УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тобто Ви не в змозі заперечити причетність Лівицького до створення УПА ББ?
    Тобто фактів недієздатності Уряду у Вас також немає?
    Цікавий Ви співрозмовник :)))

• Подобається Подобається x 1
  2. kym

kym Well-Known Member

Це ви стах загубили коли бандити до влади прийшли і думаєте вони цю советську боехню будуть підтримувати. Я б вам порекомендував не літописи читати а архіви СБУ і шукати як КДБісти мирних людей мучили і розказувати нам тут як сватовський сексот передітий у вишиванку виколював очі дітям у ближньому селі.... але я підозрюю що ви цього не зробите бо напевно боїтесь там знайти знайоме прізвище

• Подобається Подобається x 3
  3. VasMT

А нахіба їх тоді видають? Ви не читаєте, Джек не читає, Карабін...
    А-а-а... Зрозумів. Це як ПСС В.Ульянова або История КПСС. Всі бачили, але мало хто зазирав...
    :)))

А Ви нафіга? Яка Ваша основна місія в цьому житті? От і порпайтесь, і нам доносьте...
    На щастя мені Ваше прізвище незнайоме.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  5. Dred

Dred Well-Known Member

Документів не знайдено для підтвердження тих чи інших слів.:cofee:

6. VasMT

Не зважаючи на те, що не знайдено (Вами) документів, вони існують. Більше того, висловлена Вами недієздатність уряду УНР в екзилі теж, не більше аніж Ваша вигадка (не буду застосовувати більш гострі епітети. А активі аж 6 балів).

7. kym

kym Well-Known Member

Читаєм читаєм.... але ми бачимо позитив п ви негатив... а так як ви любитель негативів то і раджу вам архіви СБУ читати там негативів у сотні разів більше і користь для держави Україна буде... ви ж патрійота і правдолюбець

8. Dred

Dred Well-Known Member

Не мною а істориками.
    Наприклад стаття В. В'ятровича
    http://tsn.ua/analitika/taras-borovec-otaman-zagubleniy-u-chasi.html

• Подобається Подобається x 2
  9. VasMT

Позитив у вбивстві жінок? Позитив у знищенні сіл? Позитив у нищені незгодних із намаганням приватизації влади ОУНом?
    Це такі крикуни, як Ви - патійоти.

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ----------

Донесення агента НКВС про розмову з Боровцем. 15 жовтня 1940р.

10. kym

kym Well-Known Member

у захисті населення від мародерства поляків і більшовиків
    у захисті населення від насильної колективізації більшовиків
    у захисті населення від виселень в сибір
    і саме головне у поширенні і пітримці ідеї створення держави Україна.
    А негативів у вбивстві жінок дітей стариків і іншого мирного населення Галичини у каральних органів НКВД набагато більше .... чому ви про це не говорите псевдопотріоте. Назвіть спалені переодітими в бійців УПА каральниками з НКВД села ... про це теж в літописі написано... чому про це не говорите, а кидаєте підготвленні в Кремлі гасла... а раз не називаєте- то видно ваше предвзяте ставлення до історії України і відповідно на любі ваші дописи в цій чи іншій темі слід реагувати адекватно ... тобто відносити їх до категорії спланованої брехні в якій обєктивністю і не пахне

11. VasMT

Ідіть на відповідну гілку і спитайте мене про це там.
    Гадаєте буде умісно викласти на ЛФ всі томи "Літопису..."? А скажіть, в якому форматі Вам би було зручніше, аби я виклав ВСЮ збірку.
    Я Вам довів, що УПАвці вбивали мирних поляків. Ви ж стверджували, що цього не було.
    І повірте, поки такі як Ви говорите правду, я буду мовчати. Але, як тільки почнете брехати - вибачайте...

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да как Вам сказать - "зле" тем, кто рассказывает о "войне на два фронта" - на деле оказывающейся войной на один фронт - и мелкими стычками - или нейтралитетом - или прямым сотрудничеством на другом.
    Тут господин kym о нквд-шниках все рассказывает. Предлагаю ему открыть тему - и изложить там документы - будет полезно знать. А я - со своей репутацией "москаля и совка" - приведу документы из рассекреченных архивов СБУ - они оказались в одном томе с документами об УПА(Б-Б) - о деятельности спецгрупп нквд в немецких тылах (не партизан - а заброшенных) - и об уроне немцам - ими наенесенном. Интересно сравнить с уроном нанесенным немцам всей УПА - уж если утверждать об их борьбе с немцами.
    И в заключение - снова господину Миху - даже нквд-шники были разные. Возможно от того, что я обращаю внимание на неприглядные - или замаливаемые факты из истории УПА сложилось мнение о моей - или господина VasMT предвзятости. Однако замечу - петь дифирамбы УПА - есть кому (причем - часто именно дифирамбы - прямо состоящие из газетных заголовков) - а првда - она разная - и черная, и белая - и розовая в крапинку. И только узнав всю правду - можно делать выводы - а не строить свое мировоззрение на "они "наши" - значит все делали правильно!"...

13. Dred

Dred Well-Known Member

І знову ми все чуємо зі слів Боровця:cofee:
    Так само як і у його книзі.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

(Максим Снорупський, «Туди де бій за волю». — Київ.— 1992. — Стор. 84).

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

(Данилюк Михайло. Повстанський записник. Київ, 1993, стор. 114).

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а тепер ше доведіть шо АК вбивала мирних українців

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

(Літопис Української Повстанської Армії. Том 1. — Торонто (Канада) — 1989. — Стор. 23).

17. kym

kym Well-Known Member

Та ніфіга ви не довели - вся ваша писанина підтасована брехня. але мова навіть не про те. Я вам уже 100 роз писав що була війна а на війні є і білі сторінки і чорні. А справжній патріот не буде підсилювати чорні сторінки бо розуміє що українцям потрібна героїка. Бо держава яка немає своєї героїки не має ідеології, яка б формувала націю. Українці мають два моменти з яких можна зробити героїку Богдан Хмельницький і УПА. цих два моменти треба розвивати, а ви що робите..???? Беріть приклад з наших сусідів росіян - вони свій величезний позор у другій світовій під назвою велика вітчизняна війна перетворили на героїку.... вони не говорять про те що по трупах власних громадян прийшли в Берлін, а просто говорять шо прийшли в Берлін. росіяни замовчують темні сторінки своєї історії і правильно роблять бо розуміють значення героїки для виховання нових поколінь. а що роблять українські холуї - помагають ворогам щоб українці не мали своєї героїки, а відповідно і своєї ідеології по формуванню нації. Так що проблема глобальна і тільки баран би того не розумів, або ворог який це розіміє ---- але він є ворог.

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Все понятно. Никому из "защитников УПА" - как видите - правда об УПА не нужна. Вот почему, господин VAsMT - никто из них и не читает "Лiтопис УПА" - а зачем? Нужен миф - а для мифов правда - противопоказана. Миф - это смесь из вырванных из контекста исторических событий отдельных фактов - густо замешанных на идеологической лжи. Мы все это уже проходили при "совке" - и вот сейчас становимся свидетелями нового мифотворчества...
    Особенно приятно видеть, кого в качестве примеря для подражания в деле мифотворчества выбрали руссофобские в основе своей "про-УПАвцы"! Правильно - путинскую Россию!

Верным путем идете, товарищи!

19. VasMT

Українці їх мають багато більше. Два мають, до одного з яких не мають жодного відношення, тільки найукраїністичніші українці. Але, Богу дякувати, таких меншість... Хоча кричать вони голосніше труб Ієрехона...

---------- Додано в 09:29 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ----------

А яка серія, основна чи нова?

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

(П. Мірчук, «Українська Повстанська Армія 1942—1952», — Мюнхен. — 1953. — Стор. 51).

(Там же. Стор. 69).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)