УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы сами-то поняли, что написали? А как прикажете понимать Мюнхенское соглашение - как дружбу Англии и Франции с Гитлером? И - следуя вашей логике - англичане и французы гибли вроде бы как за Родину - а на самом деле из-за обмана их правителей? Нет, господин Мих - не надо наводить тень-на-плетень. Не надо путать помощь в захвате своей земли - с ее защитой от поягательства врага. Ни сталин, ни другие участники антигитлеровской коалиции не помагали гитлеру захватывать их (подчеркну еще раз! - их Родину). А вот оун (руководящая и направляющая сила упа) - как раз именно это и делала - помагала бесноватому захватывать Украину. И от этого - не уйти никак - хоть ужом крутись. Красивые рассказы о борьбе за незалежнiсть существенно подмочены сотрудничеством с оккупантами в захвате нашей Родины.

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абсолютно згідний. І ми нікуди не зайдемо, якщо будемо керуватись мітами на кшталт совків. Я тільки одного не знаю, звідки добродій Ким взяв, що я роблю висновки і приплітаю Кремль.
    Одного я не роблю - не ставлю на один рівень ОУН і наших людей які як вміли і могли боролись з червоними нечистями: східною і західною.
    А ось лідери... я маю на увазі ОУН? Боролись один з одним (дехто з коханками) і били не тих що треба.
    Терор ОУН був спрямований не тільки проти зовнішнього, але й проти внутрішнього ворога, у першу чергу — проти тих, хто виступив за нормалізацію стосунків з польським урядом. Сучасний український історик Я.Грицак відзначає, що «всього націоналістичне підпілля провело 63 замахи. Їхніми жертвами стали 25 поляків, один росіянин і один єврей; більшість — 36 — були українцями (з них один комуніст!)»
    Я висновків не роблю. Просто в свій час вислухав багато історій, які розповели мені очевидці подій другої світової, серед яких було багато моїх родичів.
    Я регулярно читаю Захід.нет, де багато нестандартних статей наштовхують на роздуми, особливо роль рускаґа міра в історії України.
    І на основі цього всього напрошується питання: КОМУ ВИГІДНО?

3. kym

kym Well-Known Member

Це якщо дивитись з точки зору росіянина-колоніста переселеного в Україну. З точки зору Українця проживаючого в Україні і німець був окупант і руский був окупант. А коли бються два окупанта то є варіант що вони друг друга перебють і тоді скористає третій..... Так от УПА - була тим третім - від цього ніяк не "уйти хоть ужом крутись" бо билася і з німцями і з рускими

---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:00 ----------

Наша "Родина" - Україна ...... Ваша була СеРеСеР - от і вся різниця

• Подобається Подобається x 4
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Україна була вже захоплена Кремлем.
    Для простої людини ситуація була проста, як двері: одні прийшли, а інших вигнали, а потім навпаки - інші прийшли, а тих вигнали. У ті часи не було України. А УПА наагалося виграти в ті ситуації щоь для себе, для України. І хоча їм це не вдалося, справа їх не пропала. У 1991році Україна стала незалежною державою, а це те, чого добивалися УПА. Небуло більше сили в ті часи, яка б добивалася державності для України.

---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

Не знаю, не читав. Знаю одне: Москва заключила договір про дружбу з фашистами. Чим закінчилась та дружба ми знаємо - війни ніхто не чекав, море простих солдат - пушочне мясо. Мудра політика кремлівського ставленика.

• Подобається Подобається x 3
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

юначе - тоді часи інші були, і ви тоді не жили
    інше питання - що ви байкам вірите, і ви нічим не відрізняєтеся від тих, що далі цитують "подвиги легендарної ЧА" (чому легендарна? - бо 99% подвигів - то просто байка/"легенда", а той 1 відсоток - то статистична похибка)
    у вас той самий підхід, але з протилежного боку :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

Ось в цьому вся справа. Коли ми хочемо побудувати державу Україна, ми насамперед повинні позбутися мітів. Тоді ми будемо знати, чому ми такі погані що до сих пір не маємо держави, де ми в історії спіткнулись і чому не змогли піднятись як інші народи.
    І чомусь ми не хочемо думати, не хочемо знати. І починаємо бавитись в Клінта Іствуда, який власноручно винищував тисячі бандитів.
    А міти живучі! Наприклад, "ми козацького роду". Та візьміть ґуґл, знайдіть, прочитайте і дізнаєтесь, що Польща-Литва організували тих самих козаків, щоб захищали південносхідні кордони і які перетворилися на бандюг, зруйнували успішну державу і віддали народ почасти в рабство туркам, а землю москалям...

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:scratch_one-s_head: Шось новеньке.

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не візьмуть, Педро, не знайдуть, не прочитають і не дізнаються.... Легше вірити, аніж знати.

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ви Василю навіть як знайдете все одно спаплюжите, тому навіть не дивуюсь

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

УКРАЇНКИ - ГЕРОЇНІ

Галина КРАЄВСЬКА, с. Новомильськ Здолбунівського району. («Волинь». — 1994 р. — ч. 18, стор. 5).

11. kym

kym Well-Known Member

власне ми хочемо побудувати, а інші роблять вигляд що хочуть. і власне нам потрібні міфи щоб виховувати молоде покоління..... от далекосхідний пропонує нам міфи про сватовських сексот... або про про героїку другої держави СеРеСеРу, а нам потрібні українські - невже це так тяжко зрозуміти. а українських міфів бояться - бо вони виховають покоління яке буде горою стояти за свою державу. І завдання цього форуму поширювати ці міфи, а ви що робите - шукаєте якусь правду причому завжди чомусь негативну. Тут вистарчає тих хто негатив ганяє..... я думаю ви в курсі що між Україною і Росією іде інформаціна війна... так от на чиїй ви стороні....????

12. Дальневосточник

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відкрийте нову гілку - "русские/советские мифы про Украину".

Не набридло цитувати Губермана?

14. Дальневосточник

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Таке буває, як правити світом щоб санітари не здогадались.

16. Pedro

Ну тоді може треба йти далі. Наприклад, "знайти докази" що Геракл був древнім українцем. І ви знаєте як молоде покоління почне виховуватись.
    А на мою думку, потрібна правда, якою б гіркою вона не була. Бо вона допоможе зрозуміти, чому Україна сидить по вуха в лайні і світла в кінці тунелю не видно.
    Це все одно як важкохворий потребує лікування. І замість дослідити, встановити діагноз і шукати лікування, лікар почне видумувати оптимістичні побрехеньки і запевнювати хворого, що він цілком здоровий.
    Це і потребує Україна, бо вона не просто хвора а перебуває в глубокій комі. І шанси на виздоровлення, чесно кажучи, мізерні...
    І мітами тут не допоможете, пане Ким...

17. Boris_Kiev

А Ви багатьох бійців знаєте особисто?
    Я, наприклад, два дні провів у містечку Кергонсоні (NY) де 90% чоловічого населення - вояки УПА. І потім зустрічався з ними у Києві. Серед них були навіть кубанські козаки та українці довоєнної еміграції які тим чи іншим шляхом зійшлися з УПА. Я просто схиляю голову перед тим Людьми і відчуваю гидливе співчуття до осіб, які на 20-му році по смерті совка ніяк не можуть прожувати і виплюнути міфи у стилі "Краткого курса".

18. Дальневосточник

19. Boris_Kiev

Це Ви про ригіаналів і особливо про Табачника?
    А втім я Вас розумію - для більшості гомо совєтікусов не тільки правда про УПА, але й про Сталіна (Хрущов, 20 з"їзд) була не просто шоком, а всесвітнім катаклізмом. Навіть у "дурках" відсоток "Сталінів" перевищив традиційний відсоток "Наполеонів". Але - хто ріс у мікросередовищі, вільному від міфів - той тільки позбувся головного болю і відчув полегшення.
    Ви би подумали, як би то з"їздити спочатку до Північної Кореї, а потім до Південної? Мабуть це буде найкраща терапія від сліз за совком.

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Вот буду гостить в Украине, оголосите субботник. Ну типа детский дом отремонтировать, территорию облагородить. Многие из вас придут? А я приду. Во Львове с 7 жовтня. Жду пропозиций. Работать вдвоем готовы бесплатно. Подарки с собой принесем.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)