УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Максим

Максим Well-Known Member

Ви не відповіли на моє запитання. Аа-а-а, забув, Ви ж на роботі і у Вас замало часу написати "так" або "ні" ;)

А Ваффен СС навіть ваш Нюрнберзький процес не визнав злочинним формуванням, так що юридично все в повному порядку. :)

Я в себе - навряд. Він мені не родич і в друзях родини не числився. А от в моїх покійних родичів, котрі в Ваффен СС служили, пам'ятники на могилах вже стоять.

• Подобається Подобається x 4
  2. Змейка

Змейка Well-Known Member

Cпасибо, почитала. Ничего для меня нового. Молодец этот Саша Львовский. Правда, у львовян традиционно неадекватная реакция на информацию, их не устраивающую, и на форумчанина-еврея. Обычный антисемитизм. Фу.
    Я ничего хорошего не нахожу в неофашизме.
    Вессь СС осудили, а Ваффен-СС - белые и пушистые? Похвальных грамот им в Нюрнберге не вручили?
    9-го мая поздравлю вас с Днём Победы. Ну и вашего поражения.:)

• Подобається Подобається x 2
  3. Максим

Максим Well-Known Member

Перефразовуючи Вільде: "Я думав, Ви патріотка СССР, а Ви просто історії не знаєте..." Ясно... :)

І Вас з тим же і по тому ж місцю. Желаю, чтобьі все! (с) :)

4. terrible

terrible Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  5. Чупага

Чупага Well-Known Member

Православные Василия на 9 мая празднуют , тем кому война не кончилась праздовать победу рано. В Москве БелоКрасноСиние и
    Россию от Украины освободили как завещали товарищи из РОА , тоже бывщие комуняки.

6. Максим

Максим Well-Known Member

А взагалі-то тема про УПА, а не СС Галичину чи день побєди. Хоча, якщо ми вже на цьому зупинилися, я бачу ще одне підтвердження моєму припущенню, що зі всіх антигітлерівських союзників тільки росіяни мають якийсь комплекс щодо цієї так званої перемоги - от не зауважував я за британцями, французами чи американцями при згадуванні 2. Світової війни спроб справити потребу в згадуванні хто кого переміг, як і немає конфронтації між німецькими і, скажімо, британськими чи французькими ветеранами цієї війни. Можливо, це пов'язано з рівнем життя в "переможеній" країні і "тій, що перемогла".

Була війна, а війна це завжди погано. А от щодо дня перемоги, то дійсно:

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

К появлению ситилайтов в честь дивизии «Галичина» во Львове могут быть причастны российские политтехнологи во главе с Глебом Павловским.

Об этом «Новому Региону» заявил депутат Верховной Рады Андрей Шкиль.

«Я не исключаю, что это – Глеб Павловский и их ребята, которые не вылазят из Крыма, им нужен креатив, поэтому на Западной Украине они вывешивают такие лозунги, а в Запорожье – красные флаги. Это – чистой воды провокация», – сказал он.

При этом Шкиль подчеркнул, что дивизия «Галичина» не относилась к СС, передает «Новый регион».

«Не было СС «Галичина». Была просто дивизия «Галичина» в рамках Вермахта. Она никогда не имела статуса СС. К СС принадлежали только армейские ордена, куда входили только немцы. Там было, кстати, много русских немцев», – утверждает он.

8. terrible

ну я б посперечався з Шкілем... дивізія мала статус Ваффен СС...тобто Озброені СС... це не Вермахт...але ж тема про УПА :)

9. Agaton

Agaton Well-Known Member

або полінився ... або ( ще гірше ) це повністю свідомо...
    усе можливо... :dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  10. Змейка

Змейка Well-Known Member

Посмотрела. Омерзительно.:sad:

Факти співпраці з німцями підтверджують також документи УПА. Так, в «Надзвичайному звіті» від 14.03.1944 р. зазначалося:
    «Курінь УПА стаціонував в с. Черниця (Брідщина).
    Почалися переговори...що німці не будуть стріляти до УПА, ні УПА до німців.
    Німаки зараз видали 200 крісів, 2 міномети, 6 максимів, 20 лент, 2 легкі кулемети, 12 дисків, 32 000 амуніції, карти.
    Німці в двох повітах: Злочів і Броди заборонили української поліції та всім своїм частинам зачіпати наші відділи та стріляти до них, якщо вони проходитимуть» (Арх. спр. № 376, т. 66, арк. 244).
    Подібні угоди укладалися також з представниками війскових влад і спецслужб Румунії і Угорщини, союзників Німеччини. Як повідомлялось НКДБ УРСР Наркому іноземних справ УРСР і Наркомату державної безпеки СРСР 3 січня 1946 р., Центральний Провід ОУН в жовтні 1943 р. через Семчишина і Павлишина-Лісовського зв'язався з керівниками румунського розвідувального центру в м.Одесі полковником Пержу і капітаном Аргіром. В ході переговорів була досягнута домовленість, що ОУН не буде вести роботи проти Румунії, а румуни погодились звільнити з в'язниці арештованих оунівців і надати допомогу УПА зброєю, боєприпасами і обмундируванням.
    25 грудня 1943 р. в с. Дермане Мізоцького району Рівненської області відбулися переговори між делегацією ОУН на чолі з членом Центрального Проводу Логушем Омельяном і представниками командування окупаційної армії Угорщини. Угорці зобов'язались не чинити перепон УПА і допомагати ії зброєю, а оунівці обіцяли не проводити операцій проти мадьярів і надавати їм всебічну допомогу. Потім представники ОУН літаком були доставлені в Угорщину, де мали зустріч з начальником угорського Генштабу та рядом офіцерів вищого командного складу. В результаті була досягнута домовленість про сумісні дії проти СРСР, за що мадьяри зобов'язалисьнадати при необхідності можливість емігрувати керівникам ОУН в Угорщину. (Арх. спр. № 372, т. 35, арк. 73-76).

• Подобається Подобається x 1
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зато проти совєтів. А це великий плюс,нє, Змейка?

12. Змейка

Змейка Well-Known Member

Не думаю. Гитлер тоже воевал против советов, но его это не спасло.
    Фашизм это зло. Неонацизм это зло. И выжигать это нужно калёным железом.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага... І перемелені бульдозерами трупи сотень наших людей в Тернопільській,Золочівській, Львівській тюрмах,тіла розстріляних матерів з немовлятами,поблизу Тернополя,масові захоронення,які залишали совіцькі "херої",перед тим,як накивати п'ятками перед німцями свідчить про безмежну доброту совіцької влАди і її батька сталіна(поганяло таке було в Джугашвілі)

• Подобається Подобається x 3
  14. Змейка

Змейка Well-Known Member

А чем лучше ваша УПА?
    Вояки, убивающие женщин, стариков и детей за то, что они - не украинцы или другой политической ориентации - это и не подлецы, и не негодяи. Это - животные.
    Это относится ко всем - и к НКВД, и к УПА, и к АК.

15. Максим

Максим Well-Known Member

Зате пів-Європи спасло, нє? ;)

16. terrible

:) я не сумнівався...:tongue::tongue:

але сформулюйте - чому? :)

17. Максим

Максим Well-Known Member

Тим, що вона - НАША.

• Подобається Подобається x 6
  18. Змейка

Змейка Well-Known Member

От чего спасло? От Гитлера? Так собаке - собачья смерть.
    бедные......
    Потому что фашисты омерзительны по умолчанию.

• Подобається Подобається x 1
  19. gryvul

gryvul Well-Known Member

Хуже незнаючого про УПА, только незнаючий с ініціатівой...

• Подобається Подобається x 7
  20. Максим

Максим Well-Known Member

Ні, від червоної зарази. Інакше було б так - захоплення континентальної Європи червоними за пару тижнів, "плебісцит" про приєднання до СССР - різних там Французької ССР, Бельгійської ССР і т.п. Британія б трималася довше, але рано чи пізно б впала. З цивілізованих країн того часу лишилися б Штати, Канада, Австралія - але всі вони далеко. І падіння комуністичного режиму в Європі відбулося б не в 1989 році, а невідомо коли.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)