УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ось нічого більше польськи історики не хочуть.
    Вже 20 років буде.
    Чомусь не получається.
    З Росією - "комісся Ротфельда" майже 15 років розібрається з ділом...

А з Україною - вроді польський ІПН своє робить, і наскільки знаю - зовсім успішно, україньці десь там роблять своє - і ніде це не зустрічається.

не скажу - це у деякому сенсі вигідно - і тоді стиль дискусії во такий.
    Не сумнівайтесь - маєте на польському боку гідних співбесідників.

• Подобається Подобається x 4
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Є два шляхи. Або спільно розслідувати все - і тоді обидві сторони будуть винними - більше чи менше - не має значення - чого ні одна сторона сьогодні не хоче; або все відкинути і жити завтрашнім днем. Але багато хто не хоче мати добре життя "завтра", а хоче "вже сьогодні". Тому й зіштовхують внуків лобами за гріхи пращурів... Чи серед внуків знайдуться мудрі?

• Подобається Подобається x 8
  3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Практика кожного дня і всіх країн показує, шо це не получиться, тобто не рано.

Певно - можна і так:
    А нам ІМХО треба порозуміння сьогодні а не через 40 років.

• Подобається Подобається x 2
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як би усі розкрили карти - все б всплило назовні. Правда би перемогла.
    Думаю кожен би з сумом визнав і провину своїх. Не думаю, щоб хтось почав кидатися з ножом на брата. Але НІ! Комусь вигідне напруження, авось щось поділити можна буде. Ось і ХОВАЮТЬ в своїх бункерах правду. 50 років 100, 120 , 1000.
    Забріхуючи людей, що це може нашкодити простим громадянам. Хіба їм нашкодить ,якщо в них совість не чиста...

P.S. Що хтось звинувачує нацистів десь? Перегуділо і забули. А тут лиють бруд на УПА, щоб своє болотоо втопити новою брехнею. Щоб стару не було видно - з чого почалось...

• Подобається Подобається x 8
  5. Yaris

Yaris Well-Known Member

10 листопада 2009року в Службі безпеки України відбулися чергові Громадські
    історичні слухання, присвячені «білим плямам» історії України. Цього
    разу розглядалася тема “УПА і німці: співпраця чи протистояння”.
    Теза «співпраці УПА із німецькими окупантами» є центральною у кампанії
    проти визнання УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, а питання
    стосунків Українського визвольного руху та Німеччини залишаються
    найбільш заполітизованими.
    Директор Галузевого державного архіву СБУ Володимир В’ятрович
    підкреслив, що на доказ співпраці УПА з німцями часто наводяться факти,
    які не мають стосунку до УПА. Йдеться насамперед про короткострокову
    співпрацю ОУН і Абверу та створення двох батальйонів “Нахтігаль” та
    “Роланд”. Однак слід зауважити, що дані формування були створені в 1941
    р., тоді як УПА утворилася лише наприкінці 1942 р. Дивізія СС
    “Галичина” (1943 р.) хоч і складалася з українців, проте була
    структурою німецької армії і не мала нічого спільного з Українським
    визвольним рухом.
    Заідеологізовані історики також наполягають на тому, що начебто мало
    місце «засудження» УПА Нюрнберзьким трибуналом. У вступному слові
    Володимир В’ятрович запропонував усім присутнім самостійно спростувати
    цей міф, погортавши представлене на слуханнях повне зібрання матеріалів
    Нюрнберзького процесу, у якому навіть не згадується абревіатура УПА.
    Історик Іван Патриляк розповів присутнім про результати неупередженого
    аналізу німецьких, радянських та українських документальних
    першоджерел. Він зазначив, що період ситуативної співпраці між ОУН і
    Німеччиною завершився невдовзі після проголошення Акту про проголошення
    http://blog.i.ua/user/2675316/467866
    /

6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Чернобылец не зря старается...

• Подобається Подобається x 1
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сьогодні 23 травня 2010 року в с.м.т.Нові Стрілища відзначили Свято Героїв.
    Були присутні: голова районної адміністрації, голова районної ради. ветерани УПА,
    пластуни з Канади та інші поважні гості. Багато теплих слів було сказано в пам"ять загиблих. Неодноразово згадували про нашого односельчанина - Миколу Лебедя, який до останнього дня служив Україні, будучи одним із авторів літопису УПА.
    Надіюсь, що прийде ще час для історичної справедливості і наші справжні патріоти-українці будуть взірцем для майбутнього покоління. Слава Героям! Україні Слава!

• Подобається Подобається x 3
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мені сподобалося, що пластуни зробити в Тернополі - зібрали пазл військових одностроїв на території України :)

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Смотрите дальше. Империя запрограмированна на восстановление. Признание Апхазии и Осетии - первые симптомы. ЗУ с её ярко выраженным стремлением независимости (на языке кремля сепаратистскими тенденциями) кость в горле,не дающая проглотить всю Украину. А хотят аж пищат. Отсюда и пропагандистский террор в отношении УПА на фоне общего ухаживания.

• Подобається Подобається x 5
  10. Templar

Templar Дуже важлива персона

11. Jazzmanko

Jazzmanko Well-Known Member

Дійсно, інакше назвати це неможливо. А методи йдуть в хід випробувані, радянські. Ось один приклад.
    Є в Україні такий поважний інститут - Інститут історії України Національної академії наук України. Має той інститут свій сайт:
    http://www.history.org.ua/
    і є на тому сайті сторінка Урядової комісії з вивчення ОУН і УПА:
    http://www.history.org.ua/index.php?urlcrnt=projects/select.php&seriaName=upa
    де є посилання на монографію "Організація українських націоналістів і Українська повстанська армія"
    http://www.history.org.ua/index.php?urlcrnt=oun_upa/Upa/index.php
    а також на Фаховий висновок робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА:
    http://www.history.org.ua/index.php?urlcrnt=oun_upa/Oun/index.php

... але ось вже кілька місяців намагаючись відкрити будь-який розділ цих досліджень (проведених, до речі, ЩЕ ЗА ЧАСІВ КУЧМИ) ви отримаєте єдиний результат:
    Not Found
    The requested URL /oun_upa\Oun\5.pdf was not found on this server.

Писав я про це адміну зазначеного високоповажного сайту - але ні відповіді, ні усунення цього error'a не дочекався.

Чи це просте недбальство, чи справді якесь "дитяче" намагання приховати інформацію, яку можна знайти на десятку інших інтернет-ресурсів?
    Знайшов я її за пару секунд гугління, зокрема, на сайті Інституту національної памяті:
    http://www.memory.gov.ua/ua/454.htm
    І питання вини за волинські події там резюмується, НМСД, досить об'єктивно

12. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я думаю, что следствие новой государственной политики. Янукович не хочет раздражать Москву, а холуи бегут впереди паравоза, желая угодить...

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А моя думка - гальмувати не треба!
    Ось з першого разу - [​IMG]

14. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Правильно!
    http://www.bbc.co.uk/russian/international/2010/05/100506_ukraine_tvchannel_censorship.shtml
    15 журналистов украинского телеканала 1+1 пожаловались на цензуру. В обнародованном заявлении ответственность за это журналисты возложили на руководителей канала. По словам журналистов, содержание политических сюжетов для новостных выпусков редактируется в интересах действующей власти.

15. VasMT

Ну и каким боком этот бред к якобы неоткрываемым страницам института национальной памяти? Уж больше года читаю его, и никаких нареканий... А гражданин Jazzmanko наговаривает на уважаемых людей... ;)

16. Jazzmanko

:good:
    Ви врятували в моїх очах репутацію Інституту історії України, і дощенту знищили репутацію Мозілли Файєрфокс!:) Тим не менш, продовжую "гальмувати" - у мене ті розділи про УПА з того сайту так і не відкриваються. Може, коли натискаю на кнопку, треба казати "Героям Слава!"??;)

17. VasMT

Не знаю чи спрацює... Я, приміром, кричу "Слава КПСС!"... Спеціально для перевірки відкрив всі розділи... Все працює... Обновіть оперу, дозвольте куки і завантажте плагіни і программу для читання pdf файлів.

18. Jazzmanko

Дякую за допомогу і поради! Але, чому ж тоді через сайт Інституту Юхновського в мене ці ПДФи вікрилися без проблем (при тих же налаштуваннях браузера й плагінах)? Зрештою, не це важливо - самі документи варті уваги, добре що відкриваються, і в нинішніх умовах тим більш важливо, що це ще дослідження "допомаранчевого" періоду - тут вже якусь "упередженість" чи політичну заангажованість дослідників не запідозриш.
    Зрештою, на сайті Інституту нац.памяті натрапив на ще одну цікаву річ - інформацію про громадське обговорення проекту Концепції та програм викладання історії України в школі (яке власне триває ще тільки до 1 червня ц.р.).

Ось як пропонується, зокрема, у цій концепції та програмі висвітлювати мілітарно-політичну історію, 2-гу СВ і діяльність ОУН-УПА:
    Правда концепція і програма розроблялась ще при міністрі освіти Вакарчуку, тож цікаво, що з цього залишиться після обговорення, і не тільки громадського...

• Подобається Подобається x 4
  19. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Недавно был в селе-Гаваретчина,это 80 км от Львова.
    Вот люди сделали доброе дело!Находится в лесу-возле села!:)

• Подобається Подобається x 5
  20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

СЛАВА ГЕРОЯМ!!!

LONG LIVE THE REAL INDEPENDENCE OF UKRAINE !!!

Останнє редагування модератором: 5 чер 2010
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)