УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я погоджуюсь з Винничуком.
    Малоросійський мазохізм

• Подобається Подобається x 3
  2. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А с Луганщиной как поступила... :facepalm:

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А чим Вінничук заперечує викладене мною? Навпаки ,тільки підтверджує.
    Я і без нього знав, казав, кажу і казатиму надалі, - трагедія України схована у 1914 -1920 роках. Не можна вчити її історію не беручи до уваги той період. Не складуться пузлі в одну цілісну картинку.
    Булгаков, любов до большевізму якому важко приписати, сказав так, - "А память о Петлюре да сгинет."

• Подобається Подобається x 1
  4. Rogers

Rogers Well-Known Member

Диссительно вуйко,и почему УПА не пошла на Берлин...может там бы генерала Луцке и подловили на большой дороге...:mocking:

---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ----------

дааа...досталось в истории территории чужих интересов...кому ни лень,топтали,резали,склеивали...

5. iso

iso Well-Known Member

Від Вас стільки смороду, що це, очевидно, вже сталося...

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Как бы не поступала - а все равно - не палестинская автономия. ;)

7. Rogers

Rogers Well-Known Member

мои национальные герои Это: Гагарин,Блохин и армянский спортсмен в 70- вытащивший из тонущего автобуса два десятка человек...не люблю партийных патриотов всех мастей...так что мимо.

а жена вас ласково :ой ты мой клито...тьфу, клиберничек...

врешь,я же говорю у меня все ходы записаны:
    выделенное голубым это не моя цитата.

8. Dred

Dred Well-Known Member

Не гальмуй. Совку треба не було лізти взагалі на територію УНР.
    Інші сильні це хто? Може совків який підписав мир у Бресті, і втікав так що чуть штани не загубив.:mocking: Кайзер сказав місце і партія на чолі з Леніним відповіли слухаємося.
    Тебе бачу переклинело на тому що совок має окупувати УНР і все. Незалежності УНР ти не бачиш впритул засліпило.:crazy:

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

В прямому, Варшавську угоду 1920 р. прочитайте, а тоді робіть розумні висновки, якщо зможете.:)

---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

З чого ви вчите історію мені страшно навіть уявити.
    Я розумію у вас в фавориті тільки безсвілома совкова історія.;)
    Предметно говорити з вами, несмішіть:haha: Крім недолугих висловів у вас щось ще є?

9. VasMT

Поки Вас не було, не смерділо...

10. Дальневосточник

Ви, як я бачу - не змогли. :)

тобто - вiн не мав нiякої сили.
    Папiрець - яким, до тогож, УНР вiддала Галiцiю Польщi. Це, мабуть, головне - чому ви за неї ТАК хапаєтесь. Були б зараз у ЄС. :)

11. Dred

Dred Well-Known Member

Зверніть увагу на цей пункт: 4) Польський уряд зобов’язується не укладати жадних міжнародніх угод, шкідливих для УНР. Те саме зобов’язується УНР.
    А угоду з москалями уклали.

Якщо він немав ніякої сили тоді які претензії до Петлюри?:mocking:
    Ви самі підтвердили що УНР нічого Польщі не віддавала, угода не була ратифікована отже не дійсна.
    І всі крикуни на зразок
    VasMT проте що Петлюра там щось комусь віддав це пшик, крик безсвідомого.:haha:

12. kym

kym Well-Known Member

А ще Павлік Морозов, зек Матросов і хто там ще був придуманий советською пропагандою.
    І персонально для вас - українці жили на території теперішньої Галичини більше 1000 років(письмова згадка- Звенигород, Галич і інші поселення) і дальше живуть. І ніколи ця земля не була польською.... якийсь час була польська окупація. Взагалі окупанти були в різні часи різні - поляки австріяки,німці, рускі і всі пішли звідси і ніколи вже не прийдуть, а земля як була так і лишилась українська неважливо хто які договори заключав і як що ділив.

13. VasMT

Є, але Ви не хочете говорити предметно. Вам важливо, аби історія була свідомізована та щирізована, як у Кума. А історія не може бути ваша-наша. Вона одна.
    Наприклад оту оду Безручко Ви написали забувши додати, що армія Будьонного під Замостя прийшла після невдалих атак на Львів. Ви забули сказати, що Будьонний "отримав" завдання наступати на Варшаву, але не почав його вчасно. І не виконав наказ, навіть із запізненням. А почав, коли вкотре не вдалося вибити поляків зі Львова, і коли вже було пізно.
    Тобто від 16-ти тисяч будьоновцев, залишилось хіба половина. Але це Вам не цікаво, це не вписується в героїчний подвиг. Про оборону Замостя теж казка. Саперами було встановлено одна-дві дротяні загорожі...

Вся та маячня написана тим "гішториком" - суцільне натягування бажаного на дійсне. І на дати Ви не звертаєте уваги.
    Ану, прикиньте, коли поляки почали наступ, коли пішли по Україні, а коли Петлюра...
    І подумайте чому так...

---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Барига намагався продати одинадцять мільйонів українців. Намагався? Так. Барига? Так! Так йому і треба...

14. Dred

Dred Well-Known Member

Ні знаєте я не можу пережити якщо історія безсвідома і совкова.
    Я так розумію історія ваша і ви остатння інстанція.
    Про бій під Львовом я писав ви неуважні і це ваша проблема.

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

Так договір був написаний. Але Петлюра його не ратифікувати. Чому? А міг і зразу. Якби він хотів це зробити тоді зробив це вже у Варшаві одним махом руки.
    Непродав він Україну, а вам би хотілося дуже. Можете і далі кричати безсвіломий ви наш.:tongue:

15. VasMT

Я уважний. А Ви фальшувальник, разом із аффтором.

Кількість сил і засобів під Замостям відома, але свідомінутим важливо хоч в чомусь, але збрехати.

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

Продавав. Продався зі всім своїм гнилим лівером. Недаремно український народ не підтримав його. Тому і була утворена Галицька СРР, тому і чкурнули галичани із Херсонської дивізії...
    Але не обломалось баризі...

16. Дальневосточник

I шо вони з того получили зверху? Кордон по Збручу? ТАК i з УНР про це було!Не стали воювати за УНР? А з якого переляку вони це повиннi були робити? Ви скажiть правду - на той час, як вони з ЧА пiдписували угоди - вже нiчого вiд УНР не залишилося. I поляки тут - нiдочого.

17. Dred

Dred Well-Known Member

А за совково-безсвіломою історію які сили мали Будьоний під Замостям, не скажете.:mocking:
    О я бачу ви любите брудну радянську білизну, як вона вам добре смакує Галицька СРР, ой не можу. Як же галичани любили Галицьку СРР, примусова здача хліба терор, ну це напевно як ви любите.
    За своковою історію я не сумніваючись що "підтримали".

Коли "продавав" ви за спиною стояли і все басили, чи у вас уява може трошки того.
    Та необломалося совкодрочерам з Галицькою ССР, чкурнули, хоча та бидлота в 1939 р. повернулася.

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Та дійсно а угода тоді навіщо просто так, а то пан Василь мені тут як очевидець із першоджерел совкових розповідає як Петлюра Україну подавав.:mocking:

18. VasMT

Не скажу. Не хочу. У нищих слуг нет (с)
    Ви хоч рачки станьте, але ГСРР існувала. І Бойківська радянська республіка існувала. І вона утворилась через зраду Петлюри.

Чим дальше, тим більше з Вас злазить тонкий наліт виховання. І деталей історичних Ви не знаєте. Свідомізм чистої води...
    Що там із датами вступу поляків і Петлюри на територію України? Будуть відповіді, чи в стилі Кума?
    Зрештою, мені Ваші вигадки не цікаві. Факти, документи, цифри...

19. Dred

Dred Well-Known Member

Оці всі совкові назви УРСР, ЧУГА, ГСРР є а за ними нічого немає пшик.:haha: Памятаєте як ви сказали що не було Галицьких бригад з 1 по 3 на нет і суда нет.
    Відповім вашими словами: У нищих слуг нет (с).:tongue:
    Безсвідомість з вас так і пре.

20. VasMT

Ви не вмієте працювати із документами. Я знаю які були бригади за номером в структурі ЧА. А Ви ні, бо у Вас знання з листівок тягнибока. Тому то Ви і смієте заявляти, що за "совкові назви УРСР, ЧУГА, ГСРР" нічого нема. Бо з аналізом у Вас туго, з логікою ще важче. Навіть із вірою напряг. Ваш рівень, з Чаком дискутувати...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)