УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

ВАСЮ! Ви мабуть в дитсадку читати не вміли? А я вмів. "Казочки".

Радіо "Свобода" - http://www.russian-globe.com/N27/Tolts.SovetskyGeroicheskyMif.htm
    http://www.lebed.com/2006/art4815.htm
    http://natour.narod.ru/almaty2008/gorod/gorod_panf.htm
    Обережно, тут схоже троян! - http://newzz.in.ua/histori/1148857454-mif-o-28-panfilovcax.html

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тут точно троян.
    Боря... Я думав вчора був день телевізійника і Ви трошки втратили пильність. Але ця тенденція стала вже загрозливою :)))
    Повторити ще раз? Мова йде про вигаданий поручиком Бутковським "розгром" червоного партизанського загону в Чорному лісі на Станіславовщині. Осмь про які казочки мова, тепер зрозуміло? ;)
    От коли я буду стверджувати про геройство панфіловців, то тоді насиплете мені отих сцил.

• Подобається Подобається x 3
  3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Де?............

4. Radvan

Radvan Well-Known Member

Оригінальний підхід:)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та кого ви слухаєте?

Зверніть увагу на два речення:

Чи може служака совєтам обєктивно подати інформацію і зробити висновок?

Упівцям наваляли, класні чуваки з УПА - то є земляки стрийсько-подільського українця.

партизани були розпорошені, червоні партизани - то є товарищі, рідніші рідного вуйка.

Про що можна говорити?

А з даного епізоду гарно видно, як наші з УПА зіткнули "лбами" двох агресорів, яких ніхто сюди не кликав.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

ага, ше на пі тре помножити.

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

товариш VasMT, от скажіть, якого дідька лисого ЧП робили на Західній Україні? Німці - ясно: фашисти, ангресори і таке інше, а шо ті тут робили? Хто їх кликав? Чого вони шниряли по українських селах та лісах? Та сиди собі в дєрєвнє в рязанской глубинкє, або йди служити до совєтів, якщо нема шо робити, але чого волочитисі по наших лісах, га?

• Подобається Подобається x 7
  6. VasMT

Миху! Не нервуйтесь...
    Вам то вже мала би бути зрозуміла моя монера спілкування. Коли я починаю стібатись і застосовувати оберти, що Вас так збентажили, то можна бути певним на всі сто, що наводимі мною епізоди галіма брехня. Бо коли говориш про реальні речі, не до сміхуночків.
    А з даного епізоду гарно видно, що брати Грім - діти, порівняно із паном хорунжим.
    Ще спокійніше, Миху, ще...
    А не скажете, якого милого був затіяний Південний похід? А Словацький рейд? Чи то парні ноги розім"яли?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я спокійний, і не хочу перескакувавти з Чорного лісу, а ви?

8. VasMT

Добре, давайте лишимось в Чорному лісі...
    Що маєте сказати про т.з. розгром партизанського загону ім. О.Невського загонами 4-ї військової округи УПА-захід?

Зі. А чи не дивно, Миху, що вікіпедія.уа ВО Чорний ліс подає червоним, а не синім :))) Певно дужжже таємні дані :)))

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

не можу зрозуміти, що ті падлюки ім. Невського робили в Чорному лісі !!!!

П.С. вікіпедії тоді ше не було, не вішайте макаронів.

10. VasMT

Якщо Вам бракує, то спробую пояснити. Партизанські загони у роки Великої Вітчизнаної війни мали завдання боротись із ворогом своєї Держави в його, ворога, тилу. Методи партизанської боротьби відомі ще з споконвіків: диверсії, саботажі, розлад комунікацій, утруднення до унеможливлення постачання передових сил ворога, відтягування на себе фронтових сил ворога тощо.
    Як відомо навіть не зважаючи на приписки і вигадки, червоними партизанами було пущено під укіс не одна сотня ешелонів, перерізано тисячі ліній комунікацій, взірвано мостів...
    Наведіть хоч один приклад диверсії на залізниці вояками УПА. Бо дотепер чути відмазки про нестачу у них зброї...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що таке "робити диверсії на залізниці під час німецької окупації"?
    То є допомагати Червоній Армії.

Зміст?

• Подобається Подобається x 1
  12. OldMan

OldMan Well-Known Member

А бороться против КА, это значит помогать немцам. Зміст?
    Глубокими змистами наполнена была борьба.

• Подобається Подобається x 5
  13. VasMT

Браво!!!
    Саме цього я і чекав... :)))

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Радянські партизани людям докучали гірше за окупантів

Це обовязково?

15. VasMT

Для Вас особитсто -НІ! :)))
    Миж і без доказів знаємо, що все населення заходу України - суцільне ОУН-УПА. Ми ж бо знаємо, що то УПА розгромило нємца і загнала його під лаву. Ми ж то фкурсє, що УПА розвалило СССР, розгромило нєпобєдимую и лєгєндарную, а по ходу наваляло і британцям з гамерикосами, а заодно повісило Дуче, як Буратіну... О, забув... УПА ще корєшидлось із Голєм :)))

• Подобається Подобається x 3
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я маю на увазі диверсії на залізниці - обов'язково?

17. VasMT

Якщо питання стоіть про війну, то звісно ні... Краще із мадярськими жандармами ханку жерти. А якщо про децел зброї назбирати, якої, кажуть, бракувало, то такі да... :))) У вагоні ж то патронів більше, аніж у броцику поліцая із сусіднього села :)))

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

У меня вопрос еще есть по цифрам. Сколько реально погибло воинов ЧА с ЗУ и сколько с УПА. Эмпирически видно, что бойцы УПА более живы, чем воины ЧА. Несмотря на то что вторых в десятки раз больще было.

Так что Сов. власть достаточно мягко обошлась с УПА....Но это и говорит о том,( как Свято привел по флагу черно красному как символ), что при выборе "Воля или смерть" в основном выбрали сдаться....
    А потом как Союз развалился ветеранов ЧА осталось мало, вот и фальшивки с Запада мифологические подоспели....А цифрами и фактами не подтверждаются.

19. Radvan

Radvan Well-Known Member

В радянській армії загинуло більше західняків, ніж в УПА через те, що було мобілізовано значно більше (десь півмільйона). Але якщо у відсотках, то упівців загинуло більше. Пощастило, як правило, вижити, тим, хто потрапив у полон, не був там вбитий і примудрився пережити табори. У моєму селі з 39 воїнів РА повернулось 24, а з 38 упівців - лиш кілька. Офіційна радянська статистика говорить, бо доблесні радянські енкаведисти вбили 150 тисяч бандерівців, близько 90 тися посаадли в тюрми і 200 тисяч вивезли в Сибір, частина з яких його не пережила. натомість упівцям приписують 30 тисяч жертв, включаючи і цивільне нас, і силовиків

---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:36 ----------

Отож. Бачив колись сюжет на "1+1". Там показували про бандерівця з Криму. Російський хлопець у 33-ому з Поволжя втік у Крим від голоду, а у війну його забрали німці на роботи в Німеччину. Десь на Рівненщині упівці атакували потяг і звільнили людей. Так кримчанин став бандерівцем.

---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Хоча якщо з тих півмільйона західняків в РА не повернулась десь третина, то виходить, що на фронті загинуло десь так само, як і в УПА...?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розсмішили ви мене.

Тут тре розуміти, що ЧА і німці по кількості переважали УПА, також і в озброєні. Тому боротьба носила відповідний характер, що тут дивного?

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

То чого резину тягнули? Тре було сказати: хочу то і то, я б не затримав.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)