УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Цікавеньким, пані Кітана, я якраз і називаю повсякчасну брехню новоспечених героїв.
    Почнемо з того, що жодного слова із НКВС-івських джерел мною не було використано. По "наповненню" НКВС-івських даних об"єктивними числами я теж знаю. І тому навмисно не користувався їхніми даними.
    А що ще, крім слів Симчича, можете привести, як доказ його геройства? В тій розповіді старого рибалки ще з десяток слизьких моментів, які викликають недовіру. Так чомусь Джеко не відповів мені, хто такий генерал Дергачов. Як потрапили до шпиталів у Калуші і Франківську ті п"ятдесять ранЕних і обморожених, якщо всі були знищені? Куди поділась така гора трупів? Не жарт, чотириста здорових мужиків... Чому жодного слова не сказано про багату здобич? Така хмара НКВС-івців їхала... Мінімум чотириста стволів та гора патронів, а амуніція, а конзерви із сухпайка? Чому, чому, чому...
    А відповідей не буде. Ні від Джека, ні від Симчича. Бо казочки діда Панаса і правда - це різні речі.
    Ну і про думки "спадкоємців сталінізму".
    Якщо Ви перегорните сторінки "Літопису УПА" т.19, то Ви пересвідчитесь в правильності моїх висновків. Різні люди, старшини УПА і стрільці, описують Космачевські події того періоду. Загалом їхні слова збігаються. Але ЖОДЕН із них навіть не згадав про такий "коронний" бій. ЖОДЕН!!! Навіть курінний "Різун".
    Погодьтеся, дивно.
    Як бачите, і не треба нам ні ФСБ-шних, ані СБУ-шних архівів, щоби зрозіміти, що Симчич - звичайнісіньке брехло.

Ви, як той бобер з анекдоту, ще до тепер не видихнули. Зможете відповісти на мої питання, що поставлені вище? Ця гілка не для крикливих і галасливих віруючих. Ця гілка - історична, відповідно тут потрібні не віра, не емоції, а факти, цифри, документи... Тобто те, чого так бояться і ненавидять всі брехливі нацзбочені.

• Подобається Подобається x 4
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, пане Василю, ви не про носпечених, ви намагаєтесь принизити роль тих, хто відстоював Україну в час, коли ви б навіть пошепки не говорили про державу Україна, як і про жовтолакитний прапор.

• Подобається Подобається x 2
  3. VasMT

Хто його знає, хто б з нас тоді щось говорив...
    І нікого я не хочу принизити. Навіщо воно мені? Краще за мене це роблять такі воЯки як Симчич. Голі слова, нічим не підтверджене "геройство", суцільна брехня. Вам такі Герої потрібні? Вам мало було вигаданих героїв СССР-у? Скільки можна оперувати такими точними данними, як мільйони, всі українці, вся країна ,розбиті вщент, в кожній сім"ї...
    Тут мені вже неодноразово закидали і надмірну прискіпливість, і буквоїдство, і бознащо... Так, я намагаюсь розібратись в питанні повністю, не з чиїхось слів, а самостійно, базуючись не на чиїхось словах, а винятково на знаннях, документах... Якби не ця моя прискіпливість, хто зна, чи теліпались би мої бебехи на навколішних деревах і чи спілкувався би я тут із Вами.
    Тому вибачайте, Миху. Будуть брехати, будемо тикати носом в брехню. Досить дурити народ і наслідувати НСДАП і ВКП(б).

4. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну,тоді,якшо вірити вам і вашим фактам,героїв в нас нема......

а,чо нема,є, вот він,карає злочинців

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

але ви про них мовчите....

А вам як тре підтвердити геройство? Дати ссилочку, чи як?
    Я не читаю все підряд що ви пишите, та й окремі ваші приклади, які ви приводите немають жодного значення.
    Чому?
    Пояснюю, навіть не заглиблюючись в деталі. Енквдисти вели боротьбу з ким? По вашій логіці енквдисти воювали з вітряними мельницями, організовували облави, прочісувал ліси, садили в тюрми, вели боротьбу проти людей, які за вашим умозаключєніями просто нічого не робили. За що енкведисти отримували медвлі? За боротьбу з тими, хто нічого робив - жодної шкоди?

По-моєму, ви якусь єрунду пишите, ніби хочете якусь сенсацію зробити, але виходить повний пшик.

6. VasMT

Гілка про УПА? Так. В гілці про НКВД я хоч один чийсь допис спростував чи засумнівався в ньому? Ні. То які притензії до мене? ;)
    Відповім так само, як і Ви, не заглиблюючись. На Львівщині, кажуть, дуже низький рівань злочинності. З ким же тоді бореться кримінальна міліція? Податкова? Митниця? З чесними громадянами, які ціхонько собі ведуть чесне життя, бізнес...? Отримують зарплати, посади і звання? Звісно ні... Так і тут. Шкоду вони робили, актив різали, майно псували, нападали на держані та партійні осередки... Завданням держави було знешкодити ці угрупування, що успішно і було зроблено.
    Єрунда...
    Чомусь на жодне моє питання ніхто ні разу не дав зрозумілу відповідь. Всі з"їжджають на уславлення та проклинання.
    Свідки мовчать. В 19-му томі "Літопису...", де описані Касмачські події того періоду, жодного слова про "коронний" бій. Навіть від хорунжого Різуна, у підпорядкуванні якого і був той Симчич. Чому?

• Подобається Подобається x 6
  7. Real

Real Well-Known Member

Василий, ну зачем же лишний раз унижать рагульё нацозабоченных неудобными вопросами? Все прекрасно понимают, что ответов они не знают, и не узнают никогда.

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

9. yasam

yasam Well-Known Member

Звісно ТАК!!! Шановний!!!

10. morze

morze Well-Known Member

Архівні документи, яких добились в КГБ, є офіційні, а тут ми розмовляємо про легенди, розповіді очевидців про діяльність УПА! П'ятнична програма Кисельова показала Генерала Власова -як Героя Росії!!! Колабораціонізм -російськомовні виступаючі звели до дрібного хуліганства!

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви би на мої хоч раз відповіли, а то як з козла молока.

12. VasMT

Я давав відповіді. АЛЕ ПИТАНЬ НЕ БУЛО!
    Бо питання: - Куме, Ви за мене, чи за медведя?, - це не питання.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

За ведмедя, а не медведя.

• Подобається Подобається x 1
  14. VasMT

Читаючи Вашу "українську" і барсук проканає...

• Подобається Подобається x 6
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо з моєю українською? Кому не подобається - той іде в ГЕПУ.

16. VasMT

Стопудово :)))

17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

18. Полковник

Полковник миється в бані

19. Papayans

Papayans Well-Known Member

Всяко может быть.Но что то паны ничего не пишут про ястребков.Так были они или нет?

20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)