УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я відповіді на свої питання не міг дочекатись тоді, не сподівався і зарад.
    Брехло Ви. Разом із своїми "комбатантами" і "рейдерами"...

• Подобається Подобається x 2
  2. Dred

Dred Well-Known Member

1. Не я автор тексту і я дав посилання на оригінал. 2. Ви не уважні:)))
    А так бути я над вами змилуюся. Ось трохи про рейди серед них є і в Київську область.
    https://docs.google.com/viewer?a=v&...gbo0f_&sig=AHIEtbQxrE1SYy80wFGeChRT2IlNo2_gLw

http://deratisator.livejournal.com/4708.html

Сергійчук В. ОУН і УПА в роки другої світової війни. ст. 84, 90.
    Літопис УПА Нова серія т.4 ст. 84, 85.
    Вам що важко переглянути Літописи УПА.

3. VasMT

Мені ні, Вам так.
    У Сергійчука ідеться про звіт УШПР в Москву, про рух загону біля 500 чоловік, датоване 23 червням 1943 року і про рух загону Верещаки кількість 180 чоловік і датоване 26 червня 1943 року
    В Літописі написано про рух загону Шпака кількістю біля 400 чоловік, датоване 20 червня 1943 року і дублюється звіт про Верещаку.
    Ви ж із соавтором писали про 45-49 роки.
    Ждем-с...

• Подобається Подобається x 1
  4. Rogers

Rogers Well-Known Member

И вы Киевскую область...это совсем не Киев...и в той туповатой агитке я нашел всего одно географическое название Андрушевка назвая все остальное туманным словом Схид....

Хотя успехи ОУН в агитке и впечатляющие но закономерный вопрос.почему они все просрали ?

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Панство ,не обьясните очередное противоречие ?

Он не прятался,даже был на виду и в контакте с немцами....

Где брехня ? в приказе ..или сам приказ ?...или его никогда не было и все очередная брехня нацозабоченных историков ?

попробуем обсудить ?

5. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Так изначально силы были неравные. Хотя как посмотреть. Получается что на данном этапе комуняки все просрали.
    Киев наверняка был перекрыт.Как и Харьков. В Харькове практические не было из-за этого подполья. И по этой же причине ощущалась острая нехватка продовольствия.
    Хотя вот по поводу Киева слышал что там действовала довольно неплохая сеть ОУН.

6. Dred

Dred Well-Known Member

Дитячий садок, ви і читати не вмієте, мало зганьбилися.
    А їхні успішні рейди в 1945-1949 роках простягалися від Карпат до Києва, Словаччини, Румунії, Східної Прусії, Західної Німеччини. Якщо у вас мізки не за пліснявіли і очі не засліпило ви б мали побачити що крім Києва там перелічуються і інші території куди з 1945-1949 р. проводили рейди відділи УПА.
    [FONT=&quot][FONT=&quot]
    24 квітня-30 червня 1945 -

[FONT=&quot]Рейд відділу УПА «Крути» по північній частині правобережної України (900 км за маршрутом у Житомирській обл. – Олевськ-Емільчане-Білокоровичі-Гараші-Коростень-Соповичі-Малин-Радомишль, у Київській обл. – Бородянка-Іваньків-Димер-Чорнобиль-Хабне-Новошепеличі, в Поліссі – Єльськ і на звороті в Житомирській області – Овруч і Словечна; 11 сутичок, в т.ч. 3 бої; 2 травня – розгром засідки батальону НКВС на шляху Житомир-Коростень; 24 травня – біля с.Дев’ятки Чорнобильського району (Київська область) відбито наступ НКВС, знищено 17 військовиків, в.т.ч. 4 офіцерів, начальників райНКВС та райміліції: 6 червня – прорив з оточення в Димерському районі (Київська область)
    [/FONT][/FONT][/FONT]

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

І ви теж читати не вмієте бідолашка.:mocking: Документ є в 39 т. в метеріалах Нюрбергськолго трибуналу. ст.269-270.
    Це вершина вашої тупості.:haha::haha::haha:Ось така от печалька для вас.

7. kym

kym Well-Known Member

Ця бідолашка читає тільки те що написано в Кремлі і то тільки те що великими буквами)))))))) і навіть не підозрює що всі літописи і описи дій УПА що є на зараз описують навіть не 30% всіх подій і всім цим нехай займаються істрики . бо вони це роблять професійно, а бавитись в любительського історика, не маючи доступу до німецьких, російських і українських архівів і використовувати як аргумент Гуглю, це по крайній мірі смішно. І власне відсутність повної інформації дозволяє таким любителям - махінаторам маніпулювати вирваними з контексту фразами і окремими діями не бачачи повної картини. З другої сторони це робиться спеціально, щоб не дати можливість Україні створити свою героїку для виховання наступних поколінь. Призначення Табачника міністром освіти і дії цих писак на форумі - це єдиний комплекс дій щоб українці не знали своєї справжної історії і не мали своєї героїки

8. Dred

Dred Well-Known Member

Рейди ОУН і УПА на Київщину.
    У січні 1945-го в рейд по Київщині вирушив із групою сотник УПА \" Роман\". У липні провідник Костопільського надрайонного проводу \" Марко\" \" посів терен\" у Баришівському та Володарському районах. У Макарові розпочала підривну роботугрупа \"Дуная\", а кол. референт Сарненської надрайонної СБ \" Сірко\" повів свою боївку в район Розважева, Бородянки та Чорнобиля. До кінця 1940-х років на Київщині в різний час діяли також боївки ОУН-УПА під проводом \" Андрія\" ( Іванків), \" Палія\", \" Нестора\", \" Радченка\" ( Фастівський район), \" Печериці\" ( Баришівка), \" Шевченка\" та \" Будка\" ( Бородянка, Іванків), \" Беркута\" ( Чорнобиль), \" Короленка\" ( Тараща), \" Грака\", \" Берези\", \" Сашка\" ( Чорнобиль, Димер, Бородянка), \" Дніпровського\" ( Ротмістрівський район) та інші.
    Усього на території області побувало у період з 1944 по 1952 рр. майже півтори тисячі вояків ОУН і УПА.
    Органи Державної Безпеки Київщини (1919 – 1991) у фотографіях і документах, Київ, 2004. ст.249.

9. VasMT

Я не вмію?
    А що це за афтаритетний афтар такий - Дератизатор?
    Академік інституту історії України? Вивчення визвольних змагань? Що це за хєр з бугра? Звідки він насмикав отих дат і букаф?
    Ждьом-с...

---------- Додано в 08:02 ---------- Попередній допис був написаний в 07:56 ----------

Це біда таких тіпа-українців і тіпа-патріотів, як Ви і Дред. І мені начхати на вашу віру в чістий і свєтлий образ Стєпашки Попеля. А Ваших героїв я знаю. Це чувак Симчич, який "одним махом сімох побивахом", барига Петлюра і триста "загинувших" студентів...

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Василю,Ви ж не раз приносите сюди цитати і бредятину з отого багна,що називається історія серсер.
    А що таке історія серсер?

Як і сам серсер.

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А кого Ви називаєте ворогом?
    А є таки національно - визвольні рухи, що борються за щось інше?
    Ви хто Нострдамус, Ванга або вождь племени майя?:)))

12. Romko

Буде...коли домордують отих...
    Тоді буде....

13. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

VasMT
    Порушення п.п.1.2.3. Правил форуму -ненормативна лексика

---------- Додано в 08:02 ---------- Попередній допис був написаний в 07:56 ----------

[/QUOTE]
    Нещодавно в литовському місті Каунас відкрито пам"ятний знак засновнику ОУН полковнику Коновальцю. На пам"ятній дошці напис:
    " В цьому будинку у 20-30 роках ХХ століття зупинявся Євген Коновалець (1891-1938), очильник визвольної боротьби України, громадянин Литви".
    Шановний, "чистые і свєтлые образа" - це дєдушкі Ленін та Сталін.. Ніхто на форумі не наполягає, що заснована у Відні 1929 року ОУН - це організація на кшталт будинку шляхетних дівчат. Ця націоналістична організація була заснована на протидію та у відповідь на існуючі тоді в Європі такі жорстокі тоталітарні явища та ідеології як комунізм(військовий комунізм)-СРСР, фашизм, нацизм - Німеччина, Італія, Угорщина.
    Я впевнений, що литовці пам"ятник нізащо не підірвуть, не спаплюжуть, бо шанують своїх та інших видатних осіб, а деякі українці залюбки це зроблять, та ще з почуттям виконаного обов"язку. Запитання, коли ми зрештою прозріємо? Чому досі триває серед українців в Україні цей театр абсурду? Атже як би ми не виливали бруд на Бандеру, Коновальця, Шухевича, Ребета, інших історичних персонажей визвольного руху в Україні ХХ стол., мусимо визнати, що їхня ідеологія перемогла царсько-більшовицьку й сталося це у 1991 році. Не будьте вже "яко фобом" з локальною проблемою та прокоментуйте литовську подію.

14. Dred

Dred Well-Known Member

Ганьбіться і далі. Хто має очі, той побачить.
    А я занаю ваших хероїв це все кодло червоносраких.
    Найлулюбленіши з них це банда так т. зв. червоних "партизанів".

15. Dred

Dred Well-Known Member

16. VasMT

Тільки коли питання стосується СССР. Все, що стосується УПА - виключно з вашого багна.
    Війна ОУН із всіма іншими фігурантами боротьби нагадує дешевий детектив в силі Чейза, в якому вбивця знищує всіх родичів, заради дядькового спадку...
    Тобто про рейди до Києва та комбатантів відповіді не буде...

17. Dred

Dred Well-Known Member

Відповідь я дав те що ви її не бачите не моя проблема.:cools:

18. Romko

то до своїх кумирів феесбешників...
    В них архіви.

19. VasMT

Оце?
    :)))
    Відкриваємо і що ми бачимо?

Слово в слово зкопійовний абзац. І все...
    Слова, слова, слова...
    Жодного доказу. Жодного факту, жодного документу, як анонсовано в назві збірки. Хоча дещо є... :)))

Далі йде життєописання про, в основному, боротьбу за харчі і з харчами...

Тобто О.І.Шевченко тупо вигадав інфу? :)))
    Ясно... Один збрехав, інший підтвердив брехню, рохтиражували, і..., о чудо, брехня перетворилась в правду, в незаперечний факт :)))
    Веселі ви чуваки...

20. Romko

Переконати таких,як Ви неможливо.
    І не збираюсь.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)