УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. zherech

zherech Well-Known Member

Так же,как и Ваши ссылки:)

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

Ближайшие родственники участвовали. Старался общаться с ними,пока живы были.Так что про съемки фильмов -не ко мне. А насчет поставить себя на место жителей ЗУ,так я там прожил 23 года и немного в теме.Вы то сами долго на ЗУ проживали?

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

А зачем тогда американцы с канадцами громили?

2. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Если совсем немного вспомнить, то сразу в ушах прозвучит : " Молодой специалист - это не просто грамотный инженер. Это еще и идейный борец, имеющий активную жизненную позицию !" Приблизительно такие установки реализовывались в ВУЗах. И кафедры общественных наук были оснащены "зубастыми" преподами.
    Если вы только чуть выше среднего уровня, то будьте уверенны - вас и нафаршируют пообильней. Да и все преподаватели выкладываются перед старательными студентами - это общая черта у них была в то время.

...Сейчас больше слышу о стоимости "зарах"(зараховано), стоимости курсовой, дипломной...

Еще раз обращаюсь к участникам обсуждений : вам интересно повторять за "мудрецами" на окладах ? Свою живую мысль не лучше ли явить другим ?
    Гляньте на тех же немцев - забыли уже о вражде, трудятся и созидают. А здесь та-акие балаганы нешуточные - так и кажется, что вот-вот драться начнут по взрослому. И кто-то подзуживает ведь(на окладах). А некоторые простодушные ведутся(совсем как я рубаху рвал на себе "за КПСС" в давние-давние годы).
    Да любой из вас - ругателей ОУН, - не был бы тогда на их месте беззаветным сторонником Красной Армии(разве, что в первые дни их появления в ЗУ). И зря не кипятитесь - не будьте игрушкой в чужих руках.

---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Я только был там в командировках.

• Подобається Подобається x 2
  3. zherech

Интересно а где оклады дают:)Может кто в курсе? Ни разу не получал.

4. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ну хорошо, приведите мне ссылку, что Руднев такого не писал.:mocking:
    А им советская власть не грозила...:pardon:

5. zherech

Вы в командировках были,а я жил 23 года. Может немного поболе Вас владею информацией. Как думаете?

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

Щас,буду рыться в интернете и искать ссылку о том,что Руднев подобного не говорил.Заняться больше нечем.

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

Железная логика:)

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

А потом что, резко прозрели?

• Подобається Подобається x 1
  6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Нормальная логика...

7. Harakternik

Нет, не резко. От этого ни резко, ни окончательно вряд ли избавишься - живешь-то в среде притихших замороченных людей, у которых головы набиты этим под завязку.

А на окладах - это всякие руководители Комитетов Госдумы, Верховной Рады. Социологи, директора аналитических институтов и здесь, и в России. Их порой объявляют невъездными и нежелательными и они тем громко возмущаются. Это их работа - запускать смуту в среду простых граждан.

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

Поделитесь той, что не секретная. )

8. zherech

А что конкретно Вас интересует? На какую тему информация? А секретной то у меня и нет.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

10. Harakternik

Да меня любая информация от Вас интересна...Раз Вы тамошний(с ЗУ). Например, социальный слой ваших родственников , с какого времени ваша фамилия там жила, да еще какого размера и статуса населенные пункты, где проживали(если нельзя назвать их конкретно).

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Я не житель ЗУ, но...любопытство уже заиграло : какое у Вас место ? Житель ЗУ захочет с Вами говорить дальше и, следовательно, должен знать об этом.

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Мое. Осталось только выяснить, какое тогда вы предлагали место тут -
    А то вы предлагаете "стать на чье-то место", но искренне недоумеваете, когда другие предлагают сделать то-же самое... :)

12. zherech

Cоциальный слой- дедушка-офицер CА,бабушка-медсестра,по материнской линии. Мать-работник библиотеки,отчим-инженер. Сначала дедушка и бабушка проживали в Самборе,потом во Львове. Проживали,если мне память не изменяет,с 1946 года.Есть еще какие-либо вопросы?

• Подобається Подобається x 2
  13. kitana

kitana Banned

Цитати з зали суду:

14. Harakternik

Дякую. Я чомусь з запізненням збагнув, що Ви розумієте українську. А від початку вважав, що Ви росянин з Росії(бо в профілі вказано, що місце проживання - Любєрци). Я навіть трохи подивувався, що людина з Росії цікавиться Україною і при цьому виявляє певну обізнаність.

Питання-то є, але...вагаюсь...чи варто їх Вам ставити. Бо передбачаю реакції . Трохи поясню про це "передбачення". Я дотримуюсь думки, що будь яке явище з суспільного життя краще вивчати з урахуванням всіх точок зору, всіх висловів про враження від того явища. Так вже трапилось, що думки спеціалістів, яких послала КПРС працювати до України(при всіх індивідуальних особливостях) мають багато спільного - принаймні мені так пощастило їх пізнати. А в сім'ях війскових з причин єдиних програм для політзанять(а з служби чи роботи всі враження обов'язково приносяться додому) ця типовість думок найбільш помітна. Як сьгодні кажуть : "Має місце певна заангажованість".

Був би радий дізнатися, що Ви мислите оригінально і самостійно(а мої передбачення, відповідно, є хибні в цьому випадку).

Все ж - питання : чи Ви вважаєте, що для суспільства є обов'зковими засади гуманізму при вирішенні будь яких проблем ?

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зразу помітно, що Ви ніколи не проводили політзанять. Не зважаючи на типовість планів політпідготовки у всіх ЗС СРСР, проводились вони, як правило, молодшим офіцерським складом, ланкою взвод-рота. З року в рік, з піврічча у піврічча теми повторювались. Вишукувався серед солдат якийсь рядовий Улугбеков, який справно ксерив план-конспект взводному, і сержант Петренко, який озвучував це написане особовому складу. І повірте мені, людині, яка тричі була взводним і тричі ротним, у більшості ця ідейна лабуда не осідала ні в голові, ні в душі. Як зрештою і у слухачів :)))
    - Що потрібно відповісти на контрольних заняттях з політпідготовки, аби отримати три бали?
    - Обвести указкою на карті Радянський Союз і показати де знаходиться Москва.

16. Harakternik

По порядку - Вы "ловко" увернулись, но - будь по вашему.
    Когда Вы предлагаете стать на ваше место, то имейте ввиду, что услышите не вполне приятные слова. Итак - параллели. Жители ЗУ живут на своей исконной территории обитания, на своей Отчизне. Вы, надо полагать, тоже. Как происходило "знакомство" западных украинцев с Советской цивилизацией - Вы, конечно, знаете. Вспомним и мы : по соглашению между Гитлером и Сталином(пакт Молотова-Риббентропа) войска Красной Армии заняли "свою" часть Польши. Их приняли благожелательно, т.к. считали избавителями от польского притеснения. Но оказалось, что за это избавление надо платить некую плату, а именно : отказаться от всей системы жизненных ценностей в виде религии, уважения прав собственности, принятие совершенно неизвестной и пугающей коммунистичнской идеологии, непротивление репрессиям против местной интеллигенции и проч. Все это буквально "свалилось на голову" жителям ЗУ. Мне так представляется, что на смену первоначальной радости пришло потрясение , шок. Затем последовало сопротивление ломке укладов жизни.

Какую симметрию, какие параллели Вы подразумевали, предлагая жителям ЗУ понять Вас, встать на ваше место(которое Вы определили как "мое") ?

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:55 ----------

О! Дуже приємно зустріти людину, знайомою з предметом. Відразу погоджуюсь багато з чим. В моїй в/ч був чудовий військовослужбовець Гена Чєміков з Комі(РФ), який краще за всіх вправлявся на турніку, співав своїх пісень під власний акомпонемент на гармошці, бив "чечьотку". Але на політзаняттях ніяково посміхався у відповідь на найпростіші запитання. Одначе з кількох сотень різноплеменного служивого люду таких було не більше за три-чотири відсотки. Тому, погоджуючись з тим , "що відразу видно, що я не проводив політзанять" я додам уточнення: "..в тій в/ч, де служили Ви" :)

---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

Доречі - до попереднього :

P.S. Щодо впливу політзанять : при відвіданні нашої в/ч начальніком політвідділу з'єднання до нього підішли два вояка-"первогодка"(один естонець,другий - азербайжанець) і звернулись з проханням направити в Афган, де вони б були у вогні протистояння. НачПО...отетерів ! Сказав, що вивчить можливість і надасть відповідь через командира в/ч(нікуди їх не направили,звісно : мабуть запідозрили розлад мислення).

17. VasMT

Є підозра, що то був не вплив політпідготовки, а світогляд людей, вихованих з дитинства у дусі патріотизму та віри в правильність ідей комунізму... Це в кращому випадку, а в гіршому - дістали діди салабонів, от вони і рвались хоч у пекло, хоч в Афган, аби тільки від нестатутняка подалі...

18. Harakternik

Взагалі, таке десь бувало, звичайно...Але не цьому випадку.

А років за три потому у військоматах почався бізнес-конейер : призовнику казали, що можлива відправка до Афгану, той повідомляв батьків, батьки несли гроші. Страх того пекла не припускав вагань і сумнівів - чи правда, що їх дитя знадобилось для виконання інтернаціонального обов'язку, а вони його таки відкупили "на користь" іншої, неплатоспроможної людини чи то примітивна афера і "розвод" - про те вже ніхто й не думав !(

До речі - є нагода полаяти афганських душманів і порівняти їх з УПА.

19. VasMT

Тут один чувак вихвалявся, що дав змогу відкосити від Афганістану не одному десятку призивників. Не припускаю, що роблене це безкорисливо, але от як зрозуміти логіку того самопишання, що відмазавши одних, підписувався вирок іншій людині??? Сумніваюсь, що то все були родичі того крєндєля.
    Нема потреби порівнювати непорівнянні речі. Духи воювали і з СА, і з НАТО, і з ким завгодно... Не те...

20. zherech

Лично мне никто никаких политзанятий в семье не проводил.А насчет засад гуманизма при решения проблем,так я не против,но все зачастую зависит от данных конкретных ситуаций.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)