Un.Known і реконструкція

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Un.Known, 25 лис 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Цікаво, як це реалізувати, якщо комин (і відповідно камін) посередині будинку (і відповідно в куті протилежному від зовнішньої стіни).

Спасібо, нєт. Тут хороших чеських виробників вистачає за третину ціни.

А які капрізи входять в ці гроші? о_О

2. palmir

palmir Well-Known Member

Думаю у світі це не перший випадок)) Як мінімум продавці камінів все гарно пояснять.

)))) я ж не казав, що дешевших немає. І уточнив, що це у нас. Поідеї в Європі вони мали б бути дешевшими. Або найти відповідну альтернативу.
    Ну і перед категоричним "ні" треба тему підівчити, поїздити подивитись, "спробувати на зуб". І це краще довірити чоловіку.
    Йому, доречі, передавайте вітання))

3. Un.Known

Я маю причину казати ні.

Людина, котра мені буде робити камін зробила вже сотні камінів, в тому числі і собі, коло котрого я час від часу гріюсь.
    А чоловіку я краще довірю дизайн. Кожен має робити свою роботу.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це повна вартість обігріву будинку. Робота + матеріали + обладнання.
    А так, нічого екстравагантного. Тепла підлога, теплі стіни, батареї, автоматика і прочая, прочая...
    А от колєга з Греції цікавився сонячними електро- і водогагрівальними панелями.

5. Un.Known

Не вийде.

Вчора мали візит пана з газової. При моїх бажаннях роботи непочатий край, а пристосовувати те, що є, до того, що я хочу - означає робити роботу два рази, при чому з невеликим часовим відступом.

Перше і головне - опалення. Все барахло, що є, буде відрізатись і викидатись. Новий котел буде стояти там, де я хотіла (ура!) - в підвалі, і якщо брати до уваги два поверхи і висоту комина (13 м), то пан порадив газовий конденсаційний котел потужністю від 25 кВт.

6. VasMT

Тобто каміна не буде...

7. Un.Known

Буде.

В будинку два комина, один проходить в тому місці, де ванні і кухня - він буде для котла. Другий - посередині будинку, цей буде для каміна.

8. VasMT

Ага... Зрозумів. Опалення буде центральне від котла, а камін час від часу...

1 кВт на 10 квадратних метри площі.

9. Un.Known

За словами пана, при вибору котла враховується також висота комину.

10. VasMT

Ви комином збираєтесь будинок гріти? :mocking:
    Чи пан хотів сказати, що малопотужний котел не продує таку висоту комину?
    В конденсаційних котлах відвід газів примусовий, тобто пропеляторний. Тому димохід можна і в стіну вивести.

• Подобається Подобається x 2
  11. Un.Known

Так.
    А от це є те, чого я не хотіла.

12. VasMT

Можливо пан знає більше, аніж я. Але мої знання із термодинаміки чомусь підказують мені, що відношення потужності котла до висоти димоходу інше, аніж пан змалював.
    Простими словами, чим потужніший котел, тим вищий комин, а не навпаки.
    Але лишимся цього. Кожен робить свою роботу, за яку несе відповідальність.

13. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ну, наскільки розбираюсь в медицині, :) то там є ще два невід'ємні фактори - температура викидних газів і площа перерізу комина (що привязано і до кількості тотих газів). В конденсаційних котлах температура викидних газів рідко перевищує 100'С. Тяга буде дуже мала, відповідно має штовхати динамікою, відповідно чим довша труба, тим гірше. Хоча й з природньою тягою висоту комина розганяють тільки з умов вийти з зони підпору або з умов розсіювання викидних газів. І там є своя ефективна висота, яка починається умовно від 4 діаметрів і далі по розрахунках. А щодо 25 кВт, я більше схиляюсь не до версії комина чи опалення, а до швидкого нагріву побутового водорозбору.

• Подобається Подобається x 1
  14. palmir

palmir Well-Known Member

При виборі котла відштовхуватись від комина, або від підігріву води - це означає звертати увагу в першу чергу на другорядні речі.
    Якщо котел буде мати недостатню потужність - буде працювати цілий час без перестанку (майже). Якщо котел буде запотужний - буде часто включатись і виключатись (пам’ятаєте від чого лампочка перегорає?) - тобто також зле.
    Але більш потужний більше коштує... логіку пана, що вам радив можна зрозуміти.

Я б однозначно порадив поспілкуватись ще з кількома панами (але про розмову з першим паном їм не говоріть, бо може і їм захочеться продати потужніший/дорожчий котел)

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Поспілкуйтесь ще з людисками, біля камінів яких ви не грілись.
    Знайомі це файно, але далеко не об’єктивно, і однозначно не аргумент казати "ні".

15. Un.Known

Це не були ключові параметри, але ті, котрі враховувались.

Навіщо? Я задоволена тим, що бачу.

16. yasam

yasam Well-Known Member

обігрів каміном це мука на все життя, скалки в руках, попіл в кімнаті, сажа на стелі...

• Подобається Подобається x 1
  17. Un.Known

П’ятий рік в куми камін. Ще не було потреби білити.

А в нас, нарешті, почався рух. Почали з електрики.

Ми вирішили поміняти ВСЕ. Абсолютно все, від вступу до будинку до найвище підвішеної лямпочки, оскільки попередні власники про модернізацію дуже не дбали, і мережа розрахована на споживання електрики десь на рівні 80тих...

18. Gron

Gron тафгай

Я б ще змінив сантехніку та опалювання.
    Але з опаленням Ви нібито вирішили.

19. Un.Known

Опалення буде нове, бо хочемо сучасне.

Сантехніка буде нова з тих самих причин, ну і естетичних не в останню чергу. ) Та й гігієнічних також.

Також будуть нові вікна-двері... фактично, з будинку залишаться тільки стіни.

20. Gron

Gron тафгай

Я мав на увазі всі труби, не тільки вода, а й каналізаційні.
    Їх діаметри, стики, уклони..., та матеріали з яких зробленні.

Невже в такому разі не дешевше було купити новий будинок?
    Бо ремонт справа не дешева, ну якщо сам не майстер.

а де твій аватар? :)