УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Дальневосточник,

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я все зрозумiв.
    Якщо, шановний, в вас не буде набоїв - ви з пальця не стрiлятемете.
    А щодо "купити" - розплачуючись бойфондами - то краще помовчiть.
    Приходили до селянина, реквізували в нього продукти чи інші необхідні речі, а натомість давали такі квитанції. Мовляв, коли вони будуть при владі, то обміняють їх на справжні грошові купюри :)))

3. Dred

Dred Well-Known Member

А що давали червоні партизани селянам. Нічого. А потім ще могли прийти і розстріляти того селянина який їм допоміг бо потрібно було показати що вони нібито "боряться" з німцями.

• Подобається Подобається x 1
  4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Клевещут негодяи! Та селяни самі несли сало цим пройдисвітам, які ще недавно їм Голодомор влаштовували.

• Подобається Подобається x 2
  5. kym

kym Well-Known Member

Рускі воювали кількістю, а українці умінням

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Да, я теж думаю шо це залипалово. Висадили б хоч один сталінській паровоз з іванами - Далекосхідник не псував би зараз повітря.

7. Дальневосточник

Не подобається повітря - відійдіть. :) (с) М.М. Жванецкий
    Дайте хоть тут спокiнйо повоювати з паном Dred'ом. Без вашого переходу на особистостi.

Останнє редагування: 25 жов 2012
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Умінням, умінням...
    А відки така кількість - 450?
    Може підкажете, який батальйон був розгромлений вщент, чи може який полк поніс чверть складу втрат...?
    А чо не сімсот? Чи двадцять два?

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

Хе... Надо автора писать - М.М.Жванецкий. :)))

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вам же ваш пастор Василь дав установку - на УПА не гнати. А ви заплюсували. Хто вас буде тепер серйозно сприймати?

• Подобається Подобається x 2
  10. Dred

Dred Well-Known Member

В німців якась аварія:)))

11. VasMT

Джек. Не перекручуйте.
    Давайте говорити правду. Про все. І про всіх. Ви про НКВД, я про УПА, чи навпаки...
    Брехати не треба. І тоді не потрібні будуть ні плюси ні мінуси... Женіть від себе симчичів... Вони не зроблять послуги пам"яті УПА...

12. Dred

Dred Well-Known Member

Ви "правду" про УПА :))):))):))):)))

13. VasMT

Я. Ну не Симчич же :)))

14. Dred

Dred Well-Known Member

Я вашу "правду" бачив.:))):))):)))

15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это вы про Броды?

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вас треба схрестити з Zerechoм, один тыльки слово "Броди" знає, другий тыльки слово "гастери". А так вже два слова будете знати.

17. VasMT

І чим вона неправдива? Знаками значеня? Ну так не моя в тому вина... Була би вона однозначна, був би або плюс, або мінус... А так... ±. Кожен в праві вибирати значення.

18. Дальневосточник

Та да. И что примечательно - не рады они как-то...
    А еще красные партизаны не плакались, что с оружием плохо. А делали сами.
    Специальная технология, разработанная Шавгулидзе, позволила быстро освоить в мастерских не такие уж сложные операции, связанные с изготовлением деталей и сборкой гранат. При этом строго соблюдались правила безопасности.
    было изготовлено 2000 гранат Шавгулидзе, а в октябре-декабре — еще более 11 000. В боях гранаты Шавгулидзе находили самое широкое применение. Партизаны зачастую предпочитали их даже изготовлявшимся на заводах, так как эти «самоделки» обладали значительно большей разрушительной силой. Об этом свидетельствует, в частности, боевая операция по разгрому вражеских гарнизонов на станциях Фаличи и Самой, проведенная в начале июня 1943 года 25-й партизанской бригадой им. П.К. Пономаренко. В ночном бою бойцы бригады с помощью гранат Шавгулидзе уничтожили несколько эшелонов с живой силой и техникой противника, подорвали два железнодорожных моста, разрушили пристанционные пути, нарушили телефонную связь. По отзывам партизан, гранаты действовали превосходно, ни одна из них не подвела.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

ЧАС ТРИВОГ І НАДІЙ

ЧВЕРТМАН Микола Павлович. с. Хотин Радивилівського району. (Ці спогади написані в 1992 році. А в жовтні 1993 р М. П. Чвертман помер).

20. Dred

Dred Well-Known Member

Всім з горид о низу від жертв "невинних поляків", до того що в німецьких документах мало інформації про УПА.

Останнє редагування: 25 жов 2012
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)