УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

ЯК НІМЦІ «ЛІКВІДОВУВАЛИ» УПА

.

ШАНКОВСЬКИЙ, «Історія УПА», — Вінніпег (Канада), — 1953, — стор. 38 — 42).

• Подобається Подобається x 3
  2. Dred

Dred Well-Known Member

Ну просто фантастика прямо як з Кіровоградськими партизанами, які розказували скільки багато вони вбили німців. Коли це перевірили виявилося що все брехня.

• Подобається Подобається x 1
  3. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Про Ржев...
    Можно подумать, что УССР было свободным демократическим государством. :haha:

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Дозволяємо думати, тільки на похмілля та мовчки.:facepalm:

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Можна подумати, що це на сході ходять ходою з гаслом "хрущов прийде - порядок наведе" :)))

6. Dred

Dred Well-Known Member

В нас теж з таким гаслом ніхто не ходить:cofee:

7. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Я про загальноприйнятну систему цінностей серед українців, будь-якого походження.
    Нас чомусь не цікавить правдива історія України ( ОУН-УПА це її частина).
    Чому нас привчили на "добре" казати "погано", а на "погане"-"добре"?
    Коли позбавимось цього радянського ліцемірного штампа, а ?

• Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А хто є мірилом отого "добре/погано", Ви? З якої то радості? Ще один щирий приватизатор України...

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

VasMT, все фігня, скажіть краще як називається новий гранатомет, натівський по-моєму, де перший заряд пробиває стіну, а другий всередині вибухає?

10. VasMT

Про гранатомет такої дії не скажу. Шукати ліньки. Але нафіга так ускладнювати, якщо звичайна кумулятивна граната робить ефект не гірший.
    З боєприпасів такої дії знаю окопний заряд ОЗ-1.
    А Вам навіщо?

11. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Dzeko,я на ютубі відео видів
    там така штука але набагато більша за гранатомет, пробиває армовану бетонну стіну десь під метр товщиною просто навиліт і відразу вибухає
    ефект просто вражаючий...

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До чого тут кумулятивна граната? Вона щоб броню дірявити.

Взагалі не в тему. Окопи копати.

Так і думав шо і тут з вас такий знавець, як і з історії. А всього-то раз треба було "по-призначенню" ваші так звані знання.

Якщо навиліт одну стіну і вибухає всередині приміщення - то це те, що я шукаю. Як його знайти, по яким ключовим словам?

Мені здається американці зробили, щоб в Іраку "зачищати" будинки від партизанів.

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Dzeko,пробуйте, я випадково втрафив
    може "іспитанія гранатомьотов", ракет і т.д

14. VasMT

Джеко, застосування будь-якої зброї має на меті знищення живої сили противника. В основному.
    Так от, кумулятивна струя, яка виникає при вибуху кумулятивної гранати, чи будь-якого іншого б/п кумулятивної дії, пропалює перешкоду і створює за межами перешкоди як зону підвищеної температури, так і зону підвищеного тиску. Ефективно для броньованої техніки, закритих оборонних споруд тощо. Спектр застосування кумулятивних зарядів настільки широкий, що можна цілу лекцію прочитати про цей вид зброї.
    А про гранатомет, ще раз кажу, я не в курсі...
    :)))
    Невже Ви гадаєте, що я повинен бути знавцев всієї зброї, яку придумало людство? Наголошую - я сапер, офіцер інженерних війск, збройних сил України. А не НАТО-вський гренадер...
    Принцип дії, якраз, як Ви шукаєте.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А, а я думав гінеколог. Гінеколог теж не знає.

Знайшов подібної дії, але меншого калібру.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=1840392&postcount=1831

16. kym

kym Well-Known Member

Де стіни будете пробивати.......???

17. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Слово щирий в українській означає чистий, а щодо розумінь доброго та поганого, то слід розуміти ті цінності, які сповідували діячи та звичайні вояки ОУН-УПА,сповідує сьогодні увесь цивілізований світ, хоча б взяти наприклад колишні братні країни Варшавського Договору. Де вони зараз і де ми? Ви ж звичайно зауважите, що ми теж залишились з "братніми" країнами? Яке ВВП на душу населення у тих колишніх братніх "експлуататорів-приватизаторів" і яке ВВП у нас. Це одне. І друге, вітаю Вас хоч з запізненням з 70- річчям (14 жовтня) утворення УПА та сьогодні - днем народженням Нестора Махна.
    Ми з Вами маємо почуватися не як приватизатори, а панувати на своїй землі, кохати її й не боятися нікого. Згадайте гімн України:"..запануймо і ми браття у своїй сторонці.."

18. VasMT

Ще один...
    Тьху, прости Господи...
    Як ви мені всі набридли...
    Вивчіть Гімн нашої України, вбийте собі ці слова в мозок, на завжди, на віки, до скону...

"Ще не вмерла України і слава, і воля,
    Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.
    Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці.
    Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

Приспів:

Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду".

І не торкайтесь її, України, своїми липкими руками...

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Багато є ідей де.
    Я думаю в мужика в крові повинно бути - цікавитися зброєю. Бо в нас мало того шо замість армії підробна довідка про гастрит, так ще й елементарно дупля ніхто не нарізає в моделях, в системах. Фотки дивився з чергового бидлокорпоратива, на тему "Мафія в Чікаго", там на повному серйозі фоткалися в нарядах мафіозі з автоматом ППШ (іншого не роздобули просто для вечірки, при чому дерев'яним). Просто є якась рура - уже круто, дитсадок якийсь. Це просто facepalm.

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну - намешали пресного с кислым... А знаете, что писал сам Нестор Иванович о предтечах украинских националистов?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)