УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вжести нашкребли єкогось лайна? Судєчи по чєсу туго йшло.

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Перших лауреатів премії імені Бандери визначили у Львові

Учора на сесії Львівської обласної ради оголошено імена перших переможців обласної премії імені Героя України Степана Бандери у трьох номінаціях.

Премія заснована депутатом Львівської обласної ради від "Свободи" Іриною Фаріон. Цього року вона присуджується вперше. Її дають громадським і політичним діячам, державницьким та громадським інституціям, науковцям за вагомий внесок у розбудову національної української держави.
    Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 000 грн.

Претендентами на премію можуть бути люди з усієї України, не обов'язково із Львівської області.

"20 тисяч - це не є велика сума для такої надважливої премії. Тому, я думаю, у наступні роки ми зможемо закласти на відзначення переможців більше обласних коштів", - говорить Ірина Фаріон.

Кандидатури на призначення премії способом таємного голосування розглядає журі, до складу якого входять члени постійних комісій з питань освіти та науки і з питань культури, історико-культурної спадщини.

Першими переможцями стали:

Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО "Науково-ідеологічний центр імені Дмитра Донцова", упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобич – в номінації "Громадська діяльність";

Олександр Панченко – громадський діяч, політик, видавець, правозахисник і краєзнавець з міста Лохвиця, що на Полтавщині – в номінації "Політична діяльність";

Ярослав Гаврилюк – народний артист України, режисер, упорядник книги "Крути. Січень 1918 року", з міста Києва, та Євген Перепічка – історик, громадський діяч, автор десятків дослідницьких праць, зокрема "Феномен Степана Бандери", публіцист з міста Львова – в номінації "Науково-навчальна національна державотворча діяльність", розділивши премію порівну.

Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня народження Степана Бандери. Цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня.

4. VasMT

Для початку, аби трохи поржати, декілька цифр
    От, Dzeko, черговий доказ брехні.
    На цей раз вояки Симчича...
    Почнемо.
    За його словами в оточення потрапило дванадцять вантажних автомобілів і один легковий. Вантажні - Форд-6 і легковий "Вілліс". Кількість місць в Форді - 16+2=18. Разом 18*12=216 чол. особового складу. Додамо "Вілліс" - 4. Всього 220.
    Спробуйте пояснити, як при наявності всього 220-ти нквс-івців, можна було знищити, зі слів Симчича, ЧОТИРИСТА ДВАДЦЯТЬ П"ЯТЬ?
    Симчич - ТРИСТА СІМДЕСЯТЬ з лишнім, щось ЧОТИРИ, чи п"ять загинуло тут, на місці. П"ятьдесять важкоранених і обморожених загинуло в Коломиї і Івано-Франківську в шпиталі.

• Подобається Подобається x 4
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Черговий доказ брехні вояки VasMT...

В вас взагалі нічого святого немає, не дивно що більшовицькі свині й Бога взяли на кпин, в церквах танці влаштовували, або лантухи складували.

5 років партизанити, 35 років в ГУЛАЗі, страшно подумати, а чоловік виглядає щасливою людиною. І правильно, він вніс свій вклад в те, у що він вірив, і не шкодує ні про що, і не дарма небо прокоптив. І дочекався того, за що боровся. Життя героя. Це приклад мужності для мене.

А ви уже опустилися на 3 кілометра нижче плінтуса своїм дедуктивним методом дебільним, . Там навіть інформації такої не було, про Форди якісь, Вілліси.

• Подобається Подобається x 2
  6. VasMT

Dzeko, це для таких як Ви "небуло". В мережі є архівні документи, яки свідчать про чисельний та бойовий склад сил та засобів 256-го конвойного полку НКВС. Так от там є і Форди і Вілліси. І ще багато чого...
    :)))

Що поробиш, Dzeko... Він дебільний тільки для безмозкових... Все решта - невблаганна математика. :pardon:
    Боюся, зараз Роман надбіжить... Він теж на мене образився, коли я почав доводити йому, що проти його діда-героя москалі ну ніяк не могли поставити цілу дивізію НКВС. :mocking:

• Подобається Подобається x 5
  7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну так тіштесі офіційними даними - 16 чоловік втрат, це перемога єк завжди.

Все решта - казки для бідних. Ви хоч проведіть опитуваннє кіко чоловік вам вірить.

Ага, цікаво, навіщо тогди вона потрібна була та дивізія? Таблом торгувати? :)))

9. VasMT

Я не говорив про шістнадцять чоловік втрат. Я вказав на брехню Симчича. Я його за язик не тягнув. Його слова дванадцять вантажівок і легковик. Навіть, якщо взяти Студери, то кількість НКВС-віців збільшиться до 316-ти.
    Поясніть, звідки взялась цифра в ЧОТИРИСТА ДВАДЦЯТЬ П"ЯТЬ???
    Якщо це не брехня, то я іспанський льотчик...
    Доречі архівні дані говорять про всього навсього 120 чоловік особового складу.
    В тім то й справа, що на відміну від мене, який намагається думати, Ви тупо ВІРИТЕ! Точніше, сленгом тінейжерів - ведетесь... :)))
    Я не буду з Вами говорити на цю тему... Ви все одно нічого не петраєте...

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

Як тут сьогодні сказав містер Педро - "Не вірю!"
    От тим двом дядькАм, стрільцям, що брали участь у бою - вірю. Тим двом бабцям, що були свідками тих часів вірю. А Симчичу - НІ!
    Таке враження, що він, як і одна відома людина, "привик до хорошої кави"... Правда в ГУЛАГу...

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

На тих зборах був присутній Шухевич

А ваші доблесні виплодки боялись його як чорт ладану .
    вони ж героїчно могли лиш над трупами знущатись.
    І матерів з немовлятами розстрілювати.
    Зрештою,нікого я переконувати не збираюсь.
    Недавно я власними очима бачив,як живуть переможені.
    Так що,Василю,заткайтесь з возвеличуванням тої совдепівської мразі.
    Це вже не смішно.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Біла ворона

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я глядач документального фільму, точно як ви. Мені головне - гебню розматлошили під нуль. Сто чоловік поклали чи чотириста - вже не суттєво.

Ну ясно, куди нам петрати в розстрілах в потилицю.

Ну не вам же мені вірити, боже збав.

13. Real

Real Well-Known Member

Мдя... :scratch_one-s_head: Дзеко, походу поговорка про " ему хоть в глаз плюнь" - про вас! :pardon:
    И это, что вы все про НКВД? на жалость хотите пробить? Их, кстати, никто не героизирует. Вам просто и доступно на пальцах объясняют: ВРАТЬ НЕ НАДО!

---------- Додано в 08:28 ---------- Попередній допис був написаний в 08:25 ----------

А вы вообще в чем "петраете"?

---------- Додано в 08:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:28 ----------

При чем тут гебня? ..... :dntknw: Вам не сюда, а в ветку про нквд. Или вам все равно где про кровавую гебню толдычить?

14. Papayans

Papayans Well-Known Member

Это во время войны?Когда территория только что освобожденная считалась прифронтовым?
    А провода шли в соседнюю хату....Шедевр да и только.Вы еще раскажите сказку про радиостанцию "Афродита".

• Подобається Подобається x 4
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вам и на пальцах не доходит, кацапский мир и кацапское государство всегда на пропаганде базировалось. Но вам сколько не развенчивай мифов - все равно стадо будет ходить мычать как стадо че то там про освобождение Европы. Как там бубуня, которая каждый год в новом звании новых войск?

Ну вам так точно НЕ СЮДА. Вам домой - в Калугу.

16. Real

Real Well-Known Member

ну а вы-то чем лучше?! Все тоже самое! Пропаганда основанная на брехне!
    :facepalm: То есть? Вы отрицаете, что Советский Союз уничтожил на оккупированых территориях фашистов?!
    какая бубуня? Где там? о_О
    в какую-такую Калугу? :dntknw: Мой дом во Львове. А как вы к этому относитесь - ваше сугубо личное дело :fu:

• Подобається Подобається x 3
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

С такими неучами даже говорить неинтересно. Придет - ляпнет че-то от фонаря, что на уроке Ильича услышал, аматор.

Так уважай его ценности. Львову навалить с высокой горы на твой Советский Союз и его гуманитарные достижения. Если б я со своей риторикой в Москве так выступал как ты здесь, там бы уже уссълись все прямо на месте, заложили б тринадцатиэтажным матом, а потом открыли б дело за межнациональную рознь. Не пользуйся добротой людей.

18. Real

Real Well-Known Member

правильно писать не интересно. Уч тут нашёлся :)))

Меня не интересует что там в Москве, так как мой дом во Львове. Ценности Львова я уважаю и ценю, упа к этим ценностям не относится, скорее наоборот, позор, который на волне запоздалого антогонизма теперь пытаются выдать за геройство.
    Аргументированного разговора с вам подобными как всегда не получается. Вы ведь мыслить аналитически не научены, вы больше по лозунгам выступаете, как красный комиссар, прям! :pardon:

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не тебе судить. Борзый ты, молодец, все как у вас положено. Смотри, на каждого борзого всегда найдется еще борзее.

20. Real

Real Well-Known Member

приятно поговорить с интеллигентным человеком ! :ThankYou:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)