УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. terrible

terrible Well-Known Member

я не виправдовую злочинців та садистів. зовсім. зрозумійте.

2. Полковник

Полковник миється в бані

Естественно, категорически с Вами не согласен!
    Нет.
    Ни с кем спорить по данному вопросу не желаю.

3. terrible

Полковинку, на мої дописи ніяк не відреагували. чому? тільки от не треба говорити, що не хочете оффтопити.;) признайтесь, слів защітан? жодного конкретного доказу вини представити не можна? тим більше... про звязок Демянюка з УПА.

• Подобається Подобається x 1
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну - не будем...:nea:
    Просто по одной "организации" имеется вступившее в законную силу решение суда - а по второй - к сожалению - нет. И в этом - замечу - огромная и непростительная ошибка нашей власти. Давно пора отделить зерна от плевел - оградить воевавших на фронте от "летавших на воронках"... Смотришь - и взаимопонимание будет легче наладить!

• Подобається Подобається x 6
  5. terrible

додам, щоб не вважали мене нациком... пробачте вже за офф...
    не нам вирішувати, хто злочинець, хто. прямих доказів вини Демянюка не існує в природі. знаючи обовязки та права лагерної поліції я сумніваюсь, що він винен у всьому тому, в чому звинувачують.
    вся справа це піар і ще одна спроба довести жахливий холокост мільйонів отих самих...

PS слів Полковника защітан. чого бажав, те і знайшов.
    псувати повітря з кущів кожен може :)

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Потому что он солдат или офицер вражеской армии, воюет с тобой с оружием в руках и вина его не требует доказательств...
    Эра Милосердия. Вайнер Георгий

7. terrible

на фронті він не воював. з радянським режимом не боровся. жодного факту злочинів не виявлено. його вина лише в тому що не застрелився, а здався в полон та нібито став вражино, есесовцем? це не злочин.
    взагалі, не напружує Вас факт, що він не програв жодного процесу?

8. VasMT

Сумніви є, але насторожує не доля Дем"янюка, а напрямок нашого цивілізаціювання (от жеж слово я замутив). Чому Львіські депутати не переймаються долями інших українців, хочаб полонених?

9. terrible

от цього не знаю.
    а прос праву... чи не на замовлення вона? для підтримки самі розуміете чого та щоб постригти з німців грошей?

10. Дальневосточник

Да Боже упаси! На мой взгляд человек, обладающий разносторонними и серьезными знаниями - именно в силу своих знаний - становиться весьма скептичным по отношению к разного рода политическим "религиям" - и к большевизму - и к нацизму. Ведь там только вера в непогрешимость лидера - и посеньше рассуждений... Из Вас, уж извините. никогда нацика не выйдет... :)
    А здесь - на мой взгляд - некоторая "каша" - за деревьями не видим леса... Ведь, к сожалению, евреев убивали именно за то, что они - евреи... И вспоминая с благодарностью людей их спасавших - не забудем помянуть и тех, кто сам в концлагере не служил - да и в оккупационных органах не был - а просто указал г-ну полицаю на подпол. где прячутся евреи...Да и г-н полицай - не пытал - и не убивал и не сжигал - а просто полез в подпол и вытащил оттуда - и погнал на сборный пункт - а уж что потом - в Бабий Яр или в Аушвиц - так тож не его дело? Я уверен, что далеко не все нквд-шники сильничали и грабили на ЗУ, да и из леса набегали - нарядившись "под УПА" только самые отъявленные головорезы...Да только не будь той послушной и большой силы нквд - не было бы и тех злодейств. Точно так-же и с сс - не все были садисты, были и "простые надзиратели" - но и они повинны в гибели людей, поскольку служили преступной цели. На самом деле - выход у них был - фронт. Сражайся с вооруженным врагом - а не с беззащитными женщинами и стариками - и никто сейчас под суд - не отдаст.
    P.S. вдогонку тезе о г-не полицае...На севере - когда я там жил и работал - еще оставались семьи сосланных на поселение с ЗУ... Во время перестройки уже - когда стало "можно" услышал я такое - "хрен бы нас выкурили из лесов, если бы не предательства".... Так что и с УПА - тоже самое, чтои с евреями....

Останнє редагування: 24 вер 2009
    • Подобається Подобається x 5
  11. terrible

я думаю, це ще один роздутий міф другої світової.
    візьмемо Освенцим. коли його звільнили 100, 107, 148, 322 дивізії 60 армії 1 українського фронту, захоплено весь архів табору. виходячи з документів з нього, в таборі було знищено 84 тис. осіб. в той час Нюрнберзський трибунал оцінив цифру жертв в 2,5 млн.
    такі дрібниці змушують замислитись.

• Подобається Подобається x 2
  12. Дальневосточник

Жонглирование цифрами - согласен - недопустимо...Но все же - 84 тысячи - это полтора ваших города... Можете себе представить - все жители убиты?
    и еще - тысяч 30 в округе.... Или - полторы Донбасс-арены.... Знаете - просто ужас...

• Подобається Подобається x 4
  13. VasMT

Словами классика - это уже статистика... Такая селявуха!

14. terrible

згоден. страшно.

15. premium

premium Well-Known Member

НКВС 40-х і НКВС 80-х - це дві великі різниці... хоча, коли Ющенко вчився в Тернополі, то йому казали "Ну ти Вітя і москаль"

16. Agaton

Agaton Well-Known Member

не знаю яким джерелом Ви користувались, але про кількість жертв Аушвиц знаємо зараз набагато більше, ніж сразу після війни, тим більш, що довгий час - згідно з тим що пишете - числа буви взяти прямо "з капелюха".

Слід взяти під розвагу две різни справи - кількість замордуваних і кількість зареєструваних поселених в таборі.
    Зараз кількість вбитих оцінюється на біля 1,1 млн
    точніше (по нацйональності) тут
    Кількість ув*язених: біля 400 тис, з цого 205 тисю євреїв.
    точніше: кількість вязнів (польською)

Звідки різниця: із 900 тис. привезених у Аушвиц евреїв біля 200 тис. німці закваліфікували як придатних до праці і розмістили в таборі. Остальних замордували без реєстрації. Так що - троха більше ніж Донбас арена...
    :dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  17. VasMT

Уважнішим треба бути!
    Як в анекдоті про лікарів :))) ...
    В НКВС служив Андрійко Ющенко, а той про кого Ви пишете, не до ночі згаданий "Вітя", служив в КГБ

• Подобається Подобається x 4
  18. premium

далеко не кожен може витримати звірячі катування, хоча мабуть були і "добровольці"

19. premium

наплутав трохи, буває

цікаві виходять паралелі - предки Віті Ю. служили в каральних органах більшовиків, а предки Віті Я. служили поліцаями у фашистів... а зараз все перевернулось з ніг на голову - Вітя Ю. викриває злочини більшовиків, а Вітя Я. проти фашизму :crazy:

20. - хорошо и сильно сказано. А угрозыск с пожарными - за что?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)