УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Обширне поняття....мєсто...:scratch_one-s_head:
    жителі Землі..Європи...есересер...України...:cowboy:
    мєстния...хм...:nea:

• Подобається Подобається x 1
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

В отряде энкеведиста Медведева в основном были жители Ровенской, Житомирской и Волынской областей

Останнє редагування модератором: 6 вер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Полковник

Полковник миється в бані

В том же, в чём между разведчиками и шпионами.
    Ну, раз понимаете, то чего каждый раз намекаете?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

нквдисти були і в дивізії Власова, яка повністю віддалася фашистам. Ну а що до партизан Медвєдєва, то скажіть, хто були вчителями наставниками і командири тих партизан? грузін Сталін?:haha:

5. Полковник

Полковник миється в бані

Не думаю, что Товарищ Сталин лично руководил Партизанским Движением в годы Великой Отечественной Войны Советского Народа против немецко-фашистских оккупантов.
    Но участие, несомненно, принимал.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Полковнику... ну погодьтеся... не було б Росії - не було б нквд.
    Ну а місцевих теж залучали, не думайте, що в Галичині нема запроданців... вони є всюди.
    нквд, табори, Сибір, Соловки, розстріли політично-неугодних - то все йшло від Росії - колибєлі рєволюції, імперії....

Ну а так... взагальному, в Росії є багато хороших і порядних людей, правда до влади вони не доходять, як і в нас, доречі.

• Подобається Подобається x 5
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Жид? Москаль? [​IMG]

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

"абы не Рогуль" (с)

9. terrible

terrible Well-Known Member

отут респекріще! спасибі.

ну так і в чому проблема? за що Ваші "розвідники боролись? а за що наші "шпіони"?

дуже суперечливе твредження. базою загону Медведева було 80 парашутистів та 12 також парашутистів-з диверсійної групи, що діяла в районі раніше. в іншому-трішки пізніше.

набридло читати бред. справді. добре, візьму Вашу ситуацію-ідуть шляхом "Ваши отци"-рози нюхають... злі, підлі упашники болотом зайшли в тил (відомо, що справжні герої ідуть завжди в обхід) принишкли ззаду-і ба-бах залпом в спину!!! мерзота яка! :ireful1: он, двоє впало з вогнепальними пораненнями спини і того що нижче спини. що далі? як розгортаються події? все дуже просто. в тих, що потрапили в підлу засідку-миттева розгубленість, навіть паніка. не ясно-звідки стріляють, скільки тих, що стріляють. поки вони вилазять з шоку-ухлопають ще одного. потім-розбираються. розвертаються-відкривають вогонь. кількахвилинна беззмістовна перестрілка, в якій не виключені втрати з обох сторін. потім партизани (тфу, бандформірованіє!) відстрілюючись відступають. НКВД так само. одні-відпочивати у віддаленому районі, інші-зализувати рани та виуликати сили щоб прочисати териорію.
    тепер запитання-
    як організовується засада?
    як мають діяти партизани?
    як проходить скоротічний бій партизанен vz окупантен?
    може досить молоти БРЕД про постріли в спину? блювати від цього хочеться!

• Подобається Подобається x 4
  10. Полковник

Полковник миється в бані

"Було це взимку 1945 року, якраз на наших гздвяних святах. Одного дня, коли ми квартирували в селі, приїхала совєтська облава. Бандити вивели з однієї з хат стареньких бабусю та дідуся. Один з них вдарив бабцю прикладом автомата в груди, після чого вона впала на сніг.
    - Де бандерівці? — засичали бандити.
    Бабуся не відповіла. Тоді вороги на очах її внучат почали люто бити стару, викрикуючи:
    - Скажи, бо вб'ємо!
    - Вбивайте, я вже стара, — була відповідь.
    Це ще гірше розлютило бандитів, і вони почали жорстоко знущатися над нею, а потім, втомившись, забрали з хати все, що було вартісніше, і пішли звідти».

«Нехай погорять», — подумав Дмитрусь, і його очі загорілися помстою. В хаті спали міліціонери й сам начальник. Він вирвав зі стріхи жмут соломи.
    - За нашу хату! За Україну! — прошепотів і черкнув сірника. Запалив віхоть і встромив його у стріху сільради. Полум'я залопотіло й полізло язиками по стрісі уверх... Жухнуло полум'я вгору і засвітило партизанам.
    Г
    гримнув страшний вибух. Це вилетів большевицький штаб у повітря...
    - Вдалося добре! — втішився Дмитрусь".

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що це, полковнику? Розсекречені архіви нквд?

• Подобається Подобається x 4
  12. terrible

:scratch_one-s_head:я думаю, сном своїм поділився:dntknw: кошмаром.

• Подобається Подобається x 6
  13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я думаю, что он ушел в веселом расположении духа. Я прочитав тоже развеселился. Кто такую фигню пишет ?

Вот интересно вы сами ничего там не заметили ?

14. terrible

та він взагалі в нас рідкосний веселун:)))
    все я помітив, Чернобильцу... все, вільні.

Полковнику, з Вами цікаіше. запитання-Ви все таки хомо сапіенс, тобто людина розумна... в чому секрет довгожительства УПА? якась допомога була? від кого?
    і ще будь ласка розкрийте відносини УПА з німцями. про це хочеться поговорити. але спершу Вашу думку почути.

15. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Допомога была от родственников. В основном все отряды были вокруг своих сел. Эта собственно слабость любых отрядов созданных их крестьян. Армией они быть не могли по настоящему и ниокгда не были.

Хотя я бы начал бы историю УПА с понимания причин ее создавших. Ведь просто назвать ее национально-освободительной, но надо и понять, что не было же УПА (точнее отрядов) до 1939. Значит было что-то что бросило крестьян в леса. Это вообще против духа крестьян - уходить в лес, урожай, работа, обработка - каждый человек на счету.

ПОнять можно, если обраиться к истории коллективизации до 1939 г. ТОчно такие же явления. Наиболее крупномасштабное - Крестьянская ПОвстанческая Армия под руководством Антонова.

Вообше крестьянство раскололи. Во вторых более или менее зажиточных и работящих раскулачили. Исключения тоже были.

Но это начало.

А вот потом начинаются различия.

16. Geograf

Geograf Меломан

Ні були, ознайомившись їз їхньою внутрішньою структурою, повсякденним життям самого війська ніяк не можна сказати, що вони були бандою з лісу (до того ж в рядах УПА, був значний відсоток інтелігенції)
    В УПА такого не спостерігалось

17. Nerto

Nerto Well-Known Member

http://korrespondent.net/ukraine/politics/960584

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Господи, яка пірамідальна брехня ...

Там у Пикуличі (польскою Пікуліцях) взагалі похоронено разом біля 2 тис. вояків.

Спершу це буви полонени вояки УГА воюючи з Польщею до 1919 року.
    Більшість з них боролась пізніше на боку Польщі в війні польсько - більшовіцької і брали участь у захісті Львова і Замосьтя перед советами. На боці Польщи боролось тоді 7 україньських дивізії, а ген Марко Безручко командував неподалік захистом міста Замосьть. Чимало тоді загинулих у війні похоронено саме на цьому цвінтарі.

В Пікуліцях були інтерновані вояки УНР (УНА), котри відступаючи перед більшовіками перетнули зі зброєю в руках Збруч, і задлись польскому війску. Згідно з міжнародним законодавством – були інтерновані – але це жодним чином не були полонені ворожої армії – у розумінії і законодавства і практики це були просто біженці. Зрештою, багато офіцерів вступило потім до війска польського.

Є теж у Пикуличі жертви епідемії тифу у Польщі в 1923 року.

І накінець – 50 загинулих вояків УПА перенесених з Бірчи і росстріляних у ще одному місці (точно не знаю...) у 90-тих роках

Тя....погибли в трех концлагерях на территории Перемышля....

До речі – таборів у Перемишлі до 1941 року не було. Заснували їх німці (1941) для совецьких полонених, а потим бул там табір НКВД для АК ( так, так, полонені у своїй країні – звідси потим АК-івців вивозили у Сибірь)

19. Fremut

Fremut Well-Known Member

Ну,у всех свои инструкторы,надо понимать;)

20. terrible

нууу... милий Fremut... не потрібно висмикувати цитатки зовсім з іншої гілки і з контексту зовсім іншого діалогу... не люблю я такого! щоб не чув я такого більше;)
    я говорив про свого реконструктороского командира :) Ви хоч знаєте, що то таке - лівінг хісторі?
    http://www.youtube.com/watch?v=NRb-S41-UYU&feature=related
    :)хоча певен, ВАМ того не зрозуміти. занадто звикли до комфорту... дятли клавіатури:))) і в історії Ви грамадний спец:haha:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)