УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. budiak

budiak Well-Known Member

З вашою точкою зору я ознайомлений. Але для того аби з нею рахувались потрібні докази більш вагомі ніж ваші екстраполяції наприклад - документи. То пршу.

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

что именно Вы подвергаете сомнению? то что Шухевич проходил обучение в подразделениях Вермахта или хотите чтоб я обнародовал его программу подготовки?

вот с википедии
    вот уже с "проУПАшевской" статьи

3. budiak

budiak Well-Known Member

Викликає сумніви те шо німці готували "Нахтігаль" для ведення боротьби у воржому запіллі, як ви на це натякали у дописі №2994

4. artobstrel

соглашусь что Нахтигаль не для того, с учетом уже приведенного, поскольку Шухевич проходил обучение в Германии в с 37-го года, то я предполагаю (вполне вероятно есть и другие мнения, услышать бы) что первоначальная задача была именно сепаратистская деятельность ...

5. Czart

Czart миється в бані

Я бы сказал архиважнейшая задача.

• Подобається Подобається x 1
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну уж если подумать об ОУН отдельно от УПА, то реально ОУН(б) до последних дней своего эмиграционного правительства в Берлине в 1944 с Бандерой во главе и Шухевичем представителем этого правительства в ЗУ г. реально служила Гитлеру. От начала и до конца.
    Головой кто-то думает ? Эмиграционное, враждебное Гитлеру правительство, борющееся с немецкими войсками, друг под боком у рейсканцелярии. Интересно узнать, кто еще выделил деньги и помещения.

А вот что касается рядовых участников УПА, то они об этом могли и не знать. И иногда случайно нападали на немцев ИМХО.

7. budiak

budiak Well-Known Member

А отут стоп дарагіє таваріщі! Хотілосяб розлогіше, бажано з використанням документів і бажано з неупереджених джерел. Чєсноє слово про уряд у 41 чув, про закценхаузен чув, про УГВР чув, а ось про Уряд на чолі з Бандерою у 44 не чув.
    А про фон Штауфенберга ви теж не чули? І хто виділяв гроші та приміщення для "Валькірії"?

8. Чернобылец

Начните хотя бы с Бульбы Боровца "Армия без державы" Надо когда то начинать знать.

9. budiak

budiak Well-Known Member

І це ви вважаєте відповіддю на запитання?о_О

10. Чернобылец

Ну быть свидомым и начинать путаться с цифрами выше 100 тыс, это уже почти правило. Смотрите в подпись. МИллион туда или сюда уже не важно. Всех уничтожили оставшиеся их ненавидят. :)

Но еще и быть настолько ленивым, чтобы прогуглить, это нечто новое, но уже напоминающее правило. Старший брат вам ничего не принесет.

Пальчиками еа клавиатуре.......А там уже, ну если оно есть или нет. НУ типа логическое мышление. Для начала.....

PS. Я вам не мать Тереза. Ленивым.

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви помиляєтеся.
    Зараз в Салуні інще правило: бути москалем і "розповідати" на ЛФ про націоналізъм.
    Не звернули увагу, що українці-львів'яни покинули Салун?
    (хіба "нечасті гості" щось втнуть, пробігаючи)

12. Чернобылец

Выделенное мне понравилось. На остальное ответьте сомневающемуся сами. А то он не знает и объясните ему как это правильно интерпретировать. Чтоб он на будущее знал.

А я вам не мать Тереза. :)

Решил дописать. Я вообще полагаю, что львовский народ тут не пишет, что быстро иллюзии уходят. Коммунистьы могли фальсифицировать историю не отягошая седя деталями, поскольку не было Интернета. В основном то люди нормальные, им долго не впарищь. ПРогуглил, чуьт посортировал, отделил зерна от плевел и получил ответы.
    Именно поэтому при вопросах о цифрах и в конечном счете из нахождения у них естесственно теряется интерес, ибо даже совеременное романтическое изложение истории ОУИ и УПА не имеет отнощение к правдивости. ПРиходится факты скрывать. А как иначе, Леванливка ? Идеология, она ж есть идеология.

К тому похоже, что во многих случаях ее излагают перекрасившиеся в националистов идеологические работники КПУ. ПОэтому так похоже. Ну а история повторяется как известно дважды. Сначала как трагелия, а потом как фарс.

Я об этом Мартини еще 4 года назад писал, когда в Кахазстане работал. НАверное не помнит. Все ведь предсказуемо было.

Вот и остались самие стойкие. НО ни одной цифры не знают. В фактах путаются. Лозунгами шпарят.
    Вилимо из родственников пострадавщих. Я к этому с симпатией отнощусь. Кому охота оказать в горниле истории ? НО жизнь то на этом не заканчивается.

Ну а вам опять, конечно во всем москали виноваты ? А может к зеркалу пора повернуться ?

Останнє редагування модератором: 29 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  13. budiak

budiak Well-Known Member

Наведіть мені будь ласка приклад де я плутався з цифрами.
    Вибачте був відсутній. Афігєнний фестиваль у Гдині проходив. А тепер по суті "старший брате" - перечитав. Ось цитати які стосуються діяльності Бандери у 44-му році - "Почувши таку відповідь, д-р Вольф аж підскочив:

— Donnerwetter!... Що це за комедія? Кого з вас не запитай — всі дають ту саму відповідь. Невже ви маєте тут змогу зговорюватись? Лівицький у Варшаві говорить те саме. Скоропадський в Берліні говорить те саме, Мельник, Бандера і ви тут в Саксегавзені говорите те саме. Що то все це має означати? Ми хочемо змонтувати якнаймогутніший спільний фронт проти комунізму, а ви його нам розбиваєте. Я даю вам три дні часу подумати над цим питанням." "Через кілька днів, десь в останніх числах жовтня 1944 року, нас випустили з кацету. Звільнили також Степана Бандеру з його товаришами, полковника Мельника з його співробітниками і сот. Ждановича. " "Погляди українців на справу організації Комітету та армії були поділені. Одна частина, тобто група Бандери, голосно говорила, що нам з німцями вже нема чого говорити, а треба їх тільки поборювати. Тому вони ні до Комітету, ні до штабу армії не послали своїх представників." Тому ше раз повторюю - про Уряд на чолі з Бандерою у 44 не чув, та дуже гречно прошу розказати мені про нього розлогіше.
    P.S. Ви мені навіть нє отєц Ананій! Так шо свою високомірно-хамську манеру лишіть для когось іншого, або ще краще взагалі про неї забудьте. З виразами глибокої пошани.

14. Чернобылец

Вы, молодец. Все таки нашли Бульбу-Боровца и его воспоминания. Цитата то отттуда про подскачившего Вольфа. :) ПОдскажу еще.
    А вот на предыдущих страницах, чуть пораньше и написано про страну пребывания. Осталось вам найти про город пребывания:

Восени 1944 року ця група допустилася ще більш нечесного фальшування фактів. В цивілізованому світі прийнято за нормальну річ, що головні керівні центри визвольних рухів — політичні партії, екзильні уряди, комітети та різні організації перебувають в екзилі, а в їх країнах діють їх відповідні низові організації, які виконують директиви своїх центрів закордоном, але не так воно діється в сфері патологічного вождизму. Під натиском большевицької армії, що займала Карпати, вся ця група на чолі з верховним шефом УГВР, ОУН, УПА та СБ — М. Лебедем, в жовтні 1944 року цілком організовано виїхала на еміграцію в Німеччину через Словакію. Там вона з'єдналася з Бандерою і Стецьком, які були звільнені з німецького ув'язнення, і проголосили себе не як УГВР та ОУН, а тільки... як „Закордонні Частини ОУН" та „Закордонне Представництво УГВР". Проголошено, що головний провід УГВР далі перебуває в Україні, як революційний парлямент і підпільний уряд всієї України, а ОУН Бандери, це одинока партія, на якій стоїть вся визвольна боротьба цілої української нації, а УПА виконує їх накази, як національна армія. Таким чином, як кажуть, вийшло дивне диво: головний провід УГВР та ОУН далі, згідно з заявами цієї партії, регулярно робить свої „парляментарні сесії" в підземних бункерах України, а панове Бандера, Лебідь, Стецько, Стахів, Ленкавський, Врецьона, Охримович, Ребет, о. Гриньох та інші члени того ж самого головного проводу хвилево in corpore записалися до... „дипломатичної служби" за кордоном. Чиї ж директиви цей „дипломатичний корпус" виконує, коли він сам у повному складі уособлює все те, що носить назву ОУН та УГВР? Яка неправда і блеф? Ці люди допустились до такого фальшування фактів не без причини. Це випливає з їх світогляду та моралі. Вони не визнають ні Уряду УНР, ні політичного центру монархістів, ні проводу колишньої своєї націоналістичної організації, що її очолює полковник Мельник, ні будь-кого іншого. Вони самі собі уявили (а може хтось допоміг і допомагає їм так уявляти), що можуть бути і парляментом, і урядом, і генеральним штабом, і армією і дипломатичним корпусом. Вони також пробують переконувати цілий світ, що тільки вони одинокі далі перебувають в Україні та зі зброєю в руках, як партизани, ведуть чинну боротьбу проти нового окупанта України. В дійсності ніхто з цих людей, поза Романом Шухевичем, ніколи в нашій армії не був, пороху не нюхав і не знає, що таке окоп. Повстанська армія зробилася для них предметом політичної спекуляції та торгівлі кров'ю українського народу.

А до этого про террор самой СБ, против самих же единомышленников.

15. budiak

budiak Well-Known Member

Красно дякую. З боку звісно видніше.
    Я перепрошую, але яким чином країна та місто перебування впливають на визначення факту існування чи неіснування уряду на чолі з Бандерою у 1944 році?
    У данному тверджені я піддаю сумніву саме факт існування еміграційного уряду на чолі з Бандерою а не місце перебування останнього. На данному етапі мене не цікавить оцінка морально етичних чеснот чи вад керівництва ОУН(б),ОУН(м),УГВР чи УНК.

16. artobstrel

кто????? О_О разве ктото тут ругается или хамит? по-моему правила не нарушаются, если для львовских -украинцев откровение что есть и другие украинцы ... ну тогда не знаю, и по моему больше по уходило звидкильцев ....

возможно тем что уряд это не название, это орган управления, если правительство управляет только военными формированиями партизанского характера, очень сомнительно что они есть правительство .... как бы они себя сами не называли .....

Останнє редагування модератором: 11 лип 2009
  17. Чернобылец

Вобщем, вилимо ОУН и вело борьбу на два фронта, особенно на немецком направлении, но немцы об этом совсе не догадывались. Списывали видимо на партизан.
    И Банлера, да и Лебедь и Бульба Боровец, их там много, такие опытные конспираторы,что спокойно, ведя борьбу на этом фронте не на жизнь, а на смерть, приезжали на встречи, в логово самого врага.

Вот такая была конспирация. Немцы и не догадывались.......

По моему более логично предположить, что они никогда не прекращали это сотрудничесво. Иначе чем объяснить, что немцы спокойно людей в печах сжигали, а тут такое миролюбие.

18. budiak

budiak Well-Known Member

На скільки я розумію, відсутність чіткої обгрунтованої відповіді на запитання щодо існування або ж неіснування екзильного уряду на чолі з Бандерою у 1944 році є підтвердженням що вашу тезу - "ОУН(б) до последних дней своего эмиграционного правительства в Берлине в 1944 с Бандерой во главе " - можна вважати фальшивою?
    Розуміючи ваш сарказм, не можу погодитись з думкою шо подібна ситуація була неможливою. Я вам вже наводив приклад з фон Штауфенбергом якмй ви доречі чомусь проігнорували.
    "Павліни гаваріш?!"- цитата. Бандера де з ними, в заксенхаузені співробітничав? За шож тоді фаши двох його братів у аушвіці кончили, напевно за дуже плідну співпрацю, нє? А ось цитата з рекомендованого вами Боровця - "Одна частина, тобто група Бандери, голосно говорила, що нам з німцями вже нема чого говорити, а треба їх тільки поборювати."

19. Salata

Salata Well-Known Member

Кто-то знает наверняка? Могу вспомнить где видела фото семей фашистских офицеров из концлагеря. Они там очень неплохо проводили время. Или поищите.
    А вот они могли и отказаться от сотрудничества. Они же не сиамские вроде были.

20. budiak

budiak Well-Known Member

Ізвінітє не пойняв? Ви шо десь маєте фото родини Бандери яка у заксенхаузені з гестапівцями у гольфа грають? Або якісь інші документи які свідчилиб про його співробітництво? Фактом є тільки те, шо Бандера перебував у концтаборі як в'язень а не наглядач.Так шо ваші некоректні випади за словником "Доцента" можна охарактеризувати як - "фуфло талкать".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)