УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radvan

Radvan Well-Known Member

Автор терміну "геноцид" Рафал Лемкін казав з трибуни ООН: голодомор в Україні "є класичним прикладом радянського геноциду, найдовшого й наймасштабнішого експерименту з русифікації, а саме - винищення української нації". Він виділяв кілька етапів геноциду: знищення національної церкви, інтелігенції (розстріляно, напр., більшість членів спілки псьменників) знищення селянства, як найбільшого носія українськості, залюднення українських територій іншими народами.
    Чомусь тільки в Україні і на Кубані, де переважало українське населення, існувала практика чорних дошок, коли у людей забирали останній будь-який харч,а не тільки зерно, а села блокувались військами.
    Генсек ЦК КП(б)У Станіслав Косіор 2 грудня 1933 року у газеті "Известия" сказав: "Украинский национализм - наша главная угроза. Украинское крестьянство было принесено в жертву, чтобы искоренить этот национализм...".

• Подобається Подобається x 5
  2. Маріка

Маріка Well-Known Member

Із всіх цих суперечок чомусь напрошується таке: Ми, що живемо поруч з вояками УПА, можливо в когось навіть рідні мали до них стосунок, живемо поряд із свідками тих подій, які можуть точно сказати як це було і вважаємо вояків УПА ГЕРОЯМИ. А ті люди, що знають про них тільки те, що їм вдовбила в голову рад. влада і решта провокаційної макулатури, що ніколи навіть не пробували зрозуміти ЗА ЩО вони жертвували своїм життям починають тут розказувати які УПА були терористи. Парадокс!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. Radvan

Radvan Well-Known Member

Навпаки, я про це тут уже писав. У Західній Україні дуже добре пам’ятають той голод. Завдяки УПА у цей час на Заході колгоспів ще не було і відповідно не було голоду, тож десятки тисяч східняків наводнили західну Україну і так врятувались від голоду і врятували свої сім’ї. Допомагала голодним прибульцям і моя сім’я. Я, каюсь, нарікав, що східняки ставлять пам’ятники "жертвам" УПА, але чомусь не чути від них ні слова подяки за порятунок від того голоду. Але, як виявилось, у нас на Волині живе дуже поважний і авторитетний чоловік, родом із Запоріжжя, який втік сюди від голоду у 47-ому році, і виступив з ініціативою саме у пам’ятному знаку висловити подяку західнякам за порятунок від голоду своїх співвідчизників зі сходу..

4. Bittle

Bittle Well-Known Member

Але чому рішення ПАРЄ "Голодомор – не геноцид"?

5. Radvan

Radvan Well-Known Member

А за рішенням Верховної Ради голодомор - це геноцид. І за рішенням урядів багатьох країн. Але забудьмо про рішення і просто усвідомимо весь той жах, який Сталін проробив з українцями, його наслідки, і насамперед самі собі дамо чесну відповідь. А тоді вже можемо говорити з ПАРЄ і дивитись на їхні рішення...

6. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Але селяни якраз і були етнічними українцями. Тому винищення "ідеологічних" ворогів фактично набуло ознак геноциду...
    А Західна Україна не постраждала від голоду 1946-47 років дякуючі саме бандерівському опору. Не змогли совєти налагодити відбір і вивоз збіжжя ;)...

---------- Додано в 22:44 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

Бо газ в Росії;)...

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не зовсім правдива інформація, Radvan.
    Були колгоспи на заході України ше в 1945-му.

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Теж, Яремо, не зовсім правдива інформація...

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

До слова. Читаю нинішній тижневий Експрес. Натикаюсь на статтю про УПА. Точніше про туристичний маршрут стежками УПА. Все добре, похвально, але зразу впала в очі фраза.
    Своїми словами:
    Маршрут пролягає через Колківську республіку, завдяки УПА яка простягалась на ДВІ ТИСЯЧІ кілометрів :)))
    Може хто має під руками циркуль і зможе відкласти на мапі Євразії цей відтинок ;)

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

я відклав... площа Росії зменшилась на тритину... от молодці..

• Подобається Подобається x 1
  9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

И я померял...Заехал в Германию...Теперь понимаю, почему УПА сражалась с немчурой - они у Германии территорию оттяпали! :haha:

• Подобається Подобається x 3
  10. LANA

LANA Well-Known Member

Так с кем в годы войны воевало УПА?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А яка різниця з ким? Хіба мало того, що УПА воювало ЗА Україну?

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Чего уж тогда мелочиться ?За мир во всем мире ! Ха счастье трудового народа!

Во как....

• Подобається Подобається x 4
  13. Romko

Romko Дуже важлива персона

З окупаційними військами.:dntknw:
    А Ви,хіба не знали?о_О
    І чого вас там вчать....:sorry:

14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Єхидства і жовчі вам не позичать....

15. Bittle

Bittle Well-Known Member

прогуглите насчет архивов Кобленца и Бонна...
    не всё так однозначно, как Вы думаете...

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думаю мова йде про 1932-33.

17. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

18. VasMT

:)))
    Хтось там думкою багатіє...

Будьте уважні-і-і-і...

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Цей текст давно потрапив до архівів форуму, тому реанімую його.

Автор - московський журналіст-політтехнолог українського походження, з яким я мав честь зустрітися восени 2004.
    Член Спілки журналістів Росії та Москви.
    Відомий колекціонер української музики.
    Помер у січні 2005 р.

================================

Останнє редагування: 27 тра 2011
  20. VasMT

Основна частка "хряснутих" якраз і складалась із т.з. інших душогубців? ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)