УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

С первой частью - у нас уже разобрались. Причем - на законодательном уровне - Законом Украины "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"
    А что до второй части - то тут, на мой взгляд, выпячивание идеи "оккупации" играет злую шутку - поскольку она не понимается в т.н. "Большой Украине" - как понимается в ЗУ. Согласитесь - убийство сватовчанки в ходе гражданской войны - это не убийстов сватовчанки в ходе "войны с оккупантами". Жителям Сватово - не понятна эта идеологемма - оккупация украинцами Украины. Отсюда - и ТАКие памятники в Сватово...
    Согласитесь - и земля украинская не менее падка до легенд.

• Подобається Подобається x 3
  2. morze

morze Well-Known Member

казав Перший, що ще легендарний Геракл партизанив на Україні!

3. kym

kym Well-Known Member

Це вам так здається як нащадку сватовських сексот. Насправді молодь на Сході в результаті правдивих розповідей про другу світову і про тогочасні події починає насправді розуміти що тоді відбувалось і що це дійсно була окупація. От як сексоти і їх нащадки потихенько відійдуть то смороду з їх сторони стане меньше і нове покоління уже ьуде думати інакше... от тоді і буде як у Іспанії. просто забагато у нас бувших сексот і їх нащадків - і вони знають про те що вони були сексотами, а держави яка їх такими зробила немає і захищати нікому.... от вони і бояться правди і вони тормозать і люстрацію і відриття архівів. але процес пішов і якщо 15 років тому ще тихенько говорили про окупацію більшовиками України то чим дальше тим більше і смілівіше говорять і находять документи які це підтверджують....
    Так що не надійтесь що будем мовчати і не називати речі своїми іменами - правда все одно візьме верх - такий закон природи. А на вашому місці якщо ви і ніхто з ваших не був замішаний на каральних діях проти простих українців ворто просто погодитись з правдою, а якщо не погоджуєтесь то значить не все так чисто, або советська пропаганда так мозги прочистила що немає чим думати.....

• Подобається Подобається x 1
  4. iso

iso Well-Known Member

В кінці-кінців яка різниця – вбили в громадянську чи вбили під час визвольної. Та й не так вже і важливо – хто і за що вбив. Нікого і не цікавить сам факт смерті молодої дівчини. Важливо, що на основі факту цієї смерті можна створити легенду і вплести її в систему антигалицької як складової антиукраїнської пропаганди.

• Подобається Подобається x 5
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думаю шо Степан Бандера - Герой України.

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Прийшов лісник і всіх розігнав

• Подобається Подобається x 2
  7. Дальневосточник

Я - потомок солдат Красной Армии - (оба мои деда и старший брат отца) бивших немецких нацистов - и их прихвостней - не из схрона и по-за кустами - а в открытом бою - лицом к лицу.

Важливо - правда. Все iнше - про- або контр- пропаганда.

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Дальневосточник, сили були не рівні, якшо ви не вкурсі

то по вашому виходить, шо мій дід звичайний бандит?
    якшо так, то ви дуже помиляєтесь,
    хоча ви не помиляєтесь, ви твердо переконані комуністичною пропагандистською машиною, тобто зазомбований

• Подобається Подобається x 2
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це точно, страх загубили... Тепер кожен боягуз копає мертвого лева і виставляє себе буцімто героїм буцімто України... Але так все не буде.
    От сьогодні, перечитуючи черговий том "Літопису...", знову знайшов документи про нищення польських жінок воЯками...
    Важливо і те, що використовуючи брехню Симчича&Со, не тільки можна, а й активно створюються легенди і міфи, на основі яких намагаються виховувати "новую общность людей", вигадують міфічних героїв а-ля Говард, і пишуть нову, тільки їм відому історію України. Так і хрін би із ними. Нехай би писали її для себе, для свого власного вжитку. Так ні, намагаються загадити цим мотлохом всю, чужу для них Україну. Всасне саме Україну, до якої вони, за їхнім же словами, не мають жодного відношення, приватизувавши тільки назву.

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Слава Богу, що Ви - не вся Україна. Я вважаю, що Бандера не герой, і тим більше не України.
    Принаймі 1:1.

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Незвичайний?

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

він воював на своїй території і за свою Батьківщину, тому для мене він кращий за ваших

11. iso

iso Well-Known Member

І знову багато жовчі, вимьотів, піни -а за тим всім суцільне бла-бла

12. VasMT

Власне проведена аналогія. Ні більше ні менше.
    Не скажете, як було його псевдо чи прізвище? Можливо і про Вашого діда є згадки в "Літопису...". Не бажаєте взнати...?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це з чого ви вирішили шо "лицом к лицу"? В "Комсомольській правді" така картинка була? А чого ви ображаєте радянських партизанів, які по кущам никались, як ви виразились. Ну і в решті-решт ваша особиста заслуга в чому, не діда вашого, крім тупого перепощування єврейського письменника?

14. VasMT

А Ваша? А Карабінова? А Кумова?
    Отож...

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думаю що Тарас Чупринка і Тарас Боровець теж герої України.

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

Перечислені люди десь надувають щоки з такою патетикою? "Я - потомок...! оба мои деда...! бивших не из схрона и по-за кустами...! - а в открытом бою - лицом к лицу...!". Багато пафосу, мало вихлопу.

• Подобається Подобається x 4
  16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Dzeko, їхня справа обгадити, за будь яку ціну

17. Дальневосточник

Сражались с немцами - на своей земле?
    Вот - из сборника рассекреченных документов СБУ:
    Видимо - комментарии будут - не важно, что 535 евреев убили. Это все антиукраинская пропаганда?

18. VasMT

Боровець скоріше так. А Шухевич...
    Скоріше ні, аніж так.
    Так, надувають.
    А дещо раніше навіть про поїзди писано.
    А Ваша відбілити чорного кобеля. То хто з нас кращий?

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Коли вас запишуть в слідчу комісію - тоді будете рекомендації роздавати.

Де?

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ви впевнені шо він чорний?

я

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)