УПА, Українська Повстанська Армія

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем levandivka, 14 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Заложил?
    Успел первым?
    Кстати, антикоразийку замондячил?

• Подобається Подобається x 1
  2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Сказав полковник Буданов, знасилувавши та вбивши чеченську дівчину. Ти ще скажи :"Суздальськие гусары с продажных девок денег не берут".

Замініть слово "русскій" на "суздальський" і все буде правда. Суздальська мова без рідної угро-фінської фєні ніяк не може.

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Полковнику, не гоніть даремно. Нехай дівчатка прочитають. :)

А на СТО у середу поїду.

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Грамота суздальських опричників, вийшовших з дєрєвні.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Нехай.
    Тут форум целочек-пятиклассничек?

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Уёбок, я тебе уже всё сказал.

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Тут форум без суздальської фєні.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Прокопе, все нормально. Повірте мені. :)

8. Gidra

Gidra Well-Known Member

А какая тебе, урод ты моральный, разница...??? Шел бы ты..." полковник "...на Фразу.....
    Там таких уродов, как ты, привечают....

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Просто Полковник вчера по обыкновению нарезался и громил УПА у себя в квартире...:)))

• Подобається Подобається x 4
  10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Якщо Ви не переймаєтесь ознайомленням з роботами по цьому питанню, то це не значить, що їх нема. Можливо вони не такі об'ємисті як у леніна чи гітлера але є. Та й бачення майбутнього України у них різняться. Від право-центриських поглядів Бульби-Боровця до крайньо-правих Лебедя...Ознайомтесь хоча б з твором С.Бандери “Перспективи Української Національної Революції”, Бульби-Боровця "Армія без держави", "Історія УПА", "Україна і жиди"...

• Подобається Подобається x 3
  11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Спасибі, Рівнянине, за турботу, але неозброєним оком видно, що Ви навіть в руки ті "твори" не брали, не те щоби щей читати їх.
    Почну з першого. Його "Перспективи..." - це набір статей з величезною амплітудою по часі, основним рефреном якого є революційний зрив. Все решту, що наповнює ці писання не більше, аніж ліричні відступи, які нічого спільного з серйозною теоретикою не мають. Бандера взагалі ніяким боком не може вважатись теоретиком. Нічого, окрім обсервування ситуації на терені та проекціювання її на можливість революції, ним не освітлено. Він революціонер, як Гевара...
    Про Боровця окрема мова. Він, зважаючи на час написання його творів, і основним чином на їх змістове наповнення, писа скоріше мемуари, аніж серйозні аналітичні роботи. І торкались вони саме боротьби, але ніяк не терії майбутнього державного будівництва. Зважаючи на те, що сам Боровець вважав уряд УНР в екзилі легітимним та чинним, йому взагалі про створення якоїсь іншої держави, крім УНР і думати не треба було.
    Так що, Рівнянине, можу зкинути Вам пару сотень метрів більш серйозних робіт, в яких зустрічаються деякі роздуми про майбутню державу, але до цілісної картини жодна з них навіть не наближається.
    Або зверніться до Дреда. Він непогано орієнтується в націоналізмі.

12. рівнянин

Я в курсі справи, що це скоріше брошури, статті чим фундаментальні твори. Але, вибачте, часу в авторів як у лєніна в разлівє чи Лондоні...Швейцарії в них не було. А в, як Ви називаєте, мемуарних їх творах є дуже багато роздумів і про їхні діяння і про майбутнє України. А натяк, що я не читав...не судіть по собі. Я навів перший приклад, який прийшов на думку. На рахунок праць С.Бандери я з Вами згідний на 50%. Збагатьма його публікаціями я знайомий тезисно. А на рахунок Бульби-Боровця Ви не праві на 100%. Мене цікавить, і я намагаюсь максимально здовольнити цю цікавість, як його життя так і його публікації, думки, все що пов'язане з діяльністю цієї історичної особи. По-перше як земляка, як дійсного організатора УПА, та й політичні погляди його, його бачення розбудови України мені близькі, що не скажеш про С.Бандеру. А.Мельник мені ближче по духу хоч не так близький як Бульба-Боровець.

13. VasMT

Спасибі, Рівнянине, за добрі слова про Боровця, стараннями бандерівців несправедливо викинутого із історичної пам"яті. Він теж мені не чужий. Народився я в 60-ти кілометрах від Олєвска, де жила і живе вся мамина родина споконвіків...
    Тому про Боровця я теж стараюся взнати більше. І не можу погодитись із Вами про фундаментальність його роздумів. Звичайно, і цього не можна заперечувати, кожен із більш-менш відомих фіхур націоналізму, так чи інакше замислювався над питанням "А що ж ми робим?". Відповідно кожен із них теоретизував над питанням майбутньої держави. Але це скоріше розмова за гальбою пива "як треба зробити, аби було добре", аніж серйозні і глибокі роздуми.

14. рівнянин

Цілком згідний. Мене здивувало цьогорічне відзначення 70-ї річниці створення УПА. Головні врочистості чомусь відбулись у Львові і Києві а ніяк не на батьківщині створення УПА. Хоча потрібно відзначити, що наша місцева влада влаштувала урочистості по своїх коштах. Відкрили пам'ятник Нілу Хасевичу. Влаштували історичну реконструкцію. Та й рівняни не були осторонь.

15. kitana

kitana Banned

А чого тут дивуватись? Бренд "УПА" давно вже приватизований "Свободою" і використовується цією партією у своїх особистих партійних інтересах.

16. VasMT

Сьогодні по Стрию ходили реконструктори. Не якась акція, а власне ходили. Чи то додому, чи то ще куди. Один був в справжній військовій формі ЧА, правда випуск далеко повоєнний, але все натуральне. Від чобіт ,до зірочки на пілотці. Ще один мав майже повну форму вермахтського піхотинця. Взуття було не рідне. Щодо врочистостей, то нічого дивно я не бачу. Приватизувавши собі і українськість, і оунівськість, і упавскість і ще богзнащо, львіська Мельпомена (інакше це не назвеш) позиціює себе центром України. Все це напускне ,ненатуральне, фальшиве... Франківчани, тернополяни, рівняни мають більше прав на УПА, аніж львівяни, але їх не чути...
    Ніл Хасевич!?
    Невже? Я щиро радий.
    Рідко хто згадує цього видатного мужа ,хоча майже всі бачили його гравюри.

17. рівнянин

Він в нас і раніше був але розташований в промзоні і, як не прикро, біля майже смітника. Тепер в центрі міста. В гарній зеленій зоні.

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Для таких творців історії

19. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

рівнянин, VasMT,
    Панове. Честно, вряд ли рискну сейчас читать упомянутые вами работы.
    Но интересу очень много.
    Может рискнёте что то типа обзора сделать? Ну типа Хрестоматии для ленивых :sad: но интересующихся?
    Реально не готов штудировать, а знать хочется.
    С уважением и благодарностью за понимание. Ворчун.

20. Dred

Dred Well-Known Member

Ну дійсно навіщо зважати на решту частини документа це ж було просто так написано. За те зачіпившись за один пункт була зроблена ну просто "геніальне" відкриття про "авторитаризм" ОУН(б).

Інструкція революційного Проводу ОУН(б) для організаційного активу в Україні на період війни. "Боротьба й діяльність ОУН під час війни". Політичні вказівки.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)