УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Відповідь: УПА

Да здравствуєт созданий волєй народов ....

• Подобається Подобається x 1
  2. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Капитан, то что своими глазами видел, то вам и говорю. Приходится признать, что информация было только про город Львов. Если неправда, то уж извините, значит лживые источники, хотя данные факты подтверждали мне не один раз :sad:
    Культура была безусловно, правда преимущественно польская.

А освободители это великие герои нашей страны и их необходимо чтить и помнить.

3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Ничего не имею против, Пересвет. Только будьте добры так же с уважением относиться и к нашему прошлому и предкам.

4. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Я би все-таки порадила пану Пєрєсвєту приїхати на декілька днів на екскурсію до Львова, щоб сам власними очима це все побачив та переконався. Капітане, пригостите гостя?;) :)
    А якщо не вийде приїхати, то хоча б які фотографії Львова би пан Пєрєсвєт міг подивитися. Хто вкаже на який чудовий сайт з львівськими світлинами та викладом львівської історії?:)

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Вашєй а нє нашєй. Помнітє і чтітє.

6. Пересвет

Капитан!
    Обратите внимание, что по поводу УПА Я неоднократно высказывался в том смысле, что считаю их вашими героями. Они боролись за свою землю иногда не совсем правильными и оправданными методами. Другой вопрос их локальный героизм не стоит тянуть на всю страну.
    Поверьте мне в Москве легче объяснить ветеранов УПА во Львове, нежели их памятники в Харькове и Киеве.

Виктория, а Я был во Львове, мне лет 9-10 было, еще до распада СССР. Город красивейший, история которая с нами прикоючилась омерзительная.

7. Viktoria Jichova

Ну, а Ви ще раз туди колись завітайте. Бо тоді, мені здається, Ви всього не могли побачити, оскільки багато наших храмів та музеїв не були приступними (м´яко сказано) для відвідувачів. Та й Ви ще, мабуть, у цьому віці мало що усвідомлювали про культурні та історичні цінності (без образ лише).:)

8. Капітан

Ага! Вот видите! А приехали бы Вы сейчас, никакой истории с Вами бы не приключилось!
    :D

9. Пересвет

Знаете, что сразу бросилось в глаза "чужая культура". Красивая, но чужая, не наша.

Я бы с удовольствием бы приехал. Капитан не против если Я на несколько дней приеду во Львов? Вы мне покажите всю красоту этого города?

10. Капітан

Пересвет, конечно не Ваша... Я вот в Питер приеду например, так хоть он и построен в частности украинцами, но там нет нашей культуры. И ничего :)

Конечно не против.

Ирония? Ежели нет, то покажу. Но обещать не могу...

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

уважаемый, вы забываетесь!

12. MARTINI

Щось я не помічав раніше.

А "освободітєлі" завжди освобождали правильно і оправданними методами :)

Пересвет, вашу страну ніхто тут взагалі не чіпає і не розповідає, кого вам і куди там у себе тянуть.

Це ж абсурд повний. У вас там в Росії багато локальних героїв? Я думав ви однаково шануєте тих, хто обороняв Ленінрад, Москву, Сталінград. І для мене, наприклад, і ті, хто проливав кров у битві під Крутами - герої, і ті хто тримав оборону Севастополя - герої, і ті, хто звільняв Київ, Харків - теж герої. Уся країна шанує їх пам"ять. І тільки завдяки комуністичній пропаганді раптом у нас виникає це абсурдне поняття "локальні герої" щодо вояків УПА. Кров лили не за Крути , не за Львів, Київ чи Сталінград, а за Батьківщину, вибачте за пафос.

• Подобається Подобається x 2
  13. Viktoria Jichova

Пєрєсвєте, це тому, що вона для ВАС "чужая", а для нас - рідна.:) Я навпаки пишаюся, що моє місто несе впродовж століть ознаки європейської цивілізованості та толеранції. У Львові ми знайдемо всі архетектурні стилі, найкращі зразки космополітного співіснування етносів, котрі жили у Львові.:)

14. duncan

я розумію, що різниці ніякої — польща чи москва, але не україна...
    так, сталін об’єднав майже всю україну (без кубані, без підляшшя, без лемківщини, брестчини, без слобідської україни), але для чого?..
    для себе!..

15. MARTINI

А взагалі , це
    як на мене, ключова фраза, яка пояснює дуже багато, в тому числі і з того, що відбувається у нас на форумі. Навіть карми доплюсую.

Справді, є люди, яким наші цінності чужі і незрозумілі. За це строго судити не варто

16. Пересвет

Пупер, Мартини! Вот проезжаю Я Собор Василия Блаженного, храмы и церкви "Золотого кольца", Киево-печерскую лавру, все это родное, свое.

Львов в этом случае выделялся из этого фона, он более "западный" чтоли, непохожий на "византийский" стиль.

Хотя Я маленький был, необходимо приехать в живую посмотреть.
    Вот честно говоря, Я бы хотел увидеть Капитана, Уму, Жичкову и даже Мартини во Львове.

17. Капітан

А не боитесь? :D
    Итак, мы вошли в список достопремечательностей Львова... Прикольно! :D

18. Пересвет

:) Капитан, ну вы же не памятники :)

19. duncan

мене — ні?.. :D
    а й не сперечаюся, що львів інакший — історія інакша...
    приїжджайте, поспілкуйтеся...
    впевнений, що будете здивовані відсутністю упереджень щодо російської мови...

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Тут я бачу виступ деяких відомих відвідувачів, котрих можливо дуже бентежить світлий образ "асвабадітелей", та намагання усіляко відбілювати ці образи. Хочу лише опосередковано звернути увагу на блог про Андрея Шептицького та як раз цей період історії Галичини, до 41 року.
    Там і про школи і про фабрики та й багато ще про що. http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/02/07/4769.aspx

Звісно якщо вказані відвідувачі в змозі заходити на УЖ.
    А якщо не в змозі, тоді ось тут. http://rssnews.org.ua/ukraine/9.html

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)