би зробили..
    охорона здоров’я?..
    у 20-х роках безкоштовне лікування мало сенс, але уже в 50-х це було нонсенсом...
    яка охорона здорона здоров’я — такий і сервіс..

10. Пересвет

Скажите Пупер, вы также не навидите коммунистический Китай и Кубу как СССР?
    Почему Я вас спрашиваю об этом. дело в том, что постоянно вы высказываете свое негодование о коммунистической идеологии, строе, коммунистической жизни.
    Для меня это одна из политической жизни общества, которая не совсем оказалась эффективной на территории моей страны.
    Если вы против нее координально, то почему вы не говорили о своем неприятии или ненависти к Китаю, КНДР?

11. duncan

яке мені діло до них?..
    по-перше, пєресвєт, я нікого на цій землі не ненавиджу...
    раніше — так, зараз — ні... зневажаю. можливо...

по-друге, у комунізмі теж були свої плюси...
    але, у будь-якому державному ладі є свої плюси, можна навіть згадати камбоджу з недолюдками "червоними кхмерами"... навіть там можна знайти плюси...

просто я не люблю тоталітаризму, бо бачив на власні очі до чого це (самодурство) може призвести...
    що стосується уна-унсо...
    так, був там, пишаюся, що зробив багато... але мої погляди давно змінилися...

12. Пересвет

Пупер! Вот согласен с вами. В каждом событии необходимо искать свои плюсы и минусы, пытаться понять ход событий, оценть их последствие.

13. duncan

я звернув увагу, що ви вмієте нормально неупереджено мислити...
    саме через те дуже здивувася, коли вас забанили...

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

-Рабінович, правда, що ви виграли в лотереї мільйон?
    -Правда! Але:
    1. не мільйон, а 10 тисяч
    2. не в лотереї, а за карточним столом
    3. не виграв, а програв

Знову кавалочоком правди обгортається велика брехня:
    "Надгробіє", може і стояло, а Ваші "сотні другіх" не мають жодного відношення до загиблих від нацистів совєтських солдат.
    Ви, Поковнику, не уточнюєте, на котру могилу ходили з батьками, а я не стверджував, що вояків на Марсовому немає (і не було) взагалі. Були і деякі вціліли досі (за парканом). Але не стільки і "не ті". Зустрічаючись зі старожилами, я умисно уточнював неодноразово запитання "скільки освободітєлєй поховали на Вашій памяті". І відповіді обмежувалися 2-ма десятками (max) могил тих, хто загинув при "освобождєніі" 1944 р.
    От загиблих пізніше, при "зачістках" карателів було багато. Не бачите різниці? ;)
    Можемо звернутися і до паперового джерела:Христина Харчук. Австрійський військовий цвинтар та поховання Українських Стрільців на Личакові -Галицька Брама. – 1998. – №5-6. – С. 18-20
    Зверніть увагу на "жирні" дати.

15. Mafija

Mafija Well-Known Member

Правда завжди одна. У Харкові діяльність УПА висвітлювалась мало, якщо, звичайно, не брати до уваги совєтські і російські ЗМІ.
    У Харкові теж мешкають воїни УПА, хоч їх і не багато, їм що, з квітами до Львова їздити?
    У Львові ж є російський центр, де встановлений бюст Пушкіна.
    А тих, хто його розбив я засуджую так само, як і тих, хто зарив пам"ятник УПА.

16. duncan

бюст пушкіна розбили?..
    я не в курсі, коли?..

17. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ще одна байка про Львів. І не соромно Вам, Мафіє, отаке тут поширювати?

18. Відповідь: УПА

Вот те на! Мартини, на форуме обсуждался в своё время инцидент с разбитием бюста Пушкина, и никто из львовян не опровергал... Может, ошибаюсь... но и Вы участвовали в обсуждении вроде! Не утверждаю, конечно... Ума точно участвовала, помню хорошо. Чудеса! :)

http://www.obozrevatel.com/news/2005/6/8/18238.htm

Всего полгода назад
    http://vpoiske.com/culture/news030920067606.htm

Вот заливают черти, мифотворцы, а?

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

MARTINI, якщо ви про розбиття бюсту, то це не до Марії, а до Мафії. Якщо ще точніше, то я знаю такЕ джерело:
    західна дез(?)інформаційна
    і ще троха тут

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А, тоді прошу пардону, я вирішив, що це якась новина, а не переспів давно минулих піар-акцій РКЦ :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)