УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК. На этом и была построена антигитлеровская коалиция. Вот только УПА - оказалась по другую сторону баррикады - на гитлеровской стороне.

• Подобається Подобається x 3
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Дальневосточник, видно вам того не зрозуміти, шкода шо ви вже життя прожили, але вам його не вистачило шоб зрозуміти досить прості речі

• Подобається Подобається x 1
  3. Дальневосточник

Вы были бы правы - победи в той войне немцы - и их сателлиты.
    Но сталося не ТАК, як гадалося.
    И теперь попытки переиграть войну в свою пользу - жалки и несерьезны.
    Пора бы это понять, принять - и идти дальше.
    Хотя бы ТАК - как сделали это немцы. Не устраивая истерик - и не делая "хероев".
    Проигрывать - господин хороший - надо тоже уметь с честью. Не всем это дано. :)

4. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а ви чому не приймаєте?
    і чому я повинен приймати вашу правду а ви мою ні?

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дальневосточнику, Ви з дитинства знали тільки бінарну арифметику? Плюс/мінус, одиниця/нуль, красные/белые, варяги/греки?

В кожній країні воювали 3-4-5 різних сил. У Франції це Де Голль, Петен, Макі і Резистанс. Так чи не так, не косіть під Незнайка?
    І наша УПА - це той же Резистанс. Пи***чила і "варягів" і "греків", як би Вам не хотілося пропагувати іншу думку. Тут же більшість - Галичани, кого Ви лікуєте?
    Стрибаєте з гілки на гілку з криками "Свабоду Луїсу Корвалану!" (це з анекдота, як крокодил з"їв комуніста). Тільки нікого той Корвалан непотрібен. :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Дальневосточник

Да ни кого я не лечу ... УПА - как бы кому не хотелось - не входила в антигитлеровскую коалицию. Есть доказательства обратного? Приведите. Я ТАКих - не знаю. Она - не была "третьей силой" - слишком много известно об - по крайней мере - нейтралитете УПА по отношению к немцам. А вот военные действия по отношению к участнику антигитлеровской коалиции - однозначно относят ее на сторону немцев. Это ТАК - спокойно и без эмоций.
    Почему я и пишу - пора пройти и идти дальше. Непонимание того, что противники антигитлеровской коалиции проиграли войну - мешает нам. Немцы - повторю - поняли - и пошли дальше. Пора и галичанам понять это.

• Подобається Подобається x 4
  7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Дополню. Францезское Сопротивление вело борьбу с коллаборантским режимом Виши и ихними хазяевами. А ОУН была союзником Гитлера...

8. Boris_Kiev

ЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ РАЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
    УПА була "Третьою силою" І німців вояки УПА знищили значно більше, ніж НКВДистів (нажаль).
    Про яку коаліцію Ви тут ліпите (перепрошую). Про коаліцію з Червоними Дияволами?
    Зрозумійте - для совєтів війна почалася у 1941, а для Західних українців - у 1939. Вони побачили, ЩО ТАКЕ совєти.
    Між тим - з"єднання Ковпака та інших партизан ситуаційно оперативно взаємодіяли з окремими загонами УПА. І Ковпака врятував дідок-хуторянин, зв"язківець УПА.
    В совєтських книжках про це не писали.
    Дальневосточнику. я Вас досі поважав як бітломана, але годі, перепрошую, пукати в калюжу.
    Є чудовий Севастопольський форум - там Вас зрозуміють і лінгвістичного бар"єру в Шабат не буде.

9. Дальневосточник

Не хочу с вами дискутировать на эту тему - тем более. что за 5 лет на форуме утверждения о немецких потерях о рук УПА ( по утверждениям - с в разы большим числом людей чем у Ковпака ) - не идет даже в сравнение с потерями немцев от Ковпака... Более того - в УПА прямо предписывали - не вступать в боестолкновения с немцами. Вы этого не знаете? И потом - я ведь не хвалю нквд. Не надо ко мне их пристёгивать. Я пишу об антигитлеровской коалиции - одержавшей - я надеюсь - вы не отрицаете этого? - победу во второй мировой войне. И что в составе этой коалиции не было УПА. А вот АК - были. Они не стали воевать с КА - за что поплатились из-за преступности режима джугашвили. Но вот партизаны АК - все равно победители войны. И сейчас - после падения коммуняцкого режима это не вызывает ни у кого сомнений и не становиться предметом споров. АК - более показательный пример, чем Франция (хотя и там - четко было поделено - за и против антигитлеровской коалиции.

10. Boris_Kiev

Дальневосточнику,
    особисто мені по барабану, хто як значився в картотеках "сіонських мудреців"? Вам цікаво - пройдіться по греках, по болгарах, по югославах. ЩО ВИ НАМАГАЄТЕСЯ ДОВЕСТИ?
    Що у вояків УПА не той спін біополя, що у "луганських ветеранів куликовської битви"?
    Ну кричіть далі, тільки невдомо для чого.

11. kym

kym Well-Known Member

Та таки не путаю ... Бандера не мав советського громадянства.... а польське від якого відказався. І не був військовиком ніякої держави і не давав нікому присяги. А посадили його німці в табір для переміщенних осіб де тримали військовополонених всіх крім російських. Через звірства російських солдат що на фронті що в таборах для полонених німці почали адекватно реагувати на російських військовополонених і тримали їх в окремих таборах.
    Ви ще наведіть цифри скільки загинуло американських, англійських і інших не російських солдат в німецьких таборах і побачимо цікаву тенденцію що чомусь німці тільки руских і євреїв знищували... цікаво і яка на це була причина...???

12. Дальневосточник

13. - и это по-Вашему дало ему статус военнопленного?

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вам би не дали ніякого статусу, вас би зразу застрілили

15. - евреев и коммунистов.
    Но если Вы настаиваете - вспомните об этом, когда "миллионы власовцев" будете поминать в доказательство массового коллаборационизма русских.

---------- Додано в 12:50 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

- ну, некоторых сортировали. Они и сами "сортировались".

16. kym

kym Well-Known Member

Та яка злоба ... про що ви говорите... то у вас злоба на українців які думають не так як вам хочеться.
    Коли я писав руских то мав на увазі советських..... бо німці всіх советських називали рускими.... і татар і казахів і українців..... на жаль..... і не розділяли їх в середовищі советських. А от руских-советських і англійців , американців, французів і інших розділяли і тримали в різних таборах.
    Ваша злоба походить від того що належите до нацї яку неадекватно сприймають у світі бо багато дров наламали, а залишки Чінгізханових генів тягнуть вас до віддучтя що ви велика нація-імперія, а насправді це все велика булька і ви з цим ніяк не хочете погодитись. Не простіше би було визнати що ви один з звичайних земних народів, признатись до своєї історії московського царства, віддати Сибір сибірським народам, кавказ кавказьким народам, Камчатку камчадалам і т.д і сокійно собі жити не мішаючи іншим. І тоді всі простять вам ваше минуле і будуть говорити яка чесна нація, як поступила справедливо....

17. -

18. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

19. Дальневосточник

20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А никто и не собирается доказывать. У неё были другие интерэсы. И вообще национальные интересы Украины не всегда совпадали с интересами антигитлеровской коалиции. Нюрнбергский процес не признал УПА преступной организацией. Вот это запомните хорошо. А может Вы решили пересмотреть итоги Второй мировой?:haha:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)