УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. kym

kym Well-Known Member

про що ви торочите, якби Німці не дали Леніну грошей та вагону фіг би з того що вийшло.... все це була висококласна афера. А кожна афера залежить від багатьох факторів і є дуже не стійка до впливу випадку. Тобто любий випадок може зліквідувати аферу... І ніякої теорії там не було - вся ця писанина більшовиків була окозамилюванням .... писали одне а робили друге..... А ви на основі тої писанини робите якісь висновки - їй богу примітивно аж до смішного

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ні, ні... Не плутайте.
    Лєнін вже на І-му з"їзді РСДРП мав чітку програму дій. І вона не приховувалась.

• Подобається Подобається x 2
  3. Gron

Gron тафгай

Ви десь Бронштейна загубили, нє ?

4. VasMT

Троцько? Ні, не загубив... Їх там багато було. Плєханов, Бернштейн, Аксельрод...
    Але практичне застосування ідеї соціал-...ізму належить саме Лєніну сотоваріщі. Наступним практичним застосуванням була NSDAP з третім рейхом ,ОУН із Вільною Україною, КПК із Великим Китайським стрибком...
    Але першим був Лєнін.

5. Gron

Gron тафгай

Я б посперичався але ліньки.

6. VasMT

І я не бачу змісту. Головне, що всі вони заточені на одне. На знищеня відміних від себе людей. Будь то класів, чи націй, чи рас...

• Подобається Подобається x 5
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В цьому випадку, Василю, найкраще висловився Антуан Сент-Екзюпері. Він сказав, давайте зробимо ворогами горбалів. Звичайно, серед них є злочинці. Але, всі? І їх треба знищувати? Ось зробили оунівці ворогами поляків. Та ми з ними жили 700 років!!! Було всяке, але превалювало добре. І подивіться, зараз поляки є нашими найкращими друзями. Коли світ відрікся від нас бо не хоче мати з дурнями справи.
    Хоча я не є спеціалістом по тоталітарним режимам...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Де ви були з Боровцем, якби я про нього мову не завів? Тепер і по Боровцю стали експертом?

9. VasMT

В цьому, Педро, є наша спільна риса.
    Я народився в Лугінах. До Олєвська 60 км. Моя бабця померли в 1983 році. Мені було 19...

• Подобається Подобається x 3
  10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А чого до Олєвська? До Олевська.

...я пас ягнята за селом?..

11. VasMT

Ні, Джеко. Все ж таки ОлЄвск. Без мякого знаку і через Є.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Починається.

13. VasMT

The end. Game over...

• Подобається Подобається x 4
  14. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Когда в некоторых публикациях натыкаешься на утверждение о том, что в рядах Украинской Повстанческой Армии (УПА) было много евреев, то невольно вспоминаешь известную байку о том, что два волоса на голове - мало, а в борще - много. Разыскать сколько-нибудь евреев, воюющих в рядах УПА, да еще и представить их героями, потребовалось тем, кто ратует за реабилитацию УПА и ОУН (Организацию Украинских Националистов). Логика здесь такова. Если евреи свое участие на стороне ОУН-УПА признают значимым, то, как минимум, с этих формирований снимется обвинение в геноциде евреев. Больше того, героизация евреями евреев-бандеровцев автоматически оправдает героизацию в Западной Украине украинцев-бандеровцев их почитателями и преемниками.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Герої нашої нації і нашої країни не потребують "реабілітації" перед зайдами ("прінєсьоннимі вєтром") та окупантами. Ми чітко знаємо - хто ми, де ми живемо і чого прагнемо.
    А ті, хто публічно плутаються (отут, на форумі) у своїй приналежності та "патріотизмі" нагадують нещасного гермафродитика, який не може визначитися - хто він - Коля чи Оля. І в який туалет йому (їй) слід ходити.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну був геноцид євреїв, кацапів і поляків. І шо? Хочете ще? Я би за вас не каявся. Такий принцип геноциду - збираєм багато-багато таких мудаків і припиняєм їх жалюгідний вклад в розвиток гуманізму. :)))

17. kym

kym Well-Known Member

А ви що єврей...? Нам якось до лямпочки чи євреї щось визнають чи не визнають. Українці визнали боротьбу УПА за державу - своєю історичною героїкою... про неї пишуть книжки знімають фільми, ставлять памятні знаки. Те що ви особисто не визнаєте нам теж до лямпочки ... бо ви російський воєнний колоніст і було ь дивно як би ви визнавали. і всякі ваші сперечання на цю тему тільки на користь - таким чином іде популяризація ОУН УПА -хочете ви цього чи не хочете

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Партизанськи могили, які зустрічал на своїх карптаських стежках...

в Чорногорі...

Над долинкою Бистреця, неподалік Малої Маришевської

• Подобається Подобається x 6
  19. Gron

Gron тафгай

20. VasMT

:)))
    Може назвете парочку? Ну крім блокбастеру "Нескорений". Дужжже кортить подивитись...
    :mocking:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)