УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. terrible

terrible Well-Known Member

та чим Вам так італійці насолили?:dntknw: не розумію я Вас...

• Подобається Подобається x 3
  2. Максим

Максим Well-Known Member

Чомусь ті, хто ніби-то ненавидить Гітлера, насправді весь час згадують Муссоліні... ;)

3. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ой не все такi просто , як у фентазях або казці.
    Почала б Україна перемагати СРСР, мабуть Англо Америкос цілком Львів розбомбордували ля профілактики , тiлькi клята шляхта за океяном за нього могла добре словко замовти.

4. Змейка

Змейка Well-Known Member

Да почитала я про ваше УПА. Чем больше читаю - тем противнее становится. То Гитлеру присягают, то немцам прислуживают, то сёла вырезают. Зверьё моё.
    Ой, да перестаньте. Оба они - уроды.

• Подобається Подобається x 1
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Можливо. Але цілком реального результату все ж було досягнуто - Галичину замість депортованого місцевого населення не було заселено переселенцями з інших регіонів СССР (для усунення моноетнічності), натомість Галичину заселили переселені українці з східної Польщі. Та й ті ж депортації без УПА були б інтенсивнішими.

А інакше було б і в ЗУ як на сході України. Так що свою роль - в першу чергу захисника місцевого населення - партизани виконали.

• Подобається Подобається x 5
  6. terrible

опп-па! :yahoo: а можна поцікавитись, що Ви читали? які архіви Ви відвідали? які дослідження читали?
    озвучте список, будьте-ласкаві... я надіюсь...він більший, ніж пару інтернет-статеек:)))

чому? в них 4 руки...чи дві голови?:crazy: якщо ні...то Ви теж...ммм...підходите під це визначення... причому разом ще й 6 млрд людей... чи скільки там населення землі :sad:?
    неспец...а туди ж:haha: зате агресивності не займати:)))

Останнє редагування модератором: 17 кві 2009
  7. Змейка

Змейка Well-Known Member

Вы бы, гражданин националист, сегодня особо не веселились бы. День не тот. Умерьте свой нездоровый смех. Есть такая поговорка - "смех без причины - признак дурачины".
    Сейчас читаю Довідку СБУ про діяльність ОУН-УПА (№ 113 від 30.07.1993). Там цитируются документы той поры.

8. terrible

я не націоналіст, тож нічого мене так і називати ;)
    далі... день не той...і це ВИ мені нагадуете? о_О кошмар... почитайте свої дописи за сьогодні :sad: і... от кому... але не Вам радити мені, що робити:)
    ще далі... читайте... жаль - це безперспектине занняття:sad: просто марнування часу.

• Подобається Подобається x 2
  9. Змейка

Змейка Well-Known Member

Вы - нацист?
    Не беспокойтесь. Я хорошо обдумываю то, что пишу. Если вам не нравятся мои сообщения - значит, я пишу правильно.
    Касательно истории вашей УПА, - грязь, конечно, но я ещё почитаю, и вам поцитирую ещё вашу же историю, из документов, а не из пропаганды. Мне нравится, что вас раздражает ваша же история, "подвиги" ваших отцов. Оно и понятно - гордиться нечем. Примите мои соболезнования.

10. Максим

Максим Well-Known Member

А чому не фашист? ;)

Та ні, ця наша історія якраз зовсім нас не раздра... тойвово. :)

Пишіть на здоров'я. :)

Теж потрібна справа. :)

Не Вам судити :)

Ви мої теж прийміть :sad:

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ехх...
    Наша пісня гарна,нова,починаєм її знову...
    Процитую себе рідного...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=137404&postcount=1288
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=141375&postcount=1295
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=141407&postcount=1297
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=141420&postcount=1300
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=141781&postcount=1307
    Якщо полистаєте,там далі багато ще цікавого можна дізнатися..

12. Agaton

Agaton Well-Known Member

Нагадався анекдот з часів стану воєнного, коли багато поляків втікало на захід.

===========
    Починається совецка війскова агресія.
    Перший день ввечер: совецке танки досягнуви берег Рена.
    Другий день: завоюють скандинавський півострів
    Третий день: Париж відступає, совети зупиняються над берегом океану.

Через тиждень Радйо Москва подає.
    "У Європі повертається порядок. Ще тільки у Західному Берлині захищаються банди польських емігрантів.
    Там там, там, тарам-там... ітд...*) "
    =============

*) видома радісна пісенка
    :pardon:

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Шановний Романе! Поясніть, а чого ж Ваші дитячі спогади про розповіді Ваших же малочисельних родичів не канонізують і не візьмуть за основу осуду (звеличення) УПА (КА)? А чому мої дитячі спогади про розповіді не менш малочисельних родичів не канонізують...?
    І чиї ілюзії ілюзорніші? І хто може зважити хто є хто?

14. Romko

Тому,що такі спогади є в кожній родині. Тут, Галичина,Поділля, Волинь,Прикарпаття, Карпати...всюди пам'ятають,хто є хто. А,щодо ілюзорності...все ж мій дід був окружним референтом.... Як москалі казали:"Самий главний бандеровец") Чим я горджуся

15. VasMT

Ого, який широкий ареал мешкання Вашої бабусі. А от моя бабуся розповідала тільки про Житомирщину і поїздки в ЗУ для натурального обміну різного краму на харчі в 1947 році. І вона теж спочила при здоровому глузді і добрій памяті. А її чоловік, мій дідо, батько моєї мами, загинув 1 травня 1945 року будучи солдатом КА чим і я горжусь.
    А чия гордість гордіша?

16. terrible

чому?
    а втім... так, в мене над ліжком висить потрет Алоїзича... а замість на ніч я читаю "Його боротьбу"... а ще гумовим багнетом від своєї ММГ Мосінки я колю еврейських діток...Вам не жаль мене? знаете яка то пекельна справа-заколоти когось гумовим багнетом:cry:

а в іншому...Ви мене не дражните...Ви зовсім мені по цьому...як його? по барабану :) вибачте

17. VasMT

Вибачте Романе, але і тут є багато питань:
    - переховувалась вісім років по чужих людях змінюючи прізвиша. А документи, довідка з сільради? В період репресій ЗУ земель в повоєнні роки якось дивно фартило.
    - після 53 настав рай в ЗУ? Навіть сьогодня, злочини проти людства, скоєні в період ІІ СВ не мають терміну давності.
    І повірте, я з повагою ставлюся до памяті Ваших загиблих рідних і Вашого сприйняття тих подій. Але заважте, тільки з боку Ваших прихильників і однодумців чути лайку і образи до Памяті загиблих героїв з іншого, Червоного табору.
    По великому рахунку мені, як і Терріблу рівнофіолетова не тільки думка опонентів, але і їх дії та висловлювання. А ось спробувати знайти істину, зробити неупереджені висновки, зрозуміти історичний момент і умови перебігу подій... Ось що потрібно спробувати зробити всім українцям...ІМХО. Та ні. Так повинно бути.

• Подобається Подобається x 1
  18. Romko

Не мають..і маю надію,що за злочин проти моєї родини хтось відповість...
    А,щодо того,яким чудом вижила...Не вам судити...

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не витрачайте марно пороху: Змейка в цій темі заблокована.

20. Яро

Яро Well-Known Member

А як мої обидва діди полягли у якости гарматного м'яса, котрих отарою погнали "за родіну - за сталіна", то теж треба гордитися? Просто треба шанувати пам'ять про них, а не гордитися.
    А я, бандерівець, родом з Чернігівщини, горджуся вояками УПА, котрі вели безперспективну боротьбу з усіма загарбниками, без підтримки зовні за Україну!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)