УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Geograf

Geograf Меломан

Хм...цікаво, ніколи не зустрічав даних про вбивства УПА мирних жителів.
    Що ж до того як ганяли, ну тих..зі сходу (здається рускіх), то кожен виживає мишей зі своєї хати, як може))

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я вам себя процитирую с другой ветки. А в моей подписи после этого b появился ответ НОТОСО. Так можно писать, если игнорировать науки.

• Подобається Подобається x 2
  3. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Не люблю "линию партии", от кого бы она не исходила, а источники стараюсь использовать разные, великих сражений УПА не помню честно сказать :pardon:

А я встречал (((( А вот как ганяли русских - не встречал, ну если мирных русских не считать! (((((( А "мышей" таки выжили к 1950му примерно, мир пришел и на ЗУ ;)

Останнє редагування модератором: 21 січ 2009
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вже колись тут наводив приклад. В мене є добрий приятель, професор ортопедичної стоматології. Я якось його запитав, - слухай, як на твою думку, який найкращий підручник з ортопедичної стоматології? Він мені відповів - ніякий. Кожен підручник - це чиясь особиста думка, яка не обовязково має щось спільного з реальністю.
    Хочете мені щось довести? Ідіть в сектор Ґаза і підрахуйте - хто правий, Гамаз чи Ізраїль?

5. Geograf

Geograf Меломан

Навіть російські вчені підтверджують, що дані переписів 1937 та 1939 років є неправдиві. Для Росії наприклад було в переписі 1939р. записано, 109,4млн.ос. хоча насправді було на 1,7 млн. менше (за підрахунками російських демографів). Але тут є виправдання, план як не як горів...

Цікаво де ж ви зустрічали дані про операції УПА проти мирних жителів?
    Такі "криси", як москалі, доброго господаря з хати не виженуть. Бої продовжувались ще в 60-х, а останній воїн УПА вийшов із лісу аж у 1991р.

Останнє редагування модератором: 21 січ 2009
  6. Hightower

Заблукав? )))))
    Ось тут наприклад:
    http://history.org.ua/oun_upa/oun/11.pdf

7. Geograf

Geograf Меломан

Ну і що тут дивного, що українці вирішили зупинити затвердження поляків при новій владі (ще й якщо згадати, як ці мирні переселенці з Польщі виганяли українців із їх домівок)...ще й беручи до уваги те що полякам був поставлений ультиматум. Ще раз повторюю в своїй хаті своя воля, влада... Але багатьом людям, яким впаяли рабську покірність цього уже незрозуміти...

8. Hightower

О да, очень героично, пойти соседа зарезать, его жену, ребенка! (((((( Конечно "рабам" этого не понять! (((((( А потом пришли злые НКВДшники и надавали по соплям местным "владыкам". "Акупанты" е-мае!
    А оце теж брехня звичайно?
    В Сумской области Украины, откуда родом президент Виктор Ющенко, повторно открыли памятник погибшим от рук украинских националистов на Западной Украине.
    http://www.nr2.ru/kiev/204412.html

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага...
    і за те в кожному селі їм насипали могили(які руйнувались тракторами,але зразу ж люди ставили березові хрести),співали пісня,шанували,як Героїв..справжніх героїв...
    Ставили пам’ятники?
    Може досить байки повідати?
    Звичайно...навіть росіяни не були такі небезпечні,як оті манкурти.які володіли мовою,з яких створювались бандитські групи,що прикриваючись і менем УПА чинили звірства..

Останнє редагування: 20 січ 2009
  10. Geograf

Geograf Меломан

http://gorod.dp.ua/forum/archive/index.php/t-2045.html
    Цікаво чи не були часом ті жертви часом "свєтлимі зорьямі совсєтського НКВД и месних колгоспов"

11. Hightower

В мене інша думка з цього приводу. А що хрести ставили, то не дивно як раз, свох то не чіпляли, радянських партизанів також з шибениць знімали та хоронили потай, не зважаючи на можливість покарання німців. Свої є свої!

Може досить байки повідати? (с) Усі терористи або борці за ідеали найчастіше воювали саме з мирним населенням, аніж з військовими (((((( УПА, ІРА, КРП та інші "одного поля ягоды"! ((((

12. Geograf

Geograf Меломан

Коли ж цікаво УПА чіпали українське населення?

13. Hightower

Угу, интересно бои с частями НКВД также описаны, я ни одного не увидел :dntknw:

14. Hightower

Якщо українець був "зарей колхоза", то він не українець?

15. Geograf

Geograf Меломан

http://www.cdvr.org.ua/uvr.php?nomer=3&roz=18

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Схиляю голову перед вашими глибокими знаннями.
    І вірю,що дякуючи вашим доленосним вказівкам народ ЗУ повністю повірить,що був неправий,підтримуючи УПА.І покається.І зразу викине з голови тисячі і тисячі розстріляних,замордованих,винищених нквдистами.
    Ми вважаєм бандерівців борцями за свою землю, за свою хату, за свою родИну, на своїй землі. Боронили, як могли, чим могли, і як вміли...
    Ви ніяк не зможете зрозуміти,що Ці люди йшли в бій і на смерть самі,за свої переконання,і що ніхто їх не гнав "заградотрядами".І я знаю.про що говорю,бо знав особисто цих людей,знав,хто вони були.
    Найголовніший ворог був один - нелюдська радянська система і,на жаль ця система ще нікуди не пішла.Сім’ї катів з НКВД донині отримують величезні пенсії,які і не снилися звичайним ветеранам ВВВ.Незважаючи на тисячі оприлюднених документів,ще не відбулося суду над системою.мені смішно,що мені,жителю ЗУ ви намагаєтесь розтлумачити,які погані люди були бандерівці,який підлий чоловік був мій дід і вся моя родина,і,який підлий народ живе у нас на ЗУ,де немає родини,де б не був хтось репресований

• Подобається Подобається x 5
  17. Hightower

Ваші знання звичайно глибші за мої, тим більше якщо ці події особисто зачіпили Вашу родину! А два моїх прадіди загинули у ВВВ в рядах ЧА, не на ЗУ. Вони не були у війсках НКВС, один у піхоті, а інший - танкист. Одного призвали, другий пішов добровільно, відмовившись від броні. А двоє інших прадідів було репресовано у 30х. Ось так. Я нічого Вам не намагаюсь довести та/або переконати, бо дарма звичайно, та й Ви мене не переконаєте! Це трагедія нашого народу набагато більше, ніж героїчна сторінка! (((( Та й не завдяки їх зусиллям було здобуто незалежність. Нехай би в тих подіях історики розбиралися, а не політики!!! ((((( До речі, нічого не маю проти пам"ятників УПА на Львівщині, або в інших містах, якщо таке рішення приймає громада, проте намагання багато в чьому маргінальних сил встановити таки пам"ятники в Одесі або на Донбасі наприклад не приймаю, оскільки більшість населення там цього не бажає! (((((((

• Подобається Подобається x 4
  18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Опять по большевиситски за весь народ ? Или только бандеровцы, а где мельниковцы ? А зде воины КА с ЗУ и их семьи, а где сов. партизаны с ЗУ и их семьи ?

И почему всех УПА только 0.6% украинского населения ЗУ ?

Вы чего считаьт не уметеете и за весь народ расписываетесь ?

• Подобається Подобається x 3
  19. Hightower

Спасибо, интересно почитать, но сильно напоминает описание советских партизан во времена СССР, не хватает только пущенных под откос эшелонов для комплекта. Думаю, что истина где-то посередине, война это кровь, грязь и смерть в основном, а не романтика и героизм. Были и среди УПА герои и идейные борцы, не могло не быть, как и в рядах их противников естественно. Были и сволочи опять же с обоих сторон! Естественно, каждому ближе его сторона

• Подобається Подобається x 4
  20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Можна спокійніше УПА і на Кубані було.
    Ставтеся як до пам'ятників Наполеону або турецькому Бай Паше.
    "Тут в році---- бівся Назар Бай і все".
    На Геловiн в Украйне пошкодили румунськi пам'ятник ,румуни швидко єврейське кладовище ізгаділі (Антонеску не тронув в 40 р.).
    Контолюйте своїх совiцко єврейських патріотів може все і налагодиться.

Останнє редагування: 20 січ 2009
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)