УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Геноссе KLIBERN. Він давно похований. Але знаходяться збоченці, які ексгумують його смердючий кістяк...

• Подобається Подобається x 2
  2. Dred

Dred Well-Known Member

Націоналізм Донцова, Сціборського, Липи, Стецька застарів чому, тому що так кажуть вороги України.
    Вороги України нікуди неділися це теперішня неукраїнська влада, комуністи, проросійські організації, і ніші імперські сили, ворог є і його чітко видно це не якась міфічна загроза, цей ворог стоїть чітко перед нами і не приховує своїх планів. Проголошуючи міфічні загальнолюдські цінності вони з українців хочуть зробити собі легку здобич. А борців за волю України називають фашистами, екстремістами, бандитами.
    На Українську націю вони дивляться як на населениє, бо їм не потрібна нація їм потрібна тупа маса.
    Та й які цінності вони хочуть нав'язати українській нації? А вони взагалі у них є? Крім того що в СРСР била кАлбаса дишовая. Вони хочуть звести українську націю до рівня худоби щоб мозок був у шлунку. І щоб люди тільки і думали про те де б дістати їжу.

Про партріотизм добре сказав Степан Ленкавський.
    Патріотизм - це почуття. Це любов до батьківщини і любов до його народу. Націоналізм - це вольове напрямлення політичних бажань народу по лінії його практичних життєвих інтересів.
    Патріотизм - це емотивний настрій людей, що свідомі того, що вони люблять свою батьківщину. З патріотизму, з любови народу й батьківщини можуть постати й поставали бажання політичними чинами захищати інтереси народу. Тоді ті політичні чини чи політичні напрямки, що зродилися з патріотизму, стають бажанням дії для інтересів народу, й отже змінюють свою якість. З емотивних настроїв вони перемінюються і оформляються на політичні хотіння, отже перемінюються на націоналістичну течію.
    Іншими словами, патріотизм не є ще націоналізмом, але може деколи вистарчальним грунтом, з якого повстає націоналізм. Патріот не є і не мусить бути націоналістом. Націоналістом патріот стане тоді, коли емотивний настрій любови до батьківщини спонукає його політично діяти й думати виключно по лінії здійснення політичних інтересів народу, мати почуття зобов'язаности супроти політичних потреб народу.
    З цього заключення таке: не кожен патріот є націоналістом, не всякий патріотизм є основою для зродження націоналізму. Але націоналіст не може не бути патріотом.
    Що так воно є, це роз'яснить такий приклад з нашої історії. В 60-х роках минуло століття, підо впливом пізнього романтизму, повстав на Правобережжі народницький, або хлопоманський рух українських патріотів. Була це сентиментальна молодь, яка захоплювалася українськими селянськими масами, спочатку його положення, "ходила між народ" та списувала народні пісні й звеличувала їх красу, переодягалася в народну ношу, працювала над плеканням рідної мови й мляво переборювала масову неграмотність, але нічогісінько не робила, щоб поправити політичне положення того народу. Навпаки, хлопомани принципово були проти політично роботи в обороні національних інтересів того народу, який вони так дуже романтично кохали. На цьому прикладі народолюбців ясно видно, що патріотизм не тільки не мусить бути основою для конечного зродження націоналізму, але що з патріотизму можуть повстати такі течії громадянської думки, які в цілій основі суперечні й ворожі націоналізму.

І тут виникає питання а які зараз в Україні є патріоти, і чи вони українські а не "совєтські", російські чи ще якісь. І чи вони дійсно стануть на захист України, якщо Росія захоче провести якесь Принуждєніє до чогось....

І так націоналізм має на меті прийти до влади і втілити свої плани в життя як і кожна інша група людей яка сповідує лібералізм, соціалізм, консерватизм чи ще якусь ідеологію. Чи може інші ідеології це красиві вінки на шию кобилі...
    :cofee:
    Монопартійно-тоталітарна система шкідлива для розвитку нації, завжди згубна для панівної політичної монопартії і її ідей. Як для цілої нації, так і для кожного здорового політичного руху найсприятливішим є такий лад, в якому панує справжня свобода, в якому ідеї, політичні програми й концепції вільно розвиваються й змагаються між собою, політичні організації вільно плекають, поширюють і ведуть свою діяльність.
    В системі справжньої свободи суперництво між різними ідеологічними, суспільно-політичними течіями й організаціями розв'язується критерій ідейно-морального порядку, а не примусом і насильством. Ми боремося за такий лад справжньої свободи і будемо його реалізувати.

Степан Бандера. Слово до українських націоналістів-революціонерів за кордоном.

Останнє редагування: 18 жов 2012
    • Подобається Подобається x 5
  3. VasMT

В славних традиціях, - всі винні, всі вороги, от якби не вони... І совєти винні, і влада винна, і народ тупорилий винен... Одні нацята, всі в білому... Але їх чомусь не підтримує Україна. Не підтримує український народ і нація українців. Такі козли...

Був час, дуже модно було цитувати де треба і де нетреба мертвих вождів...
    Некрофіли...

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Це ви часом не про Бандеру? Ну - того, що допомогав НIмечченi пiдкорити український народ? Чи про Шухевича - який аж до 43 року носив нiмецьку форму - i вiрно служи всюди, де його не посилали нiмецькi нацисти? Це по вашому - патрiотизм?
    Для патрiота - присутнiсть любого загарбника - пiдкреслю - любого на його землi - не сумiстна з життям. А те, що робила оун - це полiтична клоунада - з гаслами для нацiоналистичної бiомасси. I як я бачу - вона ТАК бiомассою i лишилася - нiчого не забула i нiчому не навчилась.

5. Dred

Dred Well-Known Member

О це ви залили про винних, я ж про винних нічого не казав. Ви мабуть згадали старі добрі радянські традиції де були постійно вороги народу різних мастей.:cofee: Я думаю ви добре знаєте всіх ворогів народу совєтського.
    І хто так нацята? Будь ласка конкретніше.
    Некрофіли? Ви знову по своє наболіле.

---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

А можна конкретніше про Бандеру і Шухевича, як він німцям допомагав?
    Ви так і не зрозуміли різницю між націоналізмом і патріотизмом.
    Любого загарбника в тому числі і радянського. От на початку війни солдати ЧА здавалися тисячами бо їм радянський окупант був вже в печінках.
    Я так розумію раднська окупація вам довподоби.
    Ну звичайно бороться заради самостійності держави це клоунада а лизати дупу радянському окупантові то будете мати респект і повагу партії.

6. Дальневосточник

Господин VasMT как раз не вспоминл о "советских традициях" - а указал на то, что националисту обязательно нужны враги. Без этого - никак.
    Что, собственно - последовательный националист сам и подтверждает:

7. Dred

Dred Well-Known Member

Як раз в радянській традиції можна знайти масу прикладі як шукали ворогів: меншовікі, троцкісти, буржуазія, куркулі, підкуркульники, націоналісти, імперіалісти, сіоністи і так далі.
    А ворогів в України завжди вистачало і вони були реальними на відміну від радянських. Які під гаслами боротьби з ворогами пролетаріату знищували український народ.

8. Дальневосточник

Знаете - я бы не стал ТАК писать о ваших "священных коровах" - если бы они действительно боролись со всеми. Но ведь это совершенно не ТАК. Рассказывать вам, чем занимался с 39 по 43 год гауптман Шухевич? ТАК вы должны бы знать это лучше меня - и опровергнуть мои "лживые измышления" - с фактами. :)
    И еще - когда пишете об "оккупации" - не забывайте приписывать - Галиции. Уж не знаю, как в ваших головах умещается факт "оккупации" одной части Украины другой - но видимо как-то все это уживается.

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:18 ----------

Выходит, что избранная украинским народом власть - неправильная? Надо что-то делать с народом. Нацоналистам, как я вижу, с ним не везет...

9. Dred

Dred Well-Known Member

Священні корови це у вас.
    Шухевич в 1939 р. боровся в лавах Карпатської Січі, з осені 1939 р. проживає з родиною в Кракові. Весною 1941 р. командир батальйону Нахтігаль. 13 серпня Нахтігаль вирушив до Нойгамера куди прибув 27 серпня. Там був розброєний. Оскільки у вояків було два виходи або концтабір або продовжити службу на рік. Зібрані разом вояки погодилися тільки кожен індивідувально підписати контракт військової служби до кінця 1942 р. 16 березня 1942 р. батальйон відправили в Білорусію.
    8 січня 1943 р. Шухевич знаючи що всіх старшин арештують, непомітно зник.

Виявляється існувала незалежна Україна? І той цирк з Народними Зборами ви називаєте приєднанням. Звичайнісінька окупація. Бо якби це було визволення не відбувалися б масові репресії потім на ЗУ.
    А які українські війська "визволяли" ЗУ?

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

Вибрана народам влада ви уточняйте яка радянська чи теперішня при фальсифікаціях?:cofee:

• Подобається Подобається x 4
  10. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Забагато радянського пафосу, маестро. Скажіть просто, що націоналізм похований в межах Вашої фазенди та починайте приймати до себе інфільтрантів з Пакістану, Афганістану, Судану та так далі... Не забудьте хутенько збудувати мінарет. Бажаю творчих успіхів. :hi:

• Подобається Подобається x 4
  11. Дальневосточник

Прям ТАК и проживал - до весны 41 года?

Представьте себе, что у - как сейчас говорят - большой Украины - была их власть. И их страна. И ее они защищали от нацистов - вкупк с их добровольными помощниками. Оба моих деда и старший брат отца воевали в КА. Посмотрите на приведенные данные о численности УПА - и соотнестие их хотя бы с численностью населения ЗУ. И посмотрите - сколько украинцев воевало в КА. Вспомните о простых краснодонских подростках - ничего особенного - как заявляют - не совершивших, однако не ставшие не только помогать немцам - а по мере сил мешать. За что были убиты самым зверским образом. Как раз, когда Шухевича "предупредили" - и он перестав сражаться "за Украину" в Белоруссии с белорусскими партизанами подался наконец в лес...
    Давайте - с самого начала. :)
    Какая именно - не та?
    А та - это "свобода"? Ну ТАК если они наберут 5% - можно будет устраивать прздник! Это количество - и есть те, кто согласен с вашими тезисами об "оккупации", "не той" власти - и прочими глупостями.
    Не везет с народом...Что тут поделать... :)

12. Dred

Dred Well-Known Member

У вас є інша інформація про весну 1941 р.?
    Ага була їх, вони за неї голосували, обрали власного незалежного президента і уряд (радянський). І навіть власна армія була, і вела міжнародні відносини ця совєтська Україна повністю самостійно.
    Ну звичайно українці добровільно йшли в радянську армію і добровільно потім здавалися німцям а потім їх добровільно коли Совок повертався силою мобілізовували в ЧА. Яка чудова власна ряднська влада.

Я про Свободу нічого не казав. І напевно в нас на ЗУ 95 відсотків вважають що в 1939 р. це було визволення. І напевно на Великій Україні всі 100 відсотків людей теж вважають радянську владу своєю.:cofee:

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Да? Ну и много Вы насчитали среди них украинцев?:dntknw:

14. Дальневосточник

А вы как определяете украинцев?
    По списку,по отцу, по матери, по лицу, по паспорту, по хромосомному анализу, по положению звезд?
    А может - по желанию не сотрудничать с захватившими твою Родину иноземцами - вкупе с их добровольными помощниками - а бороться с ними?

15. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

В данном случае по фамилии, имени и отчеству. Возможна ошибка. Но маловероятна и на общее процентное соотношение влияет незначительно. А Вы как?
    Понятно. Те, кто не кричали "За Родину!!! За Сталина!!! За Голодомор!!!" - украинцы...

16. Дальневосточник

Вот именно от вас - не ожидал. :)
    Владимир Евгеньевич Жаботинский - видимо русский... :haha:
    Никудышний вы сотрудник моссада. :)
    Ясное дело - у вас украинцы только те, кто клялся - "Ich schwöre bei Gott diesen heiligen Eid, dass ich im Kampf gegen den Bolschewismus dem Obersten Befehlshaber der deutschen Wehrmacht, Adolf Hitler umbedingten Gehorsam leisten und als tapferer Soldat bereit sein will, jederzeit für diesen Eid mein Leben einzusetzen."
    Український переклад: "Я присягаю перед Богом цією святою клятвою, що в боротьбі проти большевизму буду беззастережно слухатись найвищого воєначальника німецького вермахту Адольфа Гітлера і хочу як відважний солдат посвятити своє життя постійному виконанню цієї клятви."

17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А Вы думали
    :)))

Нет, русскомовний...:haha:

Вы за Моссад переживаете или за меня?:)))
    Для меня украинцы и все те, кто боролся за независимость Украины и те кто был обманут и использован Россией и Советами в своих имперских целях.
    А их (тоже, кстати, украинцев) просто Советская власть довела до этого.:sad:

18. VasMT

Знову, геноссе, Ви поставили все з ніг на голову.
    Наводячи можливість існування етно-націоналізму без визначеної території, без конкретної країни, я мав на увазі і ваш національний націоналізм. Щодо пакістанців та інших "паломників-біженців", то якраз сучасний євро-націоналізм, так ефектно пришпилений до нашого, як доказ воскресіння націоналізму в світі, нічого спільного з заявами наших нацят не має. Жодна із націоналістичних сил Європи не закликає виперти з країни громадян-представників інших національностей та віри. Вони, і я з ними повністю солідарний, вимагають заборонити безконтрольну міграцію та надання мігрантам громадянства, права на роботу, надання допомоги та інші преференції емігрантам, які не бажають приєднюватись до громадянського суспільства цих країн, а тільки паразитують за рахунок чесних платників податків. Я теж вимагаю відмінити безвізовий режим із усім світом, який не надає нам такого права, заборонити працевлаштування нелегальних мігрантів, утруднити надання громадянства аж до повного його унеможливлення... Тому не треба приписувати мені вселенський інтернаціоналізм. Я не вселенський філантроп.
    Крім того я підтримую ідею Йушча економічного націоналізму. Але до етно-націоналізму це не має жодного відношення.

19. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Це, виключно з Вашої точки зору, камарад. Щодомене то Ви досі плутаєте націоналізм з нацизмом та фашизмом.
    Жодний нормальний український націоналіст не вимагає "виперти з країни громадян-представників інших національностей та віри", якщо вони асімілювалися, не порушують законів знють мову та вписуються в поняття нація. Якщо людина розподіляє українськи національні коштовності то не її віра, не її національність не мають значення. А як ні, то ні. Не можна бути толерантними до громадян, які впроваджують в Україні чужі коштовності та лобірують інтереси інших держав. Відсутність саме цього принципу привело до саморуйнування націй на національній (етнічній) основі у странах Європи.
    Не може бути екномічного націоналізму без етнічного. Почитайте пана Мішеля Люка.
    Я не знаю, на чому базується українська нація для Вас. Для мене на етнічних українцях.

• Подобається Подобається x 3
  20. VasMT

Які, гм, коштовності (?) повинні, гм, розподіляти (?) (якісь дивні слова... Ви що, з російської перекладаєте?) етнічні жиди, аби на них не лилась "любов" націоналістів? (буквально позавчора я чув на свої вуха прояви любови до жидів від І.Фаріон). Яким критеріям повинен відповідати я, щоби щирі перестали називати мене (повний перелік наводити не буду, Ви і так в курсі...) своїм ворогом? І які такі країни Ви маєте на увазі? Римську імперію чи рейх?
    Невже о_О?
    А як тоді пояснити американський економічний націоналізм? Канадський, іспанський в решті решт...
    Якої він національності?
    А для мене на громадянах України. І не важливо, чи він татарин, росіянин чи угорець. Конституця чітко визначає - всі громадяни України рівні між собою. І поки державотворення буде проводитись на титульності народжених у середу під час дощу в непарний день, доти не буде ні миру, ні злагоди в Україні.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)