УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. manur

manur Well-Known Member

Шановний, а ви Шкляра (це которий Василь) читали? "Залишенець. Чорний ворон" книжка називається.

Просто, окупанти сибірами-колимою-бєломорканалом-голодомором ets... так центральних і східних українців (в т.ч. слобожанців, кубанців) ТАК зашугали, що вони й досі, в більшості своїй, бяться згадувати про такі героїчні сторінки своєї історії.

А от західних українців таки не настільки зашугали.
    Слава Тобі Господи, що на часи Голодомору ми ще не під совйєтами були.................

• Подобається Подобається x 3
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо, уже можна дзвонити аби крейсер "Москва" розвертали?

• Подобається Подобається x 2
  3. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Либо Я - идиот, либо -"лыжи" - не едут.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви близнюк Чорнобильця.

5. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Не имею честь состоять с ним родством, однако, для Вас, лично,скажу -
    ВЫ МНЕ БЕЗРАЗЛИЧНЫ,

но ход Ваших мыслей мне понятен.

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я скільки разів писав, що тільки за те, що при Польщі ні одна людина не померла з голоду, Пілсудському в Львові памятник має стояти.
    І громадське життя все-таки було на Західній Україні в міжвоєнний період. Адже подумайте, кого кацапські звірі мордували в 1941 році? Це молоді активісти, члени гуртків, громадських організацій...
    І тепер прирівняйте до Східної України.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ще треба перевірити.

Шкода, а я вас покохав з першого погляду.

• Подобається Подобається x 1
  8. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Кстати а на Украине не обнаруженно бактериологического (химического) (ненужное - зачеркнуть!), а то и 6-Й,7-й флоты к нам небось хотят наведаться на гамбургер из "макдональдса"

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приховують правду... як про Катинь... та багато інших злочинів, які тянуть на другий Нюрберг.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І шо, буде гірше, ніж з зеками?

11. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

ВЫ , посторонний человек, должны обладать фактами.
    Фото, и адрес, пожалуйта.
    На днях буду во Львове - сфотграфирую.

12. manur

manur Well-Known Member

КОГО????о_О І чим? Лєйкою?

13. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Совершенно с Вми согласен.
    Ни один из подонков , сотрудничавших с с немцами не понёс НАДЛЕЖАЩЕГО наказания, несмотря на то, что в НАШЕЙ СТРАНЕ, срок на военные преступления действует, и должен исполняться, эти подонки ещё требуют себе льгот на равне с погибшими.....

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Судя по содержанию "газовой юльки" , думаю, что - не будет.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ----------

Их просто убивали.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, чого тільки вартує співпраця з фашистами по договору Ребентропа - Молотова і ніхто не сидить, ніхто не осуджений.

15. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Не путайте грешное с "полуправедным".
    Многие офицеры вермахта прошли обучение в советских военных училищах.
    Я сейчас не знаю, да и не смогу узнать, какими мыслями руководствовались страны будующей антигитлеровской коалиции, когда у них прямо на глазах (а во многих случаях и при их помощи), вооружался, обеспечивался кадрами в мирное время, этот монстр под названием "фашизм".

Но за военные преступления - срока давности - НЕТ!
    Особенно предателям, убивавшим своих соотечественников на своей земле.

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:)))

Брати в руки зброю і захищати Україну від ворогів закликав у Львові на мітингу з нагоди Дня Незалежності України ветеран Української повстанської армії (УПА) Мирослав Симчич.

"Нинішня влада здає Україну частину за частиною. Якщо так піде й далі, потрібно захищати українську незалежність силою. Зброї в Україні достатньо, потрібно лише взяти її в руки. Ми, коли починали воювати, також були без зброї, але ми її добули в боротьбі. А в 1944 році нас уже було 450 тисяч солдатів. Я впевнений, що знайдеться сміливець, який візьме зброю в руки і прожене ворогів. Закликаю всіх об'єднатися в єдиний кулак, щоб Москва здригнулася" - сказав він.

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а енкаведистів стільки насудили шо в тюрмах їх в штабелі складають:)))

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Навіщо? В кого там було вчитися, якщо німці били росіян у Першу Світову як гаманів.

19. Dred

Dred Well-Known Member

Як раз вояки УПА і брали участь у визволенні і побудові Української Самостійної Соборної Держави. Проти всіх окупантів. І стріляли вони у ворога.

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

20. kym

kym Well-Known Member

Звичайно що є. Знаходиться в Івано-Франківську. Архів не є державний. Знаходиться під опікою ОУН. Зараз проводиться оцифровка архіву. Друга частина архіву фізично знаходиться за границею, але віртуально архів складає одне ціле. Доступ до архіву надається історикам і дослідникам.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)