УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Гуглим:
    Васюра Григорий Никитович, 1915 г/р, украинец, уроженец Черкасской области, из крестьян.
    Не в тот полк попал?

2. kertis

kertis миється в бані

Да, украинец. Бывший старший лейтенант советской армии, попавший в плен к немцам. Уроженец осовеченной центральной части Украины (не западенец).
    118 охранный полицейский батальон был сформирован в Киеве из военопленных красной армии, и части советского населения.
    Вы тут что намекаете? Они были бандеровцами воинами УПА которые по совместительству служили в советской армии? Полковник... не пейте с утра.

Останнє редагування: 16 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Полагаете теперь счет УПА-НКВД "1:1" ?!? Знаете, мне такие вещи - не нравяться. Я не собираюсь меряться злодеяниями - и, надеюсь, другие не будут. За злодейства надо отвечать, а не прикрываться - "берия, вон, еще больше погубил людей"....
    А почему - нет? Луганчане, харьковчане, одесситы значит могут быть "оккупантами" для галичан?Именно потому я постоянно пишу - нельзя из истории выдирать те места, которые из-за "политического момента" не нравяться. Иначе выходит вот что:

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Кажуть, УПА воювало і з німцями, і з совєтами за вільну Україну. Потрібно було бути повним ідіотом, щоб мати надію перемогти і тих, і тих і створити свою державу. Очевидно, що це нереально. Керівництво УПА були далеко не ідіотами. То на що була надія?

• Подобається Подобається x 1
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Надія була на закордон. Що почнецця війна з більшовизмом. Не почалася.
    Ні, я про спецбоївки.
    Хто, чому і коли спалив..?
    У 1945-му УПА палила польське село?:nea:

А взагалі, не дарма я відкрив цю гілку?
    Оп'ять "де море?":ireful1:

• Подобається Подобається x 4
  6. А на що надія в усіх народно-визвольних рухів? На те, що їх країна стане незалежною від сусідніх, чи не дуже, імперій.

7. Степаныч

Звідки така надія? Підстав не було.
    Ну, це абстрактно. А якщо конкретно взяти ТУ ситуацію, то очевидним було, що Україна сама собі свободу не завоює.

8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Усім місця вистачить. У Польщі спад населення в Україні теж. Розбиратися почнете то в кінці кінців все заселять китайцями.
    Як хтось у старому панском домі живе, то нехай хоч визнає що користується краденним.

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ідіоти до середини 50-их років не борються!

краденим? о_О
    щось я не пригадую, щоб поляки сильно обурювалися, коли їх німці зі львова "попросили"...

10. Степаныч

Читайте уважно:

11. Чупага

Чупага Well-Known Member

"щось я не пригадую, щоб поляки сильно обурювалися, коли їх німці зі львова "попросили"..."
    АК ве Львув вешли в 44 чи не? Не в тим справа.
    Хто си достав майно вiд совiцкой влади ,той i сам знаэ що крадене.

12. duncan

ви порівнюєте з ідіотом...
    я також ідіот, якщо сподіваюся, що Україна буде українська?..
    ви майно отримали не від ссср?
    до 91-го року ходили голі-босі?

13. Ну то нам зараз очевидно. А тоді були зовсім інші реалії. До того ж, національно-визвольний рух не завжди керується очевидним перевісом своїх чи ворожих сил. Він керується бажанням свободи від загарбників. Уся історія людства має дуже багато тому прикладів.

14. Степаныч

По-перше, не порівнюю, а протиставляю ("далеко не ідіоти"). По-друге, а яка Україна сьогодні? Тьмутараканська?

Переконали, погоджуюсь.

Останнє редагування модератором: 16 гру 2008
  15. Чупага

Чупага Well-Known Member

"ви майно отримали не від ссср?
    до 91-го року ходили голі-босі?"
    Нічого не приватизували і предки купували за радянські рублі у господарів.
    Не скажу предки були розумні, вшецко було брошено хто наважився той і з'їв.
    Чув що євреї не займали покинутих чеченамі будинків у 44 і чечени їм це пам'ятають.
    Жаль не все жиди таки порядочные.
    До УПА питання реституції не має жодного відношення.
    Хто там бул українець хто поляк важко сказати.
    Українські бійці Соколовський i Козловський ліківідувалі польскіх селян Полещука і Кравчука ... і повно такого .

16. Agaton

Agaton Well-Known Member

У 1945-му ?
    Палила...

На Тернопільщині палила... АК вже там тоді не було - полякі йшли до ІБ... УПА знову палила

На Любельщині палила... (польсько - українськи фронт 1944-45 був там довгий майже на 100 км ...)
    лиш на весну 1945 АК-ВіН з УПА намагалися договоритися - та і палити перестали...

Наказ "Шелеста" з 1944 року щодо зміни режиму антипольській акції так як й накази польського Начального Володіння залишился тільки на папірі ...

Море... може дійсно зачинить гілку...

ПС:
    отаке мені навіялося

17. kertis

kertis миється в бані

Я извиняюсь... тут ещё и советское ГБ вставило свои пять копеек в разжигание ненависти путём провокаций.

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Означає це, що тоді це бува теж їх батьківщина....

Парафразуючі -
    ідіоти (фанатикі?) проті регулярной армії ЗУНР - так во - теж не кидаються боротися і вмірати ...
    Видно мав той Львів для них вартість...

19. duncan

Україна зара неукраїнська, яка завгодно -- але неукраїнська!..
    львів для багатьох мав вартість...
    наприклад, для карла 12, який перший його завоював за кілька сторіч...
    що стосується орлят, то я думаю, що ця війна була цілком спрогнозована: поляків повстання хмельницького нічого не навчило...
    до речі, не підкажете, що робили тут французи з де голем на чолі під час україно-польської війни?

20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Как что, помогали полякам

С 1919 по 1921 год де Голль находится в Польше, где преподаёт теорию тактики в бывшем училище императорской гвардии в Рембертове возле Варшавы, а в июле-августе 1920 года непродолжительное время воюет на фронте советско-польской войны 1919—1921 в чине майора
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Шарль_де_Голль

Останнє редагування модератором: 16 гру 2008
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)