УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dred

Dred Well-Known Member

Знову ваші каряві аналогії:cofee:

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Адекватна відповідь на Вашу чергову маячню.
    Так що там щодо визнання ветеранами УПА? Буде лінк чи скрін? Чи мене таки нізащо банили?

• Подобається Подобається x 1
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

У нас - в Сватово. Север Луганской области - украиноговорящий, вот оттуда - из педагогического училиа направляли молодых учителей в Галицию - а их упа-шники убивали. Почитать форум лень - проще порепетувати...

4. coolzak

coolzak Well-Known Member

вбивали не за вчителювання а за сексотство-мої дружини бабця теж зі сходу по направленню приїхала і була в селі коло лісу то її ніхто не трогав бо знали що вона не носить рапорти в райвідділ

• Подобається Подобається x 5
  5. Дальневосточник

Есть доказательства, что отмеченных на пмятнике - убили "за сексотство"? Убивали как раз по политическим мотивам - учителя, ветеринары, врачи - помогали людям обустроить жизнь после войны - а значит объективно мешали упа. А теперь принято рассказывать "сказки" о поголовном "сексотве" - иначе геройство не выходит - а ТАК хочеться его соорудить.

6. VasMT

А два трактори зломали з яких причин? Невже НКВД навіть трактори "стучали" :)))

7. coolzak

Василю-ми ж тут виросли і всі знають що не вбивали за те що схвідняк а за те що в НКВД рапорти носить.В діда на селі застрілили вчителя присланого але не за вчительство а за організацію комсомольського осередку і участь в струбках.

8. VasMT

Я не буду сперечатись. Спробую поставити запитання інакше: скажіть, а що робили бандерівці із дружиною і дітьми того вчителя математики, який стучав у МГБ?

9. coolzak

той був нежонатий.
    бабцю жінчину от ніхто не трогав-правда років пару минуло поки нормально ставитись почали як до своєї.

10. Dred

Dred Well-Known Member

Перепрошую але за вашу маячню вас і банили. Я тут до чого, потрібно думати що ви пишете.:cofee:

11. VasMT

Нє, банили мене за те, що я Вас назвав брехлом, спираючись на Ваші голословні заяви щодо визнаня УПА якимись там комбатантами. От і хочеться взнати, Ви дійсно брехло і мене даремно банили, чи все ж таки я поніс кару справедливо, назвавши Вас брехлом, і Ви зможете довести лінками факт своєї правоти?

12. kym

kym Well-Known Member

Так написано в советських книжках і так вам розказує манкурт з Стрия, а правда інакша. Спочатку МГБ місцевих вчителів і інженерів кого розстріляло, кого в сибір, а на їх місце своїх людей, щоб советську власть силою встановлювати - бо вони ж були окупанти (а це навіть не дискотується). А советська власть на селі - це значить колгоспи, а колгоспи це значить забрати в людей з стайні корови коні, вівці кози і все що бігало і перемістити в колгоспні стайні. От тут і почалось - як в людини забирають її майно то тільки баран буде мовчати, а люди почали противитись, а УПА занадто ретивих конфіскаторів до стінки - бо УПА захищало корінне населення. Перша хвиля переселенців з Сходу і з Росії була виключно сексотною - спеціально підібрана МДБ-НКВД. Так що якщо там у вас на памятнику стоїть дата загибелі 43-45 рік то можете сміло дописати " сотрудник НКВД убитый за зверство на месным населением" бо по його доносах потім катували людей.

Останнє редагування: 17 вер 2012
  13. Дальневосточник

Что не дискутируется - Сватово - это не Украина? Шановний - вы точно исповедуете ценности украинских националистов? Или - просто ТАК пишете - для самовыражения? Сватовские оккупанты? Было бы смешно, если бы не было ТАК печально!
    Ну да. Был октябренком - сотрудник нквд и сексот. Логика ваша понятна. Только к правде - это не имеет никакого отношения. Доказательства их сотрудничества - отсутствуют, а вот Краевая инструкция провода ОУН прямо указывала, что необходимо осуществлять «беспощадное уничтожение государственных политических и социально-экономических основ враждебной системы». Заметьте - без выявления - кто тут "сексот". О чем я, собственно, я написал - политические основания убийств. А эту новомодную байку о поголовном "сексотстве" - придумали сейчас - для обеления неприглядных страниц истории упа.

14. kym

kym Well-Known Member

Це не логіка це факти. А докази всі в архівах СБУ і ФСБ - тому і не розсекречують бо весь той советський міф про мирне "обустройство" Західної України туфта чистої води. А якщо не маєте доступу до цих архівів то слухайте тих хто знає про це від свідків подій і мотайте на ус - так би поступла розумна людина яка хоче знати обєктивну правду..... а ви знаєте тільки одну правду советську брехню ....

15. Dred

Dred Well-Known Member

І в чому моя брехня? В тому що я найшов інформацію в інтернеті і нею скористався?

16. iso

iso Well-Known Member

Тобто, Ви заперечуєте сексотство серед присланих спеціалістів із Сходу? (Робітників не торкаємся).

• Подобається Подобається x 3
  17. Дальневосточник

Не скажите - рассекречивают. И достаточно много - только то, что там есть - не нравится сторонникам упа. :)

Что сватовцы убиты упа-вцами - не брехня.
    Брехня - что они все поголовно "сексоты".
    Тобо, я кажу - треба докази. А без доказiв - вбивали за директиви "«беспощадное уничтожение государственных политических и социально-экономических основ враждебной системы»".
    Бо директива ТАКа - була, i вона є в розсекречених документах (на це є посилання до архивiв). Ось що я називаю - не подобаються розсекреченi документи.

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а кому сподобається комуністична брехня

19. kym

kym Well-Known Member

а маєте на це докази....??????

20. Дальневосточник

ТАК это вы подобное утверждаете!
    Мне надо вам доказывать, что ваше утверждение не является брехней? Однако! о_О

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)