УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yaris

Yaris Well-Known Member

А тут ви висмикуєте цитати від контексту річ іде про ОУНм які активно співробітничали з нацистами.

...а люди типа Шопина были идеальными объектами для вербовки. Компромат на них у органов нашей госбезопасности был железный. Тот же Шопин в бытность бургомистром Краматорска «отличился» не только уничтожением коммунистов, но и арестами и ликвидацией членов ОУН. А краматорское общество общество «Просвiтa” им было в полном составе сдано в горловское СД.
    А Шопин боровся з ОУН(б) був членом гестапа,яке контрюливали в Краматорсьу Власовці,невже ліньки прочитати інтев'ю до кінця. А то Ви і Шонина нам готові повісити,який все українське винищував :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вішайте його самі... Він мені не потрібен... Своїх хватало...

---------- Додано в 08:27 ---------- Попередній допис був написаний в 08:03 ----------

Где-то выше я уже писал - не победили. Это для меня не новость.
    Читайте по губам: - Я спросил - "Защитили или нет?"

• Подобається Подобається x 1
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вообще то Шопен, а не Шопин. Недавно в Краматорске был скандал, "Глава украинско-немецкого общества «Відродження» Игорь Гопченко просил разрешения увековечить память Владимира Шопена табличкой на доме в Старом городе, где находилась управа бургомистра, за счет средств организации."
    http://obshegitie.org.ua/archive?q=node/623
    " По нашим данным, бургомистр Шопен занимался только хозяйственной деятельностью, а к военным действиям он имел только косвенное отношение, - утверждает Игорь Гопченко. - А хозяйственная жизнь города была отлажена, в такое нелегкое для всех время. Шопен был основателем и редактором газеты «Краматорская газета», при его правлении работал кинотеатр и проводились культурно-массовые мероприятия. Он был членом общества "Просвіта", занимающегося активной просветительской деятельностью во времена оккупации.

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:06 ----------

Это еще тот сказочник

Програма ОУН і бандерівців, і мельниківців на той час також проповідувала український тоталітарний режим: однопартійну систему, владу винятково в руках людей з ОУН. Як у Гітлера чи Сталіна. З таким світоглядом оунівці прибули на східну Україну. Утім Схід помалу налаштовував галичан на інші цінності. «Коли мене на Донбасі запитали: «Яку Україну ви будуєте, яка у вас програма?», то відповідь була: «Ми збудуємо, а тоді розберемся, якою вона буде», — згадує Євген Стахів. — Я розумів, що не можу сказати їм правду. Я знав, що ми хочемо таку ж державу, як гітлерівська чи Муссоліні, і казав: «Таку, як Іспанія Франко». Люди обурювалися: «Та ви ж фашисти! Ми не хочемо України фашистської! Не слід замінювати одну диктатуру на іншу».

«Мудрі люди на Донбасі переконали нас, що має бути соціальна справедливість, безкоштовна освіта, медицина, — розповідає Євген Стахів. — І ми стали пояснювати: «Ми за радянську Україну без більшовиків і без Сталіна. Ми не проти рівності. Але більшовики — то КДБ, Сталін, диктатура». І люди розуміли, що ми хочемо того ж, що й вони, — справедливості, демократії, соціальних прав для народу. Декому подобалася колгоспна система. І ми говорили, що земля має бути в приватному користуванні з правом вибору — колективне, кооперативне чи одноосібне господарство. І нехай собі вибирає село, як йому подобається. Тяжка індустрія — державна, середня — кооперативна, мала — приватна. Торгівля закордонна — державна. А люди кажуть: «То ми хочемо таку Україну!».

4. Dolibo

Dolibo Active Member

Ні, не ніж. Перепрошую, мені було одразу уточнити. У того-ж Длябоги у тексті є таке: "Раптом у віконце землянки влучають два постріли з "фінки"". Так що, це скорше гвинтівка, але яка? Фіни своєї власної гвинтівки не мали - у них на озброєнні була та ж сама російська "Мосина 1891г", ну, може, німці щось підкидали. А, може, німці так називали фінську трьохлінійку, а від них цей "термін" перейшов до галичанців. Хотілося-б знати напевне.
    А ротний 60-мм міномет - цілком вірогідно, бо я одразу про "фауста" подумав - на що їм в лісі протитанкова зброя?

5. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Уважаемый-вы что посты читать не умеете или только начало читаете???[​IMG]
    Могу еще добавить к выше сказанному,что если сталин НЕ смог вывезти всех Зап.укр. в Сибирь-то конечно защитили.
    И хватит бред нести,научитесь уважать мнение большинства(Зап.украинцев) и тем более живете на территории Зап.Укр.Если уж я москаль -давно уважаю культуру и героев этого народа,то вам-сам бог велел!:)

6. VasMT

А хто Вам сказав, що це думка більшості? Я наприклад стверджую, що більшість думає інакше.

7. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Тогда найдите возможность приехать в любое село, на Зап.Укр. и спросите как селяне думают,можете здесь на форуме у львовских спросить!

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

:good:

А кілько їх в Москві було на момент розвалу?

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

ЯК? ......................

9. VasMT

Я тільки вчора звідти, чотири городи зі швагром зволочили і зорали... І що? І питав, і вуйко розповідав, і дід Болєста покійний, і дід Логінський...

Як завгодно, тільне не так.

10. Yaris

Yaris Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  11. Тим22

С фамилей Шопен?
    А ссылку можно?

12. Yaris

Yaris Well-Known Member

Це з книги того ж історика Олександра Добровольського "ОУНівське підпілля Донеччини" ст.30.

13. Тим22

О Добровольском слышал, тот еще фантазер, хотя в его книге есть интересные факты

14. Yaris

Yaris Well-Known Member

І в чому його фантазії, кожне своє слово він ілюструє документом.
    А у його проросійських опонентів тільки пропагандистські штампи ще радянської доби і жодного документа на руках,бо їм ліньки в архівах пилюкою дихати.

• Подобається Подобається x 2
  15. Arthur

Arthur Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Що мене найбільше вражає в захисників совдепу - це відвертий мазохізм.
    І лизоблюдство.

Щиро дивуюсь...

• Подобається Подобається x 6
  17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

о_О:scratch_one-s_head:
    :mocking:

18. terrible

terrible Well-Known Member

ну тоді не знаю :sad:
    може і так.

19. Yaris

Yaris Well-Known Member

Олександр Добровольський є відомим дослідником в доробку якого є таки книги: «Просвіта під багнетом», «ОУНівське підпілля Донбасу» (оглядово-аналітичне видання) , «Донецьке козацтво», «Михайло Петренко: дивлюсь я на небо», які розкривають малознані сторінки донецького краю.
    З Національного універа його вигнали в 1990 році за курсову про УПА.
    А так привіт Нікольському в якого дуже погано з арифметикою.
    Читатель_Обкома величезна вам подяка за рекламу.:)

• Подобається Подобається x 4
  20. ricardo

ricardo Well-Known Member

Сьогодні натрапив на допис на одному з форумів. Не мій, але підпишусь під кожним словом:
    "Довго пробував проаналізувати цю вакханалію на тему "бандерлоги" і ніяк не міг зрозуміти тої неадекватності. Ну ніхто ж не чіпає ваших ветеранів, ніхто не пробує (крім деяких придурків) применшити героїзм десятків мільйонів, загиблих в бою з фашизмом - так ні, в ефір видається в сто раз більше гімна про бандерівців, ніж про той самий німецький фашизм! Чому так? На один фільм про концтабори Гітлера - 10 фільмів про клятих бандерівців-карателів. По пам’яті - жодного (неєврейського) памятника жертвам фашизму (тільки воїнам полеглим і воїнам визволителям), а "жертвам" бандерівців памятники стоять.
    А потім зрозумів.
    Виглядає, що та вся гебня-москальня не може пробачити, що фактично УПА була єдиною силою (в тому числі на всю Европу), яка в післявоєнний період насмілилась зі зброєю в руках воювати з тиранією сталінізму. Німців розбили за 4 роки, а от українців ледве за 15 років подужали. Їх так ковбасить цей факт, а також той факт, що, незважаючи на всі намагання за останні 60 років затоптати ногами навіть саму згадку про УПА - нічого в них не виходить. І от вони просто і примітивно пісяють зі страху кипятком у свої сімейні валянки.
    Іншого пояснення в мене нема."

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)