УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А деж була ОУН в 1941-му? Чому ні "Нахтігаль", ні "Роланд" не товкли німця?
    Можете не відповідати... Зміст, ё-маё...

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

Ні! Про що? І де лежить? :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Спогади вояків УПА...якраз про територію поблизу Сокаля і Червонограда..........дядяша з Польщі вислав......паперові)

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

З документами, чи як завжди? А мова яка? Польська? І дайте повну назву, може десь качну... Отоді поговоримо всласть;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Як завжди українська

5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Це вже давно обговорено...Тому, що вважали тоді німців союзниками ще з 1918 року, тому що бажали помститись совєтам за передвоєнні роки...І я не можу їх за це засуджувати...Чомусь радянська пропаганда ніколи не засуджувала словаків, які приймали участь в нападі Німеччини на СРСР, хоча той ніякої шкоди словакам ніколи не робив, а галичан постійно "клєймілі позором", хоч у самих руки по лікоть в їхній крові... ВОРОГ МОГО ВРАГА - МІЙ ДРУГ. В цій класичній фразі все пояснення... Особисто я, якби пережив голодомор, розстріли без суду рідних, то сам би пішов вбивати комуняк, як скажених собак, як тільки б настала така нагода... Ніякі німці не нанесли таких страждань українцям, як совєти...Більш за те, маю стійку підозру, що совєти пришили німцям мільони жертв, яких сами і знищили в передвоєнне десятиліття. І чим далі, тим ця підозра міцнішає:sad:...

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я вас прошу... правда...
    Я говорю про геноцид, а ви мені про Депресію в США і ви при тому не відчуваєте нічого незвичайного. От, якби ви говорили про Бабин Яр, а я вам прирівняв до Депресію в США, то я б побачив вашу реакцію.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Миху, облиште.
    Невже не помітили раніш, що опонент систематично не відпускає Shift особливо у слові РОссия.
    Запитаюся в мами, як це по науці називається. Ефект Паркінсона, здається?

Останнє редагування: 19 тра 2011
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну Миху, вы не понимаете о ем о говорю, или сознательно уклоняетесь ?

Итак:
    • Наличие Голодомора (смерть от голода) - правда
    • 12 000 000 умерших от него неправда
    • Вписывание в Книгу Памяти умерших по другим причинам людей, делает ее неправдивой
    • Приведение фотографий из России и США во время Великой Депресии от голодода, говоря о геноциде Украины, увеличивает степень вранья

И что мы получаем на факте Голодомора - куча националистического вранья навешана. И получается фарс.

И второе. Ну и чем тогда националисты отличаются от большевиков ? НАдо всенародную поддержку - напишет всенародная, надо нулей приписать - припишут....И чем националистическая краткая история отличается по смыслу ее создания от другой краткой истории ?

Знаете что поменялось ? И тут у большевиков было явное преимущество. Информационные технологии, и глобальный доступ к информации. И если бы большевики не врали, то мы бы это сейчас не расхлебывали..

Ну мы то Мих, другие, мы ж передовые, зачем нам врать, если можно правду написать. Да медленнее чем быстро соврать по цифрам и фактам. А куда нам спешить ?

Не надо из людей делать дураков вешая лапшу на уши....

• Подобається Подобається x 4
  9. Bittle

Bittle Well-Known Member

тут же любят повторять "такі були часи", оправдывая не всегда хорошие поступки своих героев.
    если в такие времена в Штатах, демократической стране люди умирали от голода - что же говорить о тоталитарном довоенном СССР...

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

в США помирали від голоду бо коли ти без роботи в місті, то немає на то ради
    а коли в селі, на чорноземах, і працюєш в демократичних колгоспах більше як негри в рабстві в південних штатах то тут вже біда
    2-5-10 млн...
    яка різниця
    комуністична влада створила штучний геноцид
    жертв БАГАТО - стільки що впливає на демографічну ситуацію народу
    тут аналогія із США взагалі неможлива

11. Bittle

Bittle Well-Known Member

Проти етнічних українців?
    Але етнічні українці були у перших лавах адміністрації большевіків як УРСР так і СРСР... може фактор службового недбальства та ненависть до власного народу?
    До речі, українці (мешканці УРСР) у статистичних звітах по ВВВ зайняли почесне друге місце по званню Герой Радянського Союзу, і перше місце по двічі та тричі Героям...
    Це так етнічні українці віддячували радянській владі за геноцид? Щось не збігається... Чи етнічні українці на окупованих територіях масово поповняли лави солдатів вермахту? І такого не було. Так, зустрічали з хлібом-сіллю, але не в тих містах, де найбільш сильно лютував голодомор. А чому так сталося? А тому, що сталінська система вбивала ідеологічних ворогів (у тому числі й заможних селян як приватних власників) у жахливих масштабах, але не ворогів за етнічною відзнакою.

12. vseprav

vseprav Well-Known Member

13. Bittle

Bittle Well-Known Member

нам історія своїх дорожче, аніж "триколорних братів"

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

А чого так
    "Південь України"
    це ж юго-восток і новороссия
    за родину за сталина за православие
    може ви якийсь засланий ЦРУ південноукраїнець?

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну такі самі "українці", як теперішній уряд. Ви мене дивуєте.

16. Bittle

Bittle Well-Known Member

так, здогадався
    для Вас етнічний українець - це свята людина, а для мене - звичайна.

---------- Додано в 16:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

припинити задавати не форматні питання?

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Яка різниця, якби в Україні лиш українці жили, то певно тюрми ще рано було б зачиняти. Але нам потрібна своя держава, а не маріонеточна.

18. Bittle

Bittle Well-Known Member

погоджуюсь
    але не шляхом конфліктів з сусідами, треба її будувати шляхом конфліктів з великими роботодавцями та політиками самої України, і треба знати, чого вимогами і куди рухатись..а ще бажано не пересваритись самім

19. Radvan

Radvan Well-Known Member

Так, проти етнічних українців. З голоду помирали в багатьох частинах Союзу, але тільки в Україні останню тарілку супу викидали на підлогу, тільки в Україні втікачів повертали назад помирати у села і тільки в Україні війська оточували села і нікого не випускали. Тут, як кажуть, два в одному. І селян, як клас приструнчити, і українців, як етнос упокорити. Щодо українців у перших рядах в адміністрації, то чекісти у 20-ому році жалілись, що нема серед них місцевих... Про мільйони полонених радянських солдат у перші місяці війни чули? Щось не дуже хотіли воювати з Гітлером. А коли зрозуміли, що хрін редьки не солодший, то взялись...

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

А кримських татар та інші радянська влада за якою ознакою репресувала? До речі, які у вас підстави не вірити Хрущову, який сказав, що українців теж би усіх в Сибір відправили, от тільки побоялись, що вагонів не вистачить.
    Селянство становило 80 відсотків українців, і голод брав усіх - і біднішого і багатшого. Ото знайшли ІДЕОЛОГІЧНИХ ворогів!

---------- Додано в 17:23 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

От вам все хочеться далеких американців пожаліти, а коли мова заходить про ваших же предків, яких рідна держава СПЛАНОВАНО позбавляла життя голодом, то ви починаєте прискіпливо шукати помилки у книгах пам’яті. Щоб довести, що насправді не 4 мільйони було знищено, а 3,8? Ви не хочете бачити великого сталінського злочину і людської трагедії натомість вишукуєте виправдання людожеру. Це незбагненно

• Подобається Подобається x 4
  20. Bittle

Bittle Well-Known Member

Облишимо емоції, шановний.
    Ви звикли до війни на цьому форумі? Я прийшов сюди обмінюватись думками, вчитись, якщо потрібно.
    До речі, мій регіон також постраждав від голоду, але у ті часи, про які прихильники УПА не згадують - у післявоєнні 46-47 роки.
    У мене є всі мотиви звинувачувати сталінську систему, але ще раз підкреслюю, я впевнений, що ніякого етнічного терору голодом не було.
    Будь ласка, спробуйте переконати мене.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)