УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. coolzak

coolzak Well-Known Member

а взагалі які претензії до УПА?
    що не вийшли в поле і мужньо загинули? Так ніде партизани не воюють з регулярною армією.У всіх наставленнях по партизанській війні пише-ніколи не воювати з армією в відкриту.якщо ситуація не змушує.Завдання партизанів дестабілізувати окупанта чи існуючу владу.
    А те що вбивали стрибків так все правильно робили.Якщо дивитись історію партизанських рухів то ніде не було перемоги такого руху без прямої підтримки закордону-в вигляді баз.тренування чи постачання зрої .медикаментів.інструкторів.Так само ніде не було знищення партизанського руху без підтримки окупанта частиною місцевого населення.Вся боротьба УПА класична війна партизанів і диво що вони так довго протримались.Солдатам щоб воювати треба бачити перспективу перемоги і ці хлопці йшли до кінця навіть знаючи що шансів перемогти немає.

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

До УПА немає жодних претензій.
    А от до казочника Симчича є.
    Мудрі слова, містер Сoolzak. От тільки важко знайти факти дестабілізації німецької влади...

• Подобається Подобається x 1
  3. kitana

kitana Banned

Є.

Лінк не може бути "брєдятиною", бо це лінк - адреса електронної сторінки в інтернеті.

Це не дослідження СБУ.
    Скільки вже можна брехати?!

4. coolzak

В західній Україні де діяла УПА я не бачу потреби дестабілізації німецької влади-німецький режим на етапі 41-44 рік проти українців не діяв агресивно.Німці були більше тактичним союзником-репресії в основному були проти жидів і поляків.Навпаки озброєння українців на противагу полякам які мали активно діючі АК і АЛ плюс абсолютне несприйняття москалів після радощів 39-40 робили з німців союзниками на даному етапі.Пропаганда то одне а реалії то інше.Любий нормальний командир тоді би діяв так само-ворог мого ворога мій друг.

5. VasMT

Дайте, посміємось разом :)))
    А що це? о_О
    Кінець звязку. Поки не буде відповіді про невмконання Рсією підписаних угод і і згадки геройства Симчича.

6. kitana

kitana Banned

А скористатись Гугльом таким як Ви важко

мозок увімкнути нема коли (с) ВасМТ

самому перевірити правдивість слів руки не доходять... (с) ВасМТ

:)))

7. VasMT

Ви неправі.
    1.В 1942-му в НЕімеччину було вивезено біля мільйона українців. Проводилась насильницька "колективізація" та відбір провіанту у населення. Було за що дестабілізувати.
    2. Ніколи не були німці союзниками з ОУН. ОУН була наймитом.
    3. Вислів про "ворога мого ворога" у відношенні до ОУН не діє. Бо немає виправдання зайдовим холуям. Які б вони ті зайди не були. Або ми б'ємо всіх ворогів, або ми продаємось одному із них.

8. coolzak

1-з західної україни вивозили мала.багато їхало добровільно і мали інший статус ніж вивезені зі сходу.З моєї родини вуйко поїхав сам .тітку вивезли так що знаю з перших рук.
    2-демагогія і емоції на рівні журнала Перець
    3-див пункт 2

9. kym

kym Well-Known Member

Ніколи ОУН не була наймитом. Наймитів в концтаборах не тримають, а самі знаєте що кервіник ОУН Бандера простдів в німецькому таборі для полонених. Якщо маєте доступ до архівів СБУ то можете перевірити про одну з офіційно зареєстрованих советською владою бойових операцій УПА проти німців на річці Звір під Самбором. Наймити проти своїх наймачів не воюють.... вони разом кашу їдють...... Ви уже так забрехались що не знайте що нового придумати, а може не забрехались а спеціально зпоганюєте історію УПА на догоду іноземним спецслужбам

10. VasMT

Можна детальніше? Рік, псевдо командирів, результати боїв. Ви вже вкотре говорите про ці бої, але я про них іще ні разу не чув.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

...если человек обретает репутацию лжеца, он может считать, что онемел, ибо люди не прислушиваются к завыванию ветра.

Роберт Хайнлайн

12. kym

kym Well-Known Member

Раз не чув то не значить що не було
    Я спеціально постійно посилаюсь на цю бойову операцію бо вона офіційно зареєстрована і документи на неї є в архіві СБУ. Якщо ви такий ярий шукач правди про УПА то знайдіть метод і подивіться оригінальні.документи. При перегляді архівних документів дається підписка про заборону копіювання і виносу інформації... такі дозволи в кожному окремому випадку даются тільки історикам- дослідникам, які проводять історичні дослідження по завданню державних органів, або пишуть наукову працю.
    а бойових операцій УПА проти німців було набагато більше і велись вони постійно бо німець був такий самий окупант як і большевик, і шукати ці дані потрібно в німецьких архівах, бо большевиків по перше на цій території не було а по друге більшовикам було в ті часи не до того вони самі боялись щоб німець їх не розтоптав.

13. VasMT

Я і прошу дати інформацію.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Врагов - немцы не выпускали из лагерей. Вернее сказать - врагов уничтожали быстро и без рефлексий. Посадить в лагерь - и потом выпустить могли только социально-близкого, но несколько оступившегося. Вы бы еще в пример голвнокомандувача УПА привели - который после посдки Бандеры продолжал служить немцам аж до 43 года....

15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Можна
    "Під час фестивалю "Бандерштат" у Луцьку в неділю, 5 серпня відбулася військова реконструкція. Її провело товариство пошуку жертв війни "Пам'ять". За сценарієм війська УПА зійшлися із солдатами НКВС.
    На невеликій поляні зробили картонний будинок. У ньому за сценарієм мешкала українська сім'я, яка переховувала пораненого повстанця. Але під час обшуку НКВС упівця було виявлено. Його витягли на двір та побили. Але він встиг підірвати гранату вбивши себе та одного солдата. Тіло воїна УПА, прив'язавши руки мотузками до машини, потягнули з галявини.

"Я добре пам'ятаю, що діялося в ті страшні часи, - розповів один із ветеранів УПА. - Коли вбивали якого нашого, то тягнули через все місто чи село отак прив'язаним. І ніхто не мав права з людей ні сльози проронити. Бо тоді зразу казали, що той, хто плаче, - пов'язаний з УПА. Розстрілювали або висилали в Сибір. Найтяжче матерям було, коли їх дітей отак біля них тягнули вбитих."

Після цього НКВСисти підпалили хату та розстріляли господаря. Зразу із лісу з'явилися українські повстанці. Після десятихвилинної перестрілки та вибухів вони здобули перемогу.
    На фестиваль ми з чоловіком потрапили випадково, - розповіла Ольга Корчова. - Ми самі із Запоріжжя. В нас такого ніколи не робили. Чоловік все на відео знімав. Будемо тепер показувати вдома сусідам і рідним. Тут спілкувалася з багатьма людьми. Я і до того не сперечалася із героїзмом УПА. Але тепер ще й буду всіх у Запоріжжі просвітлювати на цю тему."
    Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life-photo/449310/4">Gazeta.ua</a>

16. kym

kym Well-Known Member

ще раз повторюсь
    хочете точно знати потрудіться самі, або вірте мені на слово

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:49 ----------

Ви тут путаєте поняття враги і військові полонені. З усіма військовополоненими крім російських німці вели себе цивілізовано і розстрілювли тільки за злочин. З російськими військовополоненими вели себе точно так як росіяни вели себе з німецькими військовополоненими.

17. - может, таки Вы путаете? Бандера был военнослужащим в армии государства, с которым Германия находилась в состоянии войны?

- :)

18. VasMT

Не хочете, не треба.

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы как всегда - помиляєтесь
    В советском плену погибло пол миллиона немецких военнопленных.
    В немецком - только по состоянию на 1944 год - умерло в лагерях 1 млн 980 тыс., казнили 400 тыс., умерли по пути (в транзитных лагерях) 770 тыс.
    Сложить цифры до купи - сможете - или вам нужна помощь? Это при том, что немецких было 3 млн. - а советских 5,2 млн. Пропорцию сможете построить - или помощь нужна?

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ворог мого ворога-мій друг.......ніби так, нє?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)