УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. kitana

kitana Banned

Електронний архів ОУН. На 7 мовах.

http://ounuis.info/

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Глибше потрібно цікавитись питанням.

• Подобається Подобається x 2
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

Юрій Башмет про Бандеру:

http://tarasbulba.ru/news/156-yuriy-bashmet-lvov-luchshiy-gorod-v-mire.html

4. Dred

Dred Well-Known Member

Так як ви? Накидати декілька різних цитат з різних авторів і зробити упереджену думку.:cofee:

5. VasMT

Візьміть "ОУН в світлі постанов Великих Зборів, Конференцій та інших документів з боротьби 1929-1955 р." - 1955р., і там без лірики та чужих думок, на сухих рядках документів, матимете можливість зробити особисті висновки. Раджу звернути увагу на Конференції ЗЧ ОУН.

6. Dred

Dred Well-Known Member

Ой якби ви мені не сказали що такі книжки є я б і не знав :mocking:

7. VasMT

Що скажете по Другій Конференції?

8. Dred

Dred Well-Known Member

Я так розумію вас цікавить саме питання Ідеологічно-політичного стану в ЗЧ ОУН. Ось цікавий і правильний пункт щодо товаришів які в Європі по суті скотилися в ліберальне болото.

9. 48victor17

48victor17 Well-Known Member

10. VasMT

Ні. Я про єдність і дісципліну. Взгалі то, цю конференцію необхідно розглядати у світлі протиборства в середині ОУН, викликану диктатурою Бандери. Цитати про цей розкол я виклав вище.

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А кого він має під "Совєтскім Союзом"?

12. kym

kym Well-Known Member

Звичайно... він не був громадянином СеРеСеРу то не міг бути зрадником СеРеСеРу.... а ворогом був знатним до сьогодні спадкоємці СеРеСеРу бояться

13. Dred

Dred Well-Known Member

Без єдності і дисципліни далеко не заїдеш.:cofee:

14. kitana

kitana Banned

В цьому ефірі Данило Яневський згадував про лист Шухевича, де він просив ніколи не присилати до нього гінців Бандери. Також там говорили про те, що Шухевич наказав зняти гасло "Хай живе Степан Бандера!" і про те, що Кук заборонив бійцям УПА називати себе бандерівцями.

Перші 10 хвилин дуже емоційний виступ Яневського. Шкода, що такі програми показують о півночі.

http://www.youtube.com/watch?v=FFpXrfccbI0

15. VasMT

Прослідковується чергова аналогія, паралель, подібність між спорідненими, по своїй суті, партіями, - ВКП-б, НСДАП, ОУН-б. В кожній із них після узурпації влади вождем, починались намагання здемократизувати вождізм, але фюрери за допомогою "партійної дисципліни", відповідних партійних рішень, придушували прояви опортунізму.

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Вони так же "подібні", як всі китайці.

17. Dred

Dred Well-Known Member

Бандера не був вождем якщо вже на то пішло а був провідником.
    Та й про яку узурпацію можна казати в лютому 1945 р. було створено Бюро проводу ОУН до якого входили: Р. Шухевич, Я. Стецько, С.Бандера.
    Та й чомусь опоненти Бандери поки був живий Р. Шухевич сильно голосу не подавали.
    А чи багато ви бачили "вождів" які добровільно йдуть з посади?

18. VasMT

Будьте ласкаві розкрити значення, та окреслити відмінності...

Бюро було створено в 43-му, яким і було замінено одноосібне керівництво партією. Можливим це стало тільки завдяки тому, що сам Бандера, і всі його соратники, знаходились поблизу Заксенхаузену. І першим бюром були Р. Шухевич, 3. Матло і Д. Маєвский. Бандеру ж вибрали "почесним" членом бюра взагалі без його присутності. Як дяка за багаторічне сидіння.
    Тоді погодьтесь, що як і партія ОУН-Б, так і майбутня Держава, були би копіями із двох, раніше здійснених проектів...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вождь - Ідейний і політичний керівник громадського руху, партії, класу; керманич.
    Провідник - Організатор, керівник чого-небудь. || Той, кому належить провідна, основна роль у чому-небудь. || Те саме, що верховод I. || Ватажок (у 3 знач.).

Бачите різницю? Я - ні. :)

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Недобачаєте? Мої співчуття :sad:

Як можна не побачити різниці між ідейним керівником та організатором?
    Ви футбол колись бачили? Різницю між головним тренером і капітаном команди розумієте?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)