УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Так. Хто завгодно із цих і багатьох інших. Не всіх вважають героями.
    Якось однобоко! Чи не так?

2. Ярик

Ярик Well-Known Member

Що однобоко, дані СБУ, чи розсекречені дані КДБ ?

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да по большому счету и то и другое ...

4. VasMT

Ваші посилання!

5. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ви спочатку їх прочитайте, а потім говоріть, і було б добре щось пояснювати, а не просто говорити.

6. artobstrel

читал, по крайней мере СБУшные .... .....

7. Ярик

Ярик Well-Known Member

І що, дані таких служб як СБУ і КДБ не є для вас показником, а базікання людей, які поняття не мають про що говорять, для вас є вагомішшими ?

8. VasMT

А Вам не здається, що їх "дані" капку діаметральні у висвітленні тих подій. Може істина десь посередині? Не такі герої "герої" і не такі бандити "бандити"!

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

Мені здається що такі дані повністю пояснюють хто такі УПА і подібні їм організації.
    Також пояснюють те наскільки НКВС-КДБ СРСР могли змінити ставлення людей в той і цей час до УПА.
    Просто людям важко змінити своє ставлення, яке їм вбивали в голову протягом довгого часу.

10. VasMT

Ось за це респект...
    Інакші ЛФівці сказали би: Я знаю, Я впевнений, Я... ... ...

11. Ярик

Ярик Well-Known Member

Знаєте є люди які не хочуть знати або чути правди.
    Вони мають якісь дані і все їм цього достатньо.
    Звичайно якщо б мені мої батьки, або батьки моїх батьків, розповідали що когось чи багатьох з моєї родини вбили представники УПА, то теж би не схвалював діяльність УПА. Але коли б я взнав, що є якась суперечлива думка багатьох інших людей, а тим більше дані таких служб, я б задумався.
    Просто варто відкинути всі свої попередні знання про УПА, і уважно ознайомитись з цими даними, а вже потім робити висновки.
    Тим більше що всім добре відомо як могли вплинути (і не тільки словами ) на думку людей НКВС-КДБ .

12. VasMT

Я б сказав інакше. Просто варто відкинути всі свої попередні знання про УПА, і уважно ознайомитись з УСІМА даними, а вже потім робити висновки.

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

Це з якими ?

14. artobstrel

это под какой мой допис? что за привычка всех кто от слова УПА не вопит от восторга записывать во вражин???? покажите где я написал что либо про то как КА - лучше всех и несла гуцулам только просвещение и освещение, а УПА вампиры и фашисты ??????? .

15. Ярик

Ярик Well-Known Member

Цей ваш допис взагалі не зрозумів.
    Хто сказав що я вас почав рахувати ворогом ?
    Прочитайте попередні дописи від вас мені, і зрозумієте чому я вам написав (І що, дані таких служб як СБУ і КДБ не є для вас показником, а базікання людей, які поняття не мають про що говорять, для вас є вагомішшими ? )

16. artobstrel

прошу прошения если не так понял ...
    просто я не уразумел то же, где для меня данные архивов КГБ не важны, а важны "базикання" ....

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Всюди!

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так точно, щоб спрвокувати ще більшу ненависть до Упа, як мирного населення так і військових. Як не старались, люди все одно знали хто то є, тому що на таке був здатен тільки москаль.
    Ну так, розвідка, яка чомусь шукали криївки до 60-их років. Вони так шукали. як мокре горіло, в основному за рахунок терору, репресій та шантажу і залякування мирного населення, виявляючи серед них слабодухих і роблячи з них сексот...
    Стріляли і по німецькій і по радянській. Я собі цього не вигадав. Знаю особисто місцевого чоловіка, який з другом вкрали в німців карабін, а потім за рахунок нього вирішили здобути ще й автомат. Правда повезло німецькому офіцерові, який проїзджав лісом на коні без охорони. Хлопці два рази вистрілили і два рази промахнулись, бо поняття не мали як цілитись. Під час першого пострілу взагалі очі був закрив. І такі "бандерівці" бували.
    Вам страшно, а декому було страшно повертатись з полону...
    Якщо вони не були туристами і зла не робили, то ніхто їх би й не рухав. А якщо служили в розвідці, мали відношення до СМЕРШу, винюхували де дислоковані загони УПА з метою їх знищення, то чому хтось не мав знищити їх? Закон війни - вбий або будеш вбитим. Мене взагалі дивує, а здругої сторони й радує. що такий великий СРСР, а від такої жменьки воїнів УПА до тепер має страх!:)
    То ж дивіться і пам"ятайте москалі та різні недобитки, як потрібно було воювати!:good:

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

В УПА - теж.
    Чужинці з автоматами прийшли - від автоматної кулі й відкинули копита. Що тут неясного ?

20. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

А где он... тот самый... который "до тепер має страх"? :)
    Вы шо до сих пор в совке живете?
    Обрадую вас, война уже закончилась, вешайте шмайсер на сосну и выходите из леса :)))
    А по поводу страха, никто вас не боялся раньше и сейчас тем более.
    Трішки поправлю Вас, пане Борис. І ті й інші стріляли не з автоматів, а з пістолетів-кулеметів.
    Це так, виключно для порядку. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)