Улюблені місця у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Karbofoss, 8 бер 2009.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я теж колись любив. Але я не "Сєрий".

• Подобається Подобається x 1
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А мне понравился Новый Свет, особенно в районе ул. Рудницкого. Когда останавливался в готеле "Турист", так приятно рано утром или вечером прогуляться по тихим улочкам, застроеных особняками первой половины 20 века.

У 1920-1930 рр. поблизу колії Чернівецької залізниці виріс новий район приватних віл. Його забудова розпочалася ще за Австро-Угорщини від вулиці 29 Листопада (тепер Євгена Коновальця) вздовж Грохувської (тепер вулиця Степана Рудницького). Тут 1910-го збудував собі будинок з майстернею знаменитий художник Іван Труш. Пізніше було прокладено вулиці, названі поляками на честь повстання 1830-1831 рр., сторіччя якого тоді відзначали, - Підхорунжих (тепер Осипа Маковея), Совінського (Л. Цегельського), Хлаповського (В. Сімовича), Ваверська (Б. Сметани), Білолуцька (М. Гайворонського), Іґанська (Нагірних), Висоцького (Сарненська). Лише вулиця Воля, названа тоді на честь дільниці Варшави, зберегла свою назву, яка однак має зараз інший зміст.

Дільниця була забудована дво-, триповерховими будинками у стилі функціоналізму, розробленого в 1920-х німецькою архітектурною та дизайнерською школою "Баугауз" з міста Дессау. Це будівлі правильної геометричної форми з прямокутними вікнами без архітектурних прикрас. У центрі міста вони зливались зі забудовою, що вже існувала, заповнюючи проміжки між будинками, а на околицях їх споруджували окремо серед зелені, відповідаючи модній тоді концепції міста-саду.

У Тель-Авіві такий район забудови 1930-х рр. ЮНЕСКО 2003 року внесло до Реєстру всесвітньої спадщини. Там намагаються зберегти цю забудову, і власників будинків під час ремонтів та перебудов заохочують підтримувати цей, хоч і не дуже вишуканий, однак своєрідний архітектурний стиль.

Однак львівський "Баугауз" уже не має шансів потрапити до спадщини ЮНЕСКО, бо впродовж останніх років чимало цих будинків кардинально перебудовують, довкола них з'являються височезні оборонні мури. А між ними на кожному вільному клаптику намагаються спорудити модерні споруди у стилі "євроремонт", які руйнують традиційне архітектурне середовище.
    http://www.mankurty.com/centerevropy/galicka brama1/novysvit1/novysvit1.html

• Подобається Подобається x 4
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Мой Питерский друг сейчас во Львове.
    Пишет, что по улицам актёры в костюмах и гриме ходят.
    Праздник ТЕАТРА!
    Он восхищён!
    Брешет москаль?

• Подобається Подобається x 6
  4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Правду каже, Полковнику:)

• Подобається Подобається x 2
  5. Dr. Shutup

Dr. Shutup Member

Мій улюблений маршрут: вулиця Івана Франка (біля польського консуляту)-Стрийський парк-Парк Богдана Хмельницького-Вітовського---Генерала Чупринки-Коновальця. Тут не так шумно, як в центрі, туристів немає :) Можна повільно йти, роздивлятися будинки,і уявляти,що ти живеш у якомусь з них:blush:, а не приїхав в гості до друзів на декілька годин:sad:

• Подобається Подобається x 5
  6. Alicia

Alicia Well-Known Member

Це вже, мабуть, не баян, а цілий акордеон, але я обожнюю площу ринок! Там завжди якась особлива атмосфера вічного свята! Буває так, що поганий настрій, нікуди не хочеш іти, але друзі витягують тебе на площу ринок, і ти ніби переступаєш межу між реальним жорстоким світом, і приходиш у світ щасливої закоханої молоді, веселих, не злий пенсіонерів...На площі ринок усім добре! Чи то кататися на ковзанах, чи танцювати на паркеті танго, чи слухати музикантів-віртуозів, чи просто сидіти на лавці з левами, і ні про що не думати...Люблю...
    А ще подобається район РАГСу, вулиця Івана Франка...Я часто колись там бувала в музеї Івана Франка...Один найрозумніший викладач розповідав мені і усій групі історію Львова...Можливо, забагато белетристики, але це завжди цікавіше, ніж сухий виклад матеріалу...У тому районі такі будинки! Мммм...Рубльовка відпочиває...Хотіла б я там жити...
    А з мого вікна видно тільки внутрішній дворик, чужі вікна, дуб, годівницю для птахів...Хотіла б я мати вікно на вулицю, тоді б я бачила потоки людей, що крокують вулицею Джохара Дудаєва...

• Подобається Подобається x 8
  7. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Не буду оригінальною,коли скажу що площу Ринок:)А ще площа Петрушевича, проспект Шевченка(не дивлячись на метушню,мені тут якось спокійно).Люблю погуляти біля пам"ятника Федорову,а ще коли щось іде не так,або треба подумати люблю сидіти на лавочці біля Лялькового театру(трошки вище за трамвайною зупинкою),ну і звичайно хто не любить Високий замок чи Вернісаж!

• Подобається Подобається x 3
  8. Geograf

Geograf Меломан

У нас із знайомими там навіть улюблена лавочка була, така рок-н-рольна (хтось її розписав, а нам її новий імідж сподобався)

А ще люблю влітку походити по ландшафтному парку Знесіння

9. XrustunkA

Хм...не знаю яка ваша,а моя друга з права(якщо стояти спиною до Ляльки):good:

10. Geograf

Geograf Меломан

Наша не пам*ятаю по номеру, але зліва:)

11. XrustunkA

Як не пам"ятаєте,то вже не ваша:tongue:

12. Fish-ka

Fish-ka New Member

Люблю тихі нелюдні вулички старого Львова.

13. XrustunkA

А особливо в вечірню пору!:good:(Хоча найкраще гуляти старим Львовом вночі,але,нажаль,таке задоволення випадає доволі рідко:sad:)

14. Geograf

Geograf Меломан

А я полюбляю вечірній та нічний високий замок, класно посидіти поглядіти на наше файне місто, яке помалу спалахує електрикою. Краєвид з Високого Замку на центральну частину міста найкрасивіший коли сонце сходить.
    Шкода що цю красу бачу дуже рідко:sad:

15. XrustunkA

:cry::cry::cry::cry::cry:
    Ех...аж за живе зачепили!!!
    Лише раз бачила схід сонця з Високого Замку,але враження на все життя!!!!!!!!!!!!!!

Вночі не була на Високому замку.:sad: (бо мії друзі,якісь боягузи!:crazy:)

16. STALKER

STALKER Well-Known Member

о... ая бував і в темну пору... і в світлу... але знаю ще кілька кращих альтернатив...

і теж маю певні проблеми з ким піти - нікому не хочеться рухатись... то холодно їм, то дощ, то сніг.. то ще щось... я колись стільки знав місць.. а тепер зовсім не так стало.. десь ділась вся романтика... далі площі Ринок не вилажу...

17. XrustunkA

Ну то поділіться будь ласка:)

18. STALKER

STALKER Well-Known Member

З великим відривом виграє у Високого замку Лиса гора.. і туристів купи нема... і не так попсово... і краєвиди не поступаються...

Кайзервальд... там багато місця де розгулятись...

а на високому замку незле коли людей нема.. але надто попсово... хоча я там був не так давно... цієї зими... було -10 морозу і я там стояв десь годину з ще двома відчайдушними... трохи коньячок попивали, про життя розмовляли.. а сочок що в нас був замерз і в ньому почали плавати кубики льоду..

але гарно було! і зима не завжає.. головне бажання!

19. Geograf

Geograf Меломан

Вночі на Високому Замку прикольніше і народу практично немає, на Лисій горі файно хіба що в ніч п*ятниці 13-го:))), але Знесіння і території поза ним я взимку не сприймаю, зате влітку там дійсно файно.
    З Лисої гори не побачиш того що з Високого замку, й до того ж взимку вдень дуже файно можна прогулятися самим парком "Високий замок"

20. XrustunkA

Ну тут з вами не посперечаєшся.:good:

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

Хм...точно!Десять раз впала!Дуже файно;)

а де твій аватар? :)