УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якщо пану повилазило, то скористайтесь функцією збільшення тексту, або екранною лупою.

• Подобається Подобається x 2
  2. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А чего ? Хорошие ребятат были, боролись со злом, а для этого объединились с меньшим злом, причем никто им ничего не обещал, они все знали, но надо было со злом бороться. Т.е. против страшного зда сталинизма они стали в один ряд в фашизмом. А вот если бы они посчитали, что самый страшное зло фашизм, то они бы тогда объединились со сталинизмом.

Отсюда мораль. Важно, ребятам старым и малым обязательно бороться с самым страшным злом, объединяясь со злом поменьше, и иногда и самим сомостоятельно тоже творить зло, но еще меньше ибо тогда вроде и незаметно, если глаза так прищурить и в усах злодеев маскироваться и про них все время кричать..

4. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Ну закопав , та й годi. Це означаэ , що люди у Харьковi так сприймають цей "памятник".

• Подобається Подобається x 1
  5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

может теперь дойдет до свидомусов что нельзя всех одним аршином мерять ... и в этом виноват не тракторист а тот олух что воткнул этот памятник на Харьковщине чья история это почти вся история советской Украины (но памятники ломать не хорошо все равно)

6. DISBATya

...не дойдет до них...к сожалению.:dntknw:

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як і до вас не може дійти,що совєцька історія - міф.
    І для нас вона чужа.
    Як чужі і ваші "герої".

8. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Насправді вона чужа і для російського народу...Але зрозуміти це йому заважає комплекс "вєлікодєржавія"...А якщо вже копати, то радянська влада нанесла такої шкоди російському народові, якої в історії не наносив жодний ворог. Російський народ повністю було знекровлено і генетично пошкоджено...Найкращі представники згоріли в війнах, зотліли в Гулазі, розчинилися в еміграції...

• Подобається Подобається x 5
  9. VasMT

Я так розумію, Вас з Марса занесло...

• Подобається Подобається x 3
  10. Yarema

11. VasMT

Я навмисно поставив питання таким чином.
    Слідуючи Вашій логіці, українців, на відміну від росіян, винищували набагато жорстокіше і набагато довше. Тобто, спочатку геніїв, потім еліту, потім думаючих, потім розмовляючих, потім працюючих, потім... Закінчили винищення десь в районі тупих і зрадників. Від цих теж шкода є, але не настільки нищівна. Ось я і поцікавився - чи Вас часом з Марса не закинули ?:mocking:

• Подобається Подобається x 5
  12. Yarema

То у Вас хибні висновки...Є правда певні відмінності, бо українці ніколи не були пануючою нацією і цей факт лише поглиблював наслідки національного занепаду.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

В них були герої? о_О

Назвіть, хоч одного!

14. Romko

Судоплатов,наприклад....

15. Yarema

16. Romko

Сподобалось...:good:

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ну как и как теперь? признаем право каждого на свое мнение или будем на ваши-наши делится?

как так? то есть история Рейха чужая для Германии? :wacko:

:)) жалко не было у УПА фотошопа, вот бы развернулись, ну что ж - ударим по российскому великодержавному шовинизму свидомым идиотизмом (аплодирую стоя) ....

Степа Бандера ... благодаря его деятельности удалось наиболее активную противосоветскую часть населения сплотить в одну организацию и уничтожить )

18. DISBATya

Но это же был не памятник а издевательство над харьковчанами (и не только над ними).

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якшо це не "издевательство над харьковчанами", то який тоді памятник може бути ""издевательством"?

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Одразу кажу: я не спец по різним архівно-дослідницьким джерелам, фотографіям, доказам і т.і. Але я читала про те що в певний момент у очільників УПА виник "розкол": одні казали що потрібно боротися і проти СРСР і проти фашиської Німеччини - інші резонно заперечували що це все одно що одразу підписати собі смертний вирок, бо таку зграю - не подужати, що потрібно обирати з двох зол менше, шукати союзника - і таким чином збільшити шанс на виборення суверенності для України.

А зараз хочу розповісти про нещодавну розмову з одним літнім чоловіком.
    Бувають в поїздах балакучі сусіди.. от і мені такий трапився недавно. Дідок 1933 року народження (довелося поступитися своїм нижнім місцем.. хоч поряд були два хлопці, але явно не горіли бажанням :) ) - корінний киянин з печерська, баба його служила в якогось киїянина, проектував забудови спальних районів, таке. То російською, то українською (з акцентом схожим на акцент Тимошенко :) ) розповідав як у 1949му не пройшов у київський політех по конкурсу і поїхав у Львів до тітки вступати у залізничний ін-т. Що тітка йому казала вночі не виходити, бо "бандерівці" удень відсижуються, а ночами ходять і на вулицях вбивають приїжджих хлопців і дівчат. І що одного дня він сам бачив як витягли із каналізаційного люка молоду дівчину-студентку з Харкова з відрізаними вухами і виколотими очима, і як кричала і на очах посивіла її мати яку привели на опізнання.. І що час від часу здіймався лемент в місті і тоді всі знали що там вже когось знайшли в черговому люку (трупи скидали у люки).
    Я було спробувала уточнити чи запропонувати якусь іншу версію - але він перервав мене "Вы мне будете рассказывать.. я же видел! ..женщин-то за что? молоденькую девушку - из института выше по улице.."

Я би хотіла почути від львів"ян: в чому тут справа? Ви чули про це від старшого покоління, чи були насправді у 1949 році у Львові вбивства студентів, чиїх рук це діло і що ви про це можете розказати.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)