УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. iso

iso Well-Known Member

На всяк випадок - УПА створена в 1943 р.

• Подобається Подобається x 3
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Вам не здається, що це і Вас стосується?
    Скористайтесь екранною лупою, якщо зір слабкий...
    А Ви впевнені, що білій?
    Це виключно Ваша суб"єктивна думка.
    На всяк випадок не забувайте, що назву УПА бандерівці вкрали у Боровця, який розпочав свою боротьбу ще в 40-му році. В той час, як злодії ще цілували в гудок Адіка Шикльгрубера, та муштрувались на абверівських плацах.

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не хаміть, Василю, і не пишіть одне й те саме про гудок Адіка, бо нецікаво читати.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну что-ж, значит я принесу вам свет знаний. :)

Кстати - немного ранее я писал о версии переучивания уже УПА(Б) - это делалось скрытно.Вот и руководитель УПА(Б-Б) пишет, что "официальное сотрудничество невозможно" - но помогать - будем (вместо нейтралитета - борьба с СССР)

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Язык вранья упруг и гибок,
    И в мыслях строго безупречен;
    А в речи правды — тьма ошибок,
    И слог нестройностью увенчан.

Игорь Губерман

• Подобається Подобається x 6
  6. iso

iso Well-Known Member

Фантазії брак, очевидь
    Дякую. Не старайтеся. Я про УПА а не про "Поліську Січ".

7. VasMT

Що Ви вважаєте хамством? Давайте розглянемо. Якщо так, то я вибачусь.
    Справа в тім, що тільки нацики вміють вигадувати цікаві побрехеньки, фантазії та казки. А проза історї суха, безлика і нудна... І ОДНА!

• Подобається Подобається x 2
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Давайте розглянемо згідно "Словаря української мови" / Упор. з дод. влас. матеріалу Б. Грінченко : в 4-х т. — К. : Вид-во Академії наук Української РСР, 1958. Том 4, ст. 385.

Ще можна розглянути згідно "Словаря русского языка (Малый академический словарь)", в основу положено печатное издание: Словарь русского языка: В 4-х т. / РАН, Ин-т лингвистич. исследований; Под ред. А.П. Евгеньевой. - 4-е изд., стер. - М.: Изд-во "Русский язык", 1999.

9. VasMT

Ну і де в моїх дописах "Мелкія вѣтки, прутья" чи згадка про "крепостного крестьянина"?

10. Dred

Dred Well-Known Member

А Боровець вкрав в УНРівців коли ті ще в 1921 році йшли в Другий зимовий похід.

11. VasMT

На відміну від бандерівців, Боровець нічого не крав, бо був представником уряду УНР в екзилі. Так що вчіть історію, шановний визнавець...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чим то зле?

13. VasMT

Ну то відкрийте таємницю. Бо крім Вас, жоден не насмілювався так безапеляційно щось стверджувати.
    Ану давайте, на перше питання... Мою відповідь і розрахунки Ви чули. Ваша черга.
    То скільки?

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Знову звивина не пропускає розширені мовні звороти? Я кажу всі знають що бандерівців було багато, а ви кажете що мало, всі знають що вони винищили багато ворога, а ви кажете що мало, всі знають що бандерівців підтримувало населення, а ви кажете що ні... Так зрозуміло? Вибачаюсь що не за статутом, за статутом ще зрозуміліше було б мабуть.

15. VasMT

Зрештою, на іншу відповідь я і не сподівався. Дивна якась асоціація. Чим порожніший кадуб, тим голосніша в нім луна...

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а чо ви сі до Dzeko, вчепили, на форумі самий знаний історик то ви Василю
    тож вповіджте нам , темним, правду, так як, всі тамниці ховають ваші друзі, але ж ви в курсі подій 60-річної давнини, нє?

17. VasMT

Не все відомо, але певні висновки та розрахунки зробити можна.
    От тільки крім мене, воно, бачу, більш нікому не потрібно. Навіть Вам, що свого діда возвеличує над моїми...
    Так, побрехеньки всякі, пєрєдовіци нациківських газет та гасла на збіговиськах, от рівень знань...
    Ну чорт із вами...
    Вірте далі.

18. Gron

Gron тафгай

Це, нмд -головне.

Неправда Ваша, вивчаю все що можу двома мовами, порівнюю, шукаю нестиковки, сюди не встромляюсь бо не вважаю себе "спєцом" як деякі ( не про Вас частково сказано, але про багатьох)

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:)) Далі за своє. Вам шо треба? Інвестора? Бо ніяк з мертвої точки не зрушить.

Ага, називається "А шо як ти мене згвалтуєш?" "Та ти шо, ти ж з дитиною!" "А я дитину на пеньок покладу".:))

20. Dred

Dred Well-Known Member

У спогадах Боровець багато розповідає про контакт, налагоджений із президентом УНР А. Лівицьким, про уповноваження та навіть плани, які він отримав для розгортання повстання з відновленням УНР.
    Все це під сумнівом.
    Досі не знайдено документів які б підтверджували його слова. Та й уряд УНР в екзилі на той момент уже навряд чи був спроможний на такі серйозні кроки.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)