УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ожидаем невиданного взлета Руанды? Вы, как я вижу, свято верите в "положительный" результат этнических чисток.

И какие именно действия?
    Договоренности с нацистами? Создание роланда с нахтигалем?

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Почавши колись більш глибоко пізнавати історію України, я прийшов до висновку, що для осмислення сучасних подій просто конче необхідно мати повне уявлення про історію починаючи з приблизно 1900 року. Кінець ХІХ століття характерний цілковитою стабільністю і спокоєм в політичному та економічному сенсі, та розвитком української політичної та соціальної думки серед інтелігенції. Ну а далі понеслось...

• Подобається Подобається x 2
  3. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Я вірю тільки в здоровий людський ґлузд. А все, що я написав в дописі це констанація фактів. Моє (ІМХО) бачення розвитку суспільства без емоцій, тільки логіка розвитку історії.

4. Bambook

Bambook Persona non grata

5. VasMT

6. Дальневосточник

Увидел любопытное мнение - о "достижениях" нацистов во время оккупации Украины. Я часто слышал, что мол, за нiмця було краще, нiж за совєтов (мненине, естественно, Галичан)

И эти достижения происходили при непосредственой помощи деятелей оун - и лично головнокомандувача упа шухевича. До самого конца 42 года - когда началось освобождение Украины от нацистов. Только тогда они подались в леса...Почувствовали, что ветер переменился - и их нацистские побратимы покатились назад...

• Подобається Подобається x 1
  7. рівнянин

Ви дивитесь на це питання однобоко. З куту погляду шкільної програми історії СРСР і останніх постанов ЦК КПРС...Не можна засуджувати мешканців ЗУ, які в вересні 1939 року зустрічали з квітами в містах і селах ЧА а через меньше чим два роки готові були з зброєю в руках з нею ж воювати. Напевне багато "добрих" справ нової влади їх до цього спонукало. А Германія...ці ще швидше настроїли населення проти себе. Ось і простенька історія появи УПА (не ОУН). Воювати на три сторони (тут ще й Польша свої 5 ґрошей вставила з її АК, АЛ, БХ..., співпацею з радянськими партизанами, і польськими поліційними підрозділами які палили українські села на Волині). І не потрібно шукати не зрозумілі обвиневачення. Все просте лежить на поверхні. Тим паче, що і Роланд і Нахтігаль були дитячими забавками в порівнянні з РОА.

• Подобається Подобається x 3
  8. Bambook

9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Ваша правда, яркий пример Швеция, которая в войне с Россией потеряла все колонии. А Германия после чисток и поражения заселила страну турками, арабами и евреями

10. VasMT

Колись зберусь із силами і розкрию це питання більш широко. Зараз же в двох словах - перших зустрічали одні, других інші... Хоча і були незначні виключення.
    Просто зустрічавших іх з квітами було набагато менше, аніж їх противників.
    І в корні невірна. УПА Боровця з"явилась в 41-му. А УПА ОУН в 43-му (якого дива ми відмічали сімдесять років позавчора, не зрозуміло :dntknw: ). І створювалась вона не для боротьби із гітлерівцями.
    Та й мова не про РОА.

11. рівнянин

Та знаю я це. В серпні 1941 під Сарнами.

Я про це вже писав.

Ну...це я до слова написав...

12. Dred

Dred Well-Known Member

Можна погодитися із визначенням Дальневосточніка
    можна добавати що Вождь має необмежену владу всі його накази виконуються миттєво він є окутаний якоюсь сакральністю, таємницею.
    А щодо Провідника то всі вище перечислені властивості вождизму у нього відсутні.
    Вождь - Ідейний і політичний керівник громадського руху, партії, класу; керманич.
    Провідник - Організатор, керівник чого-небудь. || Той, кому належить провідна, основна роль у чому-небудь. || Те саме, що верховод I. || Ватажок (у 3 знач.).

Бюро Проводу ОУН було створене тому що Лебедя було усунено з поста Провідника ОУН за авторитарний стиль керівництва. А хіба Шухевич, Матла, Маївський не були соратниками Бандери.
    13 квітня 1943 р. був дійсно створено Бюро Проводу ОНУ Шухевич, Матла, Маївський.
    21-25 серпня 1945 р. було скликано ІІІ Надзвичайний великий Збір ОУН. Бюро проводу ОУН змінилося:Шухевич, Маївський, Волошин.
    На зібрані дискутувалося питання, як ставитися до Бандери. Формально від Другого великого збору він був керівником організації, але від липня 1941 р. керівництво не здійснював з об'єктивних причин.
    Коли ж на Третьому зборі було прийняте рішеня створити Бюро Проводу на чолі з Шухевичем, Бандера залишився "підвішеним" у повітрі. Після обговорення цієї проблеми з'їзд постановив залучити Бандеру до керівництва відразу, щойно він отримає фізичну можливість приступити до роботи.

Якою б була держава тепер можна тільки гадати це з альтернативної історії.

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

Не меліть дурниць у вас гарячка. Яку роль ви хотіли щоб 20 літній юнак відігравав у створенні ОУН?
    Бандера з об'єктивних причин не міг брати участі у створенні УПА і УГВР. Здогадуєтеся з яких. Я так розумію ви це йому ставите у вину.
    Ну звичайно Бандера винен у розколі ОУН а Мельник, Сеник і Барановський тут нідочого.
    А діяльність Ребета, Лебедя, Матли.
    Цікава виходить штука.

13. Дальневосточник

Дуже доречно спитати - а кого з роа зробили "героями"?

Тодi не ясно - шо саме стоїть за улюбленим лозунгом -

14. Bambook

Трохи реальної історії

Розповідає Мелянія Кузьма

15. Dred

Dred Well-Known Member

Для боротьби з ким була створена УПА?

16. VasMT

З більшовицькою Москвою. Невже не зрозуміло? І тільки із нею. Щоби не говорили про боротьбу із німцями ,але її роль настільки мізерна і ситуативна, що про неї навіть в німецьких архівах півтори слова. Але розрахунок виявився не вірний. Плекаючи свої інтереси, ОУН прирікло тисячи завчасно приреречин її рішеннями людей на загибель.

17. Dred

Dred Well-Known Member

Та ви що виявляється УПА була створена для боротьби спочатку з Москвою а проти німців не воювала.
    Ну звичайно і в німецьких архівах немає ніякої інформації про боротьбу УПА проти німців, комуністів наслухалися?
    20 березня 1942 р. в німців появляться рубрика "Український рух опору" цікаво про кого це вони мабуть про комуністів.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

І які це ОУН прирекло тисячі на смерть може тих кого німці забирали на роботу до Німеччини?

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=4ImSdoAgtFw&feature=player_embedded

18. VasMT

Цікаво де? В "Німецькій українській газеті" чи може в "Українському хліборобі"? Ні, а в таємних розвідданних. Що ж Ви хотіли, що така кількість озброєних людей пройшла повз увагу розвідки? Ні. Але наявність відомостей про "рух опору" і конкретні, широкомасштабні прояви боротьби, - це суть різні речі. Так, були, так, створювались, так, являли загрозу для окупаційних військ... Але боротьби не було. Були сутички, розкидані в часі і просторі. Единого фронту опору не було.

19. Dred

Dred Well-Known Member

Ви я бачу Поліщука начиталися який каже що сутички між УПА і німцями були сутички але це не війна.
    І про який ви кажете фронт УПА партизанська армія.
    Почитайте 4 томи Володимира Косика. Україна в другій світовій війні.
    Літопис УПА 6, 7, 21. УПА в світлі німецьких документів.
    В. Сергійчук. ОУН і УПА в роки війни. Нові документи і матеріали. Там звіти червоних партизанів.
    В. Сергійчук. Поляк на Волині в роки Другої світової війни. Цікаві звіти червоних проте як німці використовували поліцейські батальйони сформовані з поляків у боротьбі проти УПА.
    І в архіви сходіть

20. VasMT

Нехай буде партизанська. Яка найбільша територія, яку контролювали УПА впродовж війни?
    Повторюю ,викориситовую виключно документи наведені в націоналістичних джерелах. Бо крики - "вони все брешуть" не хочеться коментувати.

Читав, не ходив. І що?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)