УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

Там де хорошо.
    Ги-ги..
    А хорошо.та де нас нема...

2. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

фильм "Бандеровцы: Война без правил"

Я холодний від цього фільма. Гіпноз народу спецслужбами. Виявляється ОУН-УПА жорстоко замордувало до смерті 60тис. мирного населення :n:
    Бандеровцы: Война без правил

Страна: Россия
    Жанр: Документальный фильм
    Продолжительность: 42 минуты 20 секунд

Описание: Документальный фильм, рассказывающий о "национально-освободительном", а по-сути бандитском движении на Западной Украине под предводительством С. Бандеры. Долгое время советские власти пытались умалчивать об этой войне. Фильм скорее призван показать, что не все участники Бандеросвских банд разделяли убеждения своих командиров.

Качество: TVRip
    Формат: AVI
    Видео кодек: XviD
    Аудио кодек: MP3
    Видео: 384x288 (1.33:1), 25.002 fps, XviD build 9 ~900 kbps avg, 0.33 bit/pixel
    Аудио: 22.050 kHz, MPEG Layer 3, 2 ch, ~47.79 kbps avg

Скачати його можна на торенті http://www.tfile.ru/forum/viewtopic.php?t=140702

3. lemberger

lemberger Well-Known Member

це те саме що дивитися фільми про Гітлера зроблені сучасними неонацистами. Він там визволитель, месія і взагалі такий лапочка....

• Подобається Подобається x 2
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

По ТВЦ показали фильм из серии "Горячие точки холодной войны" Две серии посвящены именно ОУН и УПА. Рассказвают как и участники УПА, так и участники отряда Ковпака, и Министерсва внутренних дел, боровшихся с УПА. Собственно старые и во многом симпатичные люди. С обоих сторон.

Во многом это было дело случая, а не выбора. С лидерами - отдельный разговор. Приберегу.

Кстати, никто не может привести данные сколько с ЗУ были в Красной армии и бились с немцами в ее составе ? Сколько ушло и сколько вернулось ? В фильме позвучало, что 20% молодых с ЗУ попали в Красную армию, но непонятно сколько это. Означало ли это только украинцев или поляков тоже ?

Вообще исходя из базы данных, опубликованной и имеющейся в Интернете можно найти данные о количесве погибших по каждой области.

Погибших ссоветской стороны - около 14 миллионов (из базы данных, но там есть дублирование данных) а с немецкой 9 миллионов.

5. Дана

Дана Well-Known Member

Як ті фільми виводять мене з рівноваги, ну скажіть як населення годувало і допомагало протриматися в партизанах до середини 50 років тим бандарівцям? Без потужної підтримки мирного населення вони би не всиділи в лісі довго, якби вони різали своїх, то люди би їм не давали їди, поздавали би НКВДистам і т.п ( Це питання риторичне, а не персонально вам)

• Подобається Подобається x 5
  6. Salata

Salata Well-Known Member

А как население выкормило и обеспечило бандитов в 90-е? Озолотило просто. Это риторический вопрос, подсказка: у кого было оружие?
    Подозреваю, что в обеих ситуациях НКВДистов остро не хватало...

7. Городецький

Городецький Well-Known Member

Хочте сказати що бійці УПА жили за рахунок дикої інфляції і операцій купи-продай? Ви марите!

• Подобається Подобається x 2
  8. Дана

Дана Well-Known Member

Дурниці. Мої батькі родом з Тернопільщини, там при вїзді в кожне село стоять насипані могили. на яких висять списки тих хто воював в УПА, я якраз сьогодні туди поїду, маю надію що не забуду зфотографувати, так от в селі мого батька в списку більша половина села, а по фаміліях то з татової родити десь процентыв 40. В селах ті могили доглядають, приносять живі квіти, впорядковують - то також роблять під дулами автоматів? Я можу сказати що і з маминої і з татової сторони багато людей воювали в УПА, і ніхто їх головорізами не рахував, і їду їм передавали і одяг, і ліки і переховували під страхом бути висланим в Сибір не під дулами автоматів. Рідна сестра моєї бабці за допомогу бандерівцям була вислана в Сибір, де відсиділа 20 років, голова сільради прибіг до неї десь за пару годин до арешту і попередив щоб вона втікла у ліс, але у неї було 2 синів, і велика родина вона побоялися що постраждають вони і не втекла а синів розібрали інші сестри і видавали їх за своїх щоб їх не рахували ворогами народу, так от ніодна людина з села не донесла нквдестам про це, і сини її нормально виросли без мітки - сини ворогіа народу.

• Подобається Подобається x 3
  9. Salata

Salata Well-Known Member

Хочу сказать, что бандиты 90-х начинали с отбирания денег у населения "за защиту", это потом они доросли до финансовых операций...
    Кстати, те, кто сразу начал с махинаций и все-таки привлечены к ответственности - "жертвы режима", вполне логично, правда?
    Кое-кому население платило надбавку за газ, который этот кто-то не добывал, не транспортировал и не строил ничего для его транспортировки... И это же население считает кого-то "борцом с режимом".

Хочу сказать, что отношение населения не годится в аргументы.

Додано через 4 хвилини
    То есть забота о родственниках такая редкость, что кроме борьбы за цели УПА ничем не объясняется?

10. Дана

Дана Well-Known Member

Знаєте є такий анекдот
    ..... ЧТО ТЫ ПЛЕТЁШЬ!?!?
    - Я плету макраме, вышиваю гладью, вяжу крючком(с)
    Так от що ви плетете? Які 90 з розбоями качків-самородків і УПА з партизанським рухом? Навіщо ви свідомо підміюєте поняття? Я знаю що є дві сторони барикади, так от ми з вами по різні сторони. Я пишу про те що зачепило мою сімью, не десь хтось написав а я прочитала - бандерівський рух тісно зачепив мою сімью. Прошло дуже багато часу - але я ще не чула щоб когось з тих хлопців чи дівчас що пішли в УПА у нас в селі називали зрадниками чи бандитами.А от послухати старих людей і почути про визвольну червону армію також довелось, і розумію чому молодь шла в УПА, а населення підтримувало їх. Ви напевно погано знаєте ті краї, партизанили по усій окрузі і в лісі можна було зустріти багато людей зх різних районів, і це не обовязково були хлопці з сусіднього села.,моя бабця не питалася -А ти мій родич чи ні , а помагала без питань, чим могла.

• Подобається Подобається x 1
  11. Городецький

Городецький Well-Known Member

Певно Ви якихось певних бандитів маєте на увазі. Криміналітет 1990-х з'явився від злиття організованої злочинності і партійних і комсомольських ватажків, які відчули що зараз дерибан грошей і влади буде майже безкарним. Без сумніву, було безліч шляхів, можливо й газ. Боротьба з режимом? Де, яка?

Але в такий спосіб Ви дійдете до порівняння буквально усіх людей зі зброєю - всі поголовно бандити? М'яке й солодке рівняєте?

12. Salata

Salata Well-Known Member

Я, если Вы не заметили, сравниваю "помощь населения". Если бы в 90-х кого нужно посадили (за разбой, убийства), то как Вы думаете, что бы говорили их родственники? "Он просто хотел заработать" - ? А если бы те 90-е отстреливались от милиции, знаете сколько было информации о "зверствах власти"?
    Понять этих людей можно, любой мог оказаться на их месте, я имею ввиду родственников "людей с оружием". Пока они не начнут нас с Вами заставлять кланяться идее "первичного накопления капитала" и не замечать методов.

13. Дана

Дана Well-Known Member

Який капітал накоплювали партизани УПА?

14. Salata

Salata Well-Known Member

А что, убийства бывают только ради денег?

15. Дана

Дана Well-Known Member

Тобто ті "ужасні"бандити-бандуріти"-партизани-бандерівці т:aggressive:ак застрашили населення, що воно і досих пір боїться і досих пір віддає шану бійцям УПА?:padonak:

16. Salata

Salata Well-Known Member

Бойцы УПА несли идеи превосходства одной нации над другой, то, что эта идея была сильно распространена среди населения - факт. Тем не менее, огромное количество людей с оружием в лесах не дало за несколько лет ни одного масштабного боя армии (ни немецкой, ни советской). И поддержка родственников не меняет ситуации.
    Партизаны - это когда действия совместно с армией. Иначе нет смысла партизанить против регулярной армии противника (это как искать исключительно под фонарем). Совместно с какой армией "партизанили" УПА? Та, что несла идеи превосходства единственной нации не сходилась с УПА в вопросах выбора этой нации.

17. Дана

Дана Well-Known Member

А які ідеї несла Червона армія і Армія Крайова в лісах Волині і Галичини?

18. Salata

Salata Well-Known Member

Советская армия шла на Берлин.

Вообще, примеряя Вашу точку зрения на себя, получаю курьезные выводы: получается, фашисты захватили полмира только ради того, чтобы поиздеваться над населением Краснодарского края.

19. Дана

Дана Well-Known Member

В 39 році? А не зарано вона вийшла?
    Звичайно я ззнаю що УПА під такою назвою було створене в 1942році, але загони які при обєднані мали назву УПА були створені ще задовго до 41 року, і перше їх завдання було боротьба з поляками і Армією Крайовою.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

у мене з’явилася одна думка, почитавши ці два останні дописи....

в польщі так само "хаять" "армію крайову" і восхваляють "армію людову"?..

чи це суто український феномен?...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)