УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Як то не було? Хочете сказати що Павлик не здав свою рідню? Частка правди якраз і в тому полягає, а вимисел в тому що це зроблено з героїзму а не з дитячої наївності.
    Про подібне ще й анекдот є:
    Сидить слідчий, а перед ним малий хлопчина. Слідчий питає:
    -Де твій тато?
    -Я його вбив сокирою
    -А мама?
    -І її заколов вві сні
    -А бабуся з дідусем?
    -Напустив їм газу і вони задихнулися
    -Ну і хто ж ти після цього?
    -Сиротинушка-а-а-а

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І під Бродами совіти завалили...?
    Романе, для любої "недорозвинутої" влади, цей метод найкращий.
    І не тільки у війні, а й у мирний час. Озирніться довкола...

3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Эта фраза якобы Де Голя из той же серии, что и 100 тысяч погибших воинов УПА или 90% прошли через УПА.

Вы поищите первоисточник, не поленитесь.
    Дп и сами то подумайте. Откуда ему про УПА знать ? УПА в то время Второй мировой войны по сравнению с основными участниками находились на уровне статистической погрешности.
    А воевать они, почти и не воевали. Зимой особенно. Летом продукты копили. Зимой в схронах сидели.

Откуда Де Голь -то ? :)

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

по нужде? ;) нашли чем хвастаться ))))) дык я ж не но про Вас а про ту цитату ))) и вообще я не верю что столь уважаемый человек с высочайшим уровнем свидомости учился в окупационной-зомбирующей школе :tongue: кстати это когда Де Голь так высказался? очень сомнительное высказывание ...
    з Закарпатья откуда ж еще? :)))

5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

То один захватчик пришел, никто его не побил, потом другой, его не побили, и это видимо Де Голю очень понравилось. ОТличная Армия !

Вообще, настояший боевой генерал только своих солдат хвалит

Как дети, ей богу. Всякой фигне готовы верить.

Останнє редагування: 10 сер 2009
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нє, то не де Голь сказав. То Черчіль. И не про Францію, звісно, а про Англію. І мова йшла про бомбардування. А конкретно було сказано: "Якби я мав таких пілотів, які були в УПА, Німеччина ніколи б не бомбардувала Англію!":)

• Подобається Подобається x 1
  7. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Даа, видимо скоро в учебниках истории будут писать, что это УПА победила всех во второй мировой :)

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дотепер писали,що совіти...

9. Обсуждение статьи про УПА (ссылку на неё тут раз 200 давали) из украинской википедии, там же (флажок "обговорення") :

- без ответа (хотя на другие вопросы несвидомых элементов сомневающейся части украинского общества там отвечают недвусмысленно (как здесь).

В самой статье стоит ссылка на сайт французского фотографа украинского происхождения - любителя истории УПА - и для украинского варианта, и французского варианта "цитаты". На том сайте в свою очередь "цитаты" приведены без ссылок. :)

10. Степаныч

Педро,
    а-г-о-о-в! Так чиї це слова:

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що це - КВН? Ви знаєте, я російській мові не є великим спеціалістом, то ж зміст зрозумів приблизно.
    А хто написав? Раз по-російськи, значить якийсь росіянин...:dntknw:

12. artobstrel

йошкин свет, ну а кто?????????????????? какие версии ?

13. Степаныч

Ну, логіка залізна.:)
    Я Вам перекладу.
    "Загальна війна, яка вибухне, роздрібнить слов'янський союз і знищить ці дрібні тупоголові національності аж до їх імені включно. Так, найближча усесвітня війна зітре з лиця землі не лише реакційні класи і династії, але і цілі реакційні народи — і це буде прогресом.
    Ми знаємо тепер, де зосереджені вороги революції: у Росії і в слов'янських землях Австрії... Ми знаємо, що нам робити: винищувальна війна і нестримний терор — не на користь Німеччини, але на користь революції.
    "

Це слова Ф. Енгельса. Так що Ви і Ваші однодумці - його послідовники. Що й потрібно було довести: більшовики у вишиванках.:sad:

Ну дык УПА! Артобстрел, это ж нам уже на 162 страницах доказывают! И чего я не верю???:dntknw:

14. Максим

Максим Well-Known Member

Степаничу,
    Об'єктивно: В часи, коли Енгельс писав цю цитату, основна маса слов'ян проживала саме в Австрії (південь Польщі, Галичина, Словаччина, Хорватія...) і в Росії (решта Польщі і України).

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

хм...
    Вам Степанич вже сказав...
    А,по правді...ота вся савєцька "історія" вже оскомину набила...
    Предсмертный оскал совка.
    І не вважайте це офтопом...тут...

16. Степаныч

І що це змінює?

17. Ярик

Ярик Well-Known Member

В любій дискусії люди поділяються на 4 групи.
    1 це люди які поняття не мають про що йдеться.
    2 це люди які поняття не мають про що йдеться, але хочуть і люблять сперечатись, і стають на ту чи іншу сторону.
    3 це люди які підтримують.
    4 це люди які не підтримують.
    Першу групу можна відкинути, так як їм ця гілка не цікава, і їх в цій гілці нема.
    Залишаються групи 2 , 3 , 4.
    Я відношусь до 3 групи, яка схвалює дії УПА.
    Віднесіть себе до якоїсь групи людей, мене цікавить думка людей які віднесуть себе до 4 групи, і дайте мені відповідь на питання :
    якщо УПА були такі погані, і вбивали своїх, і були бандитами, то чому на території Західної України, де УПА найбільше діяли, більшість їх вважає героями ? А інші думають що УПА це зло? Чому ті до яких УПА взагалі не мало якогось відношення рахують їхні дії поганими, а ті які ніби страждали від них рахують їх героями?
    Може річ в тому, що ви себе віднесли не до тієї групи?

18. artobstrel

часто приписывают другим (мне в частности) такое мнение - тока брехня, УПА не святые и мирных граждан как польских так и украинских иногда постреливали но то их не делает хуже или лучше остальных, просто сегодня другим регионам навязывается "абсолютность" УПА - вот и спорим .... тем более после допысов как они фашистов разгромили )

19. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ви не відповіли на моє запитання
    "якщо УПА були такі погані, і вбивали своїх, і були бандитами, то чому на території Західної України, де УПА найбільше діяли, більшість їх вважає героями ? А інші думають що УПА це зло? Чому ті до яких УПА взагалі не мало якогось відношення рахують їхні дії поганими, а ті які ніби страждали від них рахують їх героями?
    Може річ в тому, що ви себе віднесли не до тієї групи? "

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ярик!
    Озвучте, будьте ласкаві, кількість більшості, або процентне відношення до "інших".
    Бо Ваше твердження - це тільки слова...
    Зновуж таки - яке співвідношення? Наприклад навіть на ЛФ значна кількість "східняків" так не вважають.
    А вже тоді ...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)